Programok

2015.05.29. 09:34

Gyermeke rajong a tűzoltókért? – Akkor biztosan nagyon boldog lesz, hogy gyermeknapon megnyílnak a laktanyák

Megyei körkép – Vasárnap 15 laktanyában tartanak nyílt napot megyeszerte, a katasztrófavédelem munkatársai így kedveskednek a gyermekeknek.

Lisztmayer Zsófia

A kicsik és családjaik vasárnap 10 órától pillanthatnak be a tűzoltók életébe. A katasztrófavédelem munkatársai így váltják valóra azoknak a gyermekeknek az álmát, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt. A gyerekeknek és családjaiknak 16 óráig lesz lehetőségük arra, hogy megtekintsék a tűzoltó-parancsnokságok és önkéntes tűzoltó egyesületek laktanyáit, kiállításait és speciális járműveit. A kicsik megismerhetik a tűzoltóautók felszereléseit, és megnézhetik a feszítő-vágó eszközöket is. A nyílt napon próbariasztásokat is tartanak, így az érdeklődők azt is láthatják, hogy hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön, és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt. Az autók szerelmesei pedig felülhetnek, sőt, még fotót is készíthetnek a többtonnás járművekkel.

A nyílt nap iránt érdeklődők vasárnap a bozsoki, a celldömölki, a csepregi, az egyházasrádóci, a hosszúperesztegi, a jánosházi, a kondorfai, a körmendi, a kőszegi, az őriszentpéteri, a répcelaki, a sárvári, a szombathelyi, a vasvári, valamint a Vép-bozzai önkéntes tűzoltó egyesület laktanyáit látogathatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!