Programok

2015.08.01. 12:25

Alkotótábor és kiállítások várják a Vas megyébe látogatókat

Vas megye - A héten alkotótábort szerveznek a művészetkedvelőknek és kiállítások várják a látogatókat.

Sebestyénné Benkő Andrea

RENDEZVÉNY Szombathelyen, a Herényiek Házában hétfőtől péntekig alkotótábort szervez  a Herényi Kulturális és Sportegyesület. Fővárosi és helyi művészek alkotási folyamatába tekinthetnek be az érdeklődők. A tábor a művészetet kedvelők számára nyitott.

KIÁLLÍTÁS Szombathelyen, az Iseum Savariense szerda–szombat 10–17 óráig látogatható. Textilek a Holtak Birodalmában. A kiállítás fő attrakciója az 1951-ig a premontrei gimnáziumban őrzött, az egyiptológus szakmában „Szombathelyi múmia" néven ismert lelet. Feliratos és istenábrázolásos múmialeplek, vászon amulettek mellett egykori viseleti tárgyak és kiegészítőik révén mutatjuk be a textilfelhasználás e különleges, a magyarországi régészeti emlékanyagban alig fellelhető módozatát. Az egyiptomi múmiákon kívül Kr. u. 4–9. századi kopt textilek és a híres alsó-heténypusztai és vimináciumi, arannyal hímzett selyemszövet maradványok láthatók a tárlaton. A kiállítás megtekinthető október 29-éig.

Kőszegen, a Jurisics-vár keddtől vasárnapig, 10–17 óráig látogatható. Rómer Flóris születésének 200. évfordulójára emlékezve időszaki kiállítás nyílt a Jurisics-vár déli szárnyában (Várkiállítás). A Régészek Kőszeghegyalján című időszaki tárlat a régészet másfél évszázados történetét, módszertani változását mutatja be Rómer Flóris, Miske Kálmán, Bándi Gábor és a mai régészek kőszeghegyaljai ásatásain, illetve Kern István tárgyain keresztül. A tárlat augusztus 30-áig várja az érdeklődőket.

A Jurisics-várban látható a Régészek Kőszeghegyalján tárlat, mely a régészet másfél évszázados történetét mutatja be. Fotó: Városi Múzeum

Körmenden, a  Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállításai: „Körmend és a Batthyányak évszázadai", Cipőtörténeti Gyűjtemény. Időszaki kiállítás: "Érzékek érintése: Herend" – kiállítás a kastély dísztermében. "Hintómakettek a kocsiszínben"– Varga Ernő hintómakettjei a Városi Kiállítóteremben. Nyitva tartás: kedd–szombat 10–16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!