Programok

2017.08.14. 18:20

Kemenesmihályfa: A vihar sem állíthatta meg őket

KEMENESMIHÁLYFA - Gulyással, vadpörkölttel, tombolával és koncertekkel mulattak a kemenesmihályfaiak, de örömteli híreket is megtudhattak a falu lakói.

Cseszkó Tamás

- Tegnap, amikor kiértem a falunap helyszínére, majdnem elsírtam magam - mesélte Takács Balázs, Kemenesmihályfa polgármestere, aki elárulta azt is, a vihar komoly károkat okozott a faluház udvarán. A sátrakat összedöntötte a szél, sőt még a színpadot is alaposan megtépázta a zord időjárás. Volt ok az aggodalomra, kérdéses volt, hogy másnap lesz-e falunap. A polgármester azonban nem adta fel, segítséget kért és kapott a település lakóitól, akik közös erővel álltak neki a károk rendbetételének, így másnap már volt helye az önfeledt szórakozásnak.

A falunapon bográcsban készült a gulyás és a vadpörkölt, lelkes csapat főzte a helyiek legnagyobb örömére.

Ágh Tóth Ágota, Ágh Péter, Takács Balázs és Takácsné Orth Katalin a kemenesmihályfai falunapon Fotó: Ohr Tibor

A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki bejelentette: jelentős mennyiségű központi támogatás érkezik Kemenesmihályfára. - Polgármester úrral annak érdekében kötöttünk szövetséget, hogy kihasználjuk az előttünk álló lehetőségeket, így örömmel számolhatok be arról, hogy a település 50 millió forintot nyert az óvoda korszerűsítésére, míg a katolikus templom felújítására további 32 millió forint érkezik Kemenesmihályfára - jelentette be a képviselő. Takács Balázs polgármester köszönetet mondott Ágh Péternek, amiért folyamatosan segíti a falu fejlődését, egyúttal bejelentette: számos saját erős beruházást sikerült végrehajtaniuk.

A falunap résztvevőit izgalmas programok várták, ottjártunkkor éppen tombolát sorsoltak, értékes ajándékok leltek gazdára, a fődíj egy kombinált hűtőszekrény volt. A jó kedv egészen hajnali háromig tartott, a Tan-Dem együttes szolgáltatta a báli talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!