Programok

2017.08.07. 17:10

Főzéshez szól a nóta Körmenden

KÖRMEND - Még néhány nap, és elstartol az idei városi ünnep, amely hagyományosan főzőversennyel nyit a kastélykertben.

Kozma Gábor

A Körmendi napok egyik legkedveltebb programja a népi zenével (is) fűszerezett főzőverseny, amelyre népes csapatok (egyesületek, hagyomány-őrzők, társadalmi és sportalakulatok) neveznek. A kastélykerti show vasárnap kezdődik, a versenyzők a halétkektől kezdve a pörkölteken át a legkülönfélébb gasztronómiai csemegéket varázsolják az asztalokra. - A recept már fejben van, csak a technikai részletekre kell ügyelnünk - mondta el Bán Miklós, a Magyar-Finn Baráti Kör elnöke.

Jó hangulatban a versenyzők, fejben a recept Fotó: Kozma Gábor

Hozzátette: tavaly a finn zászlót is kitették, mert egy ott látott finomságot öntöttek formába. Bán Miklós szerint nagyot emel a rendezvény értékén és hangulatán a népi zenekarok koncertje. - Mindegyikük kiváló zenész, és olyan tüzesen húzzák, hogy táncolunk a füvön. A főzőverseny végén, 16 órakor Bebes István polgármester nyitja meg hivatalosan az augusztus 20-áig tartó ünnepségsorozatot. Addigra kiderül, ki volt a legjobb szakács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!