Jurták, lovasok - Történelmi fesztivál öt napon keresztül

2017. július 26., 19:30 szerző: Tersztyánszky Krisztina
komment
SZENTGOTTHÁRD - A városban továbbra sem áll meg a kulturális élet. Már folynak a nyár egyik legnagyobb eseményének előkészületei, hiszen a hétvégén 15. alkalommal rendezik meg a Szentgotthárdi Történelmi Napokat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Szentgotthárdi Történelmi Napok programjai már tegnap megkezdődtek, és július 30-áig tartanak majd. Bevezetésképpen két különleges kiállítás szolgál. Tegnap a színház aulájában Szellemi kulturális örökség része a magyarszombatfai fazekasság címmel nyílt bemutató, az önkormányzat előterében pedig mától a Szentgotthárd értékei című ciszterci kiállítás tekinthető majd meg.


Egy pillanatkép tavalyról - az idén már 15. alkalommal rendezik meg a történelmi napokat 	Fotó: PKKE

A pénteki programot hagyományosan hintós kikiáltó teszi közzé a város utcáin. A történelmi napokról az idén sem hiányozhatnak a hagyományőrzők. A Várkertben lesz jurta, tábortűz, fegyver-, haj-, és viseletbemutató, lovas íjászok, végvári komédia. Pénteken 19 órakor indul a jelmezes felvonulás és a fáklyás őrjárat. Este rockopera-összeállítást és a B52 zenekar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Szombaton a Sorsforduló a folyó mentén című kerekasztal-beszélgetéssel kezdődik a program a színházban, majd egész nap hagyományőrző csapatok tartanak bemutatókat. Természetesen idén sem maradhat el a csatafutás. Az 1664-es csata megelevenítése után tűzijáték lesz, majd hajnalig lehet bulizni a retró discóban.

Vasárnap a 13 órakor kezdődő történelmi íjászverseny és haditorna után fúvószenekari találkozót és felvonulást tartanak. A gyerekeket 16.30-tól Paprika Jancsi-bábszínházba várják a Várkertbe. Az idei történelmi napokat a Bikini zenekar koncertje zárja 20 órától.

Tersztyánszky Krisztina

2017. július 26., 19:30 szerző: Tersztyánszky Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...