Sebő-koncert után Kötelező olvasmány

2017. január 11., 18:50 szerző: Ölbei Lívia
komment
Szombathely - Nem mindennapi estében lesz részük azoknak, akik január 16-án ellátogatnak a WS Színházba. Előbb koncert, aztán Kötelező olvasmány. A főszereplő itt is, ott is: Jordán Tamás.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Január 16-án ((hétfő) 18 órakor a Sebő együttes és Jordán Tamás közösen lép föl az Akacs 7. nagyszínpadán. A „Szólt az ember…” című József Attila-est megszületése a „történelem homályába vész”, bár talán ennek is az Egyetemi Színpad az alapvető oka és forrása. Ha Sebő Ferenc, akkor megzenésített József Attila-versek. Ha Jordán Tamás, akkor szintén József Attila-versek: csak semmi szavalás! A közlés maximuma és a pódiumpátosz minimuma: igazi, mély, beszélgetős versmondás, amelynek szituációjában a közönség megérintése, megszólítása a cél. A kettő együtt: Szólt az ember! Jordán Tamás és Sebő Ferenc estjén közreműködik a Sebő együttes: Sebő Ferenc (ének, tekerőlant, gitár) mellett tehát Barvich Iván (tárogató, bolgár kaval, pánsíp, dvojnica, csellótambura, brácstambura) és Perger László (prímtambura, bolgár tambura, gitár).

Perger László, Sebő Ferenc, Barvich Iván. A Sebő együttes hétfőn este a WSSz nagyszínpadán Fotó: rejtelmek.hu

A sokéves (nem csak szakmai) barátságra való tekintettel abban sincs semmi meglepő, hogy Jordán Tamás frissen megjelent önéletrajzi kötetének szerkesztője nem más, mint Sebő Ferenc.

Hátrametszés - Az életem tétre, helyre, befutóra. Ezt a címet kapta a Jordán Tamás-önéletrajz - utalva a szerző eredeti szakmájára és olthatatlan játékszenvedélyére. Hétfőn 18 órakor tehát koncert, utána pedig - 19.30-kor - rögtön kezdődik a rendhagyó, nagyszínpadi Kötelező olvasmány. Jordán Tamás ezúttal nem „állandó vendégként”, házigazdaként lesz jelen, hanem szerzőként. (Persze minden mindennel összefügg.) A kérdéseket ezen az estén is Lévai Balázs teszi föl.

Elöljáróban Sebő Ferenc vallomása: „Jordán Tamással idestova harmincnyolc éve járjuk az országot a Szólt az ember című József Attila-műsorunkkal. Minden előadás megráz, lenyűgöz. (...)

Nagy megtiszteltetésként ért, hogy engem kért fel könyve megírásának segítésére, szerkesztésére. Örömmel vállaltam el, mert történetének ismeretében bátran mondhatom, hogy az sokkal több, mint egy színész életének krónikája. Írása olyan bölcs élettapasztalatok gyűjteménye, amelyből mindannyian sokat meríthetünk, műszakiak, civilek és művészek egyaránt.”

Ölbei Lívia

2017. január 11., 18:50 szerző: Ölbei Lívia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...