Programok

2017.08.09. 16:51

Megnyílnak az őrségi Hétrétország kapui

ŐRSÉG - Müller Péter Sziámi, Lovasi András, Makám zenekar, pajtaszínház, kiállítások, csillagnézés, filmes alkotótábor is lesz a Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja - programjában.

Pintér Viktória

A kitárt őrségi kapuk augusztus 12-étől tíz napon keresztül várják - ahogy a meghívó fogalmaz - a nyíltszívű embereket.

Szombaton nyitnak a porták. A Hétrétország szervezői a "természetből a java - művészetből a magva" szlogennel sokszínű és izgalmas programot válogattak össze. A rendezvényt a Técsői Banda nyitja a Pajta Bisztróban. A nyitónapon megtalálhatja a kedvére valót az is, akit a művészet más ágai érdekelnek. Kiállításmegnyitók várják a képzőművészet rajongóit, interaktív gyermekprogramok a családosokat, és színház is lesz Thália kedvelőinek. Este a Pajtaszínházban Bereményi Géza darabját (Irén levele) mutatják be. Újhelyi Kinga Jászai-díjas színművész alakítja Vetró Irént, aki ismerős lehet a Cseh Tamás-rajongóknak is. Vasárnap Müller Péter Sziámi And Friends-koncert lesz, utána lehet beszélgetni az alkotókkal a rendezvény - amúgy mindennapos - Sokszemközt programján a Malom Látogatóközpontban.

Hétfőn ismét nagyon érdekes színházi vállalkozást láthat a közönség One homless woman show - Egy hajléktalan nő show-ja címmel. Szalai Kriszta színművésznő pár napig kipróbálta, milyen a hajléktalanlét. A városban szerzett tapasztalat során saját bőrén tapasztalta a többségi társadalom hozzáállását a fedél nélküli emberekhez.

A nyitottságról, vendégszeretetről szóló fesztivál kapuja mindenki előtt nyitva áll Fotó: Szendi Péter

Később Lovasi András, a Kispál és a Borz egykori és a Kiscsillag jelenlegi front-embere hoz saját dalokat és megzenésített verseket. Másnap, augusztus 15-én prímástalálkozó lesz, a világzene nagyjai húzzák a vonót - elvégre nincs magyar vidék hegedűszó nélkül. Szerdán egy kis blues járja át az őrségi helyszínt: a Ripoff Raskolnikov Band karcosítja a hangulatot.

Moldvai mitikus játék foglalja el csütörtökön a Pajtaszínházat. Az Évkerék Társulat előadásában egy égitestszabadító-játékot, ősi mesét láthat a közönség.

Pénteken a természettudatosságé lesz a főszerep. A látogatók elveszhetnek a fesztivál ÖKO-labirintusában, vagy barangolhatnak a térség forrásvidékén a Kapornaki-forráshoz. Este indul a filmklub az Arany Medve díjat elhozó Enyedi-filmmel.

Augusztus 19-én Bogárbál várja a legkisebbeket és családjukat a Makám zenekar interaktív koncertjén. A zárókoncertet az Anima musicae kamarazenekar adja a kercaszomori református templomban. A fesztivál alatt kinyitnak a porták, kirándulhatunk, nézhetünk lefelé, kereshetünk gyógynövényeket, de nézhetünk felfelé is a csillagnéző programokon, és nézhetünk szembe egymással - a nyitottság jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!