Programok

2015.05.30. 09:16

Hétvégi programajánló – Egyik korosztálynak sem kell unatkoznia

Megyei körkép – Zenés bohózat, búcsú, könyvbemutató, előadás és kiállítás várja az érdeklődőket.

Sebestyénné Benkő Andrea

Szombathelyen, a Március 15. téren, vasárnap 10 órakor Magyar hősök emlékünnepe. Program: Az országzászló felvonulása katonai tiszteletadással. Paragvári Utcai Általános Iskola ünnepi műsora. Ünnepi beszéd. Koszorúzás. Díszmenet. A programban közreműködik Szombathely Város Fúvószenekara és az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében hétfőn 17.30-kor Csapó Tamás – Lenner Tibor: Budapest településmorfológiája című könyvének bemutatója. A szerzőkkel beszélget dr. Fűzfa Balázs.

Felsőcsatáron a Vasfüggöny Múzeum várja az érdeklődőket. Fotó: Sebestyén Áron

A Park Hotel Pelikánban vasárnap 17 órakor Hogyan segíthet Önmagán? címmel, Kovács–Magyar András gyógyító rendszeréről kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. Az előadáson szó esik a napi boldogság kulcsairól, testi–lelki–szellemi problémákról, káros földsugárzásról, gerincbántalmakról és a megfelelő táplálkozásról. Az előadó Pintér Mirkó.

A Szent Kvirin Szalézi Plébánián vasárnap 10 órától Szent Kvirin búcsú. 10 órakor ünnepi szentmise a Szent Kvirin templomban. 15 órakor megemlékező beszéd és koszorúzás a Szent Kvirin–emlékhelyen. Közreműködik: Szombathely város Fúvószenekara. Ünnepi szónok:Gregersen-Labossa György evangélikus lelkipásztor. 16 órakor az új centenáriumi pavilon megáldása és búcsúi kerti ünnepség a szalézi rendház udvarán. Közreműködik a „Gyöngyvirág” énekkar.

Felsőcsatár, Vashegy. A Vasfüggöny Múzeum naponta 10–19 óráig  várja az érdeklődőket. Csoportos igény esetén a tulajdonos (megépítő) vezetésével tekinthető meg az állandó kiállítás, aki valós, megtörtént szökési kísérleteket mutat be a korhű, illetve eredeti eszközök segítségével a történelmi időszakok sorrendjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!