Programok

2015.10.24. 09:09

Búcsúzó tárlat a programkínálatban

Számos szórakozás és kikapcsolódás várja a megyében élőket vasárnap és a jövő héten is.

Bajdó Bettina

SZÍNHÁZ Szombathelyen a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ Mesebolt Bábszínház kamarateremében vasárnap 10 órakor A kíváncsi kiscsikó című Pöttöm színházi matinét mutatják be. Az előadásra egytől négyéves korig várják a gyermekeket!

A Weöres Sándor Színház nagyszínpadán október 26-án (hétfőn), 19 órakor Mégis szép címmel Udvaros Dorottya önálló estjét láthatják a kultúrát kedvelők. A művésznő életét és korunkat meghatározó dalokkal, valamint kortárs írók tollából született levelekkel kedveskedik a közönségnek.

Az Iseum Savariensében vasárnap még látható a Textilek a Holtak Birodalmában című kiállítás
Fotó: Bajdó Bettina

KIÁLLÍTÁS Szombathelyen az Iseum Savariensében elbúcsúzik a Textilek a Holtak Birodalmában című kiállítás, melynek fő attrakciója az 1951-ig a Premontrei Gimnáziumban őrzött, az egyiptológus szakmában „Szombathelyi múmia” néven ismert lelet. 2015-ben a Selyem volt a fő témája szombathelyi múzeumok kiállításainak. Az Iseum Savariensében az egykori Pannonia provincia területén régészeti feltárásokon előkerült római kori textilmaradványokat, késő-antik kopt viseleteket és az ősi Egyiptom halotti kultuszainak emlékeit csodálhatta meg a szépszámú látogató. Azoknak, akik most kaptak kedvet a tárlathoz, még nem kell elkeseredniük, ma megnézhetik a múmialepleket és a vászon amuletteket. bb

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!