Programok

2014.04.13. 18:27

Programok, rendezvények Vas megyében április 14-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 14-től. Böngésszen, és válogasson!

MÁJUS 1.

Egyházmegyei zarándoklat lesz

Pusztacsatár, Körmend - Az idei egyházmegyei zarándoklat május 1-jén eltér az eddigiektől, most gyalogos zarándoklat is lesz. A pusztacsatári kegyhely ugyanis dombokkal körülzárt, erdősávval körülölelt tisztáson helyezkedik el. Megközelítése több módon is lehetséges lesz. A legtöbben buszokkal és autókkal érkeznek oda az egyházmegye különböző pontjairól. Körmendről, az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomtól gyalogos és kerékpáros zarándoklat is indul május 1-jén Pusztacsatárra.

Lovasok jótékonysági majálisa

Vép  - Egész napos lovas program lesz május elsején a lovasiskolában: a megyei kórház gyermek onkológiai osztályának javára gyűjtenek.

Nemes cél érdekében szervez lovas majálist a Vas Megyei Lovas Szövetség és az Alpokalja Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány. A Markusovszky kórház gyermek onkológiai osztályán nagy szükség lenne megfigyelő monitorokra. Bár vannak ilyen eszközei a kórháznak, ám nem elegendő számban, ráadásul a rengeteg használattól gyakran meghibásodnak. A szervezők ezért gyűjtést indítanak a május elsejei egész napos lovas programon. A rendezvény kilenc órakor kezdődik, lesz gyermek ügyességi verseny, díjugratás, military és paralovas bemutató, fogathajtás. Az ünnepélyes megnyitó egy órakor kezdődik, tombolasorsolás fél hatkor. Az esemény fővédnöke Marton Ferenc megyei közgyűlési alelnök.

 

ÁPRILIS 28.

Celldömölk Open, nemzetközi nyílt sakkverseny

Celldömölk - Április 28. és május 4. között dr. Somlai Gyula emlékére a JUFA Vulkán Resortban 9 fordulós, svájci rendszerű, nyílt nemzetközi sakkversenyt rendeznek Celldömölk Open néven. A 2014.  évre  érvényes versenyengedéllyel rendelkező versenyzők nevezését várják. Az A csoportban 1 millió forint a díjalap. A B csoportba legfeljebb 2000 Élő-pontos sakkozók nevezhetnek, itt 165 ezer forint a díjalap, melyet az 1–6. helyezettek között osztanak fel.

 

ÁPRILIS 26.

Tizenkettedszer rendezik meg a virágutat

Szombathely - Az idén április 26-27-én tartják a Herényi virágutat, ismét színes kertészeti és programkínálattal. A Herényi Kulturális és Sportegyesület szimbolikus nagyrendezvényévé vált Herényi Virágút az idén már 12. alkalommal várja a virágokat és a kellemes szabadtéri időtöltést kedvelő szombathelyieket és a városunkba látozató turistákat. Az április 26-27-én megrendezendő programon az érdeklődők, a helyi termelők virág- és dísznövénykertészeti termékeiből láthatnak kiállítást, és természetesen be is szerezhetik itt a kertbe, udvarra ültethető növényeket, és az ehhez szükséges egyéb kellékeket.A hagyományoknak megfelelően az egy kilométeres útvonalon a kulturális programokat, kézműves termékekkel, enni- és innivalókat is kínálnak.

Egészségiránytű: gyógynövénytúra

Répcelak - A pályázati támogatással megvalósuló Répcelaki Egészségiránytű programsorozata gyógynövénytúrával folytatódik. A résztvevők április 26-án (szombaton) 13 órakor találkozhatnak a művelődési ház előtt. A biciklisek a Répcelak–Répceszemere–Iván útvonalon haladnak, s a gyógynövényeket szakember mutatja be.

ÁPRILIS 25.

Beteg gyermekekért

Szombathely - Pénteken este 7 órakor kezdődik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának jótékonysáégi estje az Agora-Savaria Filmszínházban.

Éveken át a trianoni határok miatt határainkon túlra került országrészek gyermekeiért rendeztek jótékonysági estet, az idén viszont a Markusovszky Kórház Gyermek Haematológiai-Onkológiai Részlege javára rendezi meg jótékonysági estjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja.

Az est házigazdája Prikazovics Ferenc és Prikazovics Júlia. Közreműködik Szücs Emese, Murai Gábor, Horváth Péter, Markó András, a rumi Gyermek és Diákotthon lakói, a Rumi Színkottás Zenekar, a Szombathelyen működő Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata és az Aranyhíd Nevelési Oktatási Integrációs Központ.


ÁPRILIS 24.

Permetezik a városban a fákat

Szombathely - A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. április 24. és május 5-ei időszakban Szombathely közterületein végzi a vadgesztenyefák növényvédelmét. A permetezésre este tíz és hajnali három óra között kerül sor. Április 24 és május 5 -e között a fenyők növényvédelmét is elvégzi a parkfenntartó. A permetezésre szintén este tíz óra és hajnali három óra között kerül sor.

 

ÁPRILIS 23.

Tisztasági akció a Szabó-hegyen

Kőszeg - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület a Föld napja alkalmából takarítási és szemétgyűjtési akciót hirdetett szerdára a Szabó-hegyre. Egy házaspár gyűjtött is három zsák szemetet, meg egy kidobott televíziót, de jégeső esett szerdán Kőszegen, ezért az egyesület titkára lefújta a tisztasági akciót, amit majd a jövő héten rendeznek meg.

Meg kell-e mentenünk a Földet?

Kőszeg - A Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében 23-án, szerdán 17 órakor Meg kell-e mentenünk a Földet? prof. dr. Vida Gábor akadémikus előadása.

Ahogyan a víz tükrözi az arcot

Sárvár - Tinódi gimnázium: 23-án, szerdán 9 és 11 órakor az Osonó Színházműhely előadásában az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című darabot láthatják.

 

ÁPRILIS 22.

Balás Béla püspök előadása

Körmend - A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének körmendi csoportja szervezésében, április 22-én, kedden 18 órakor, Serdülők, bérmálkozók címmel, Balás Béla megyéspüspök tart előadást, a polgármesteri hivatal nagytermében.

 

ÁPRILIS 21.

Húsvéthétfő a Vasi Skanzenben

Szombathely - A Vasi Skanzenben 21-én, hétfőn 10–17 óráig, Húsvéthétfő – „Menjünk Emmauszba!" Délelőtt: nyuszikeresés, Lúdas Matyi – a Soltis Színház előadása, nyuszisimogató, lányoknak csönkölés, fiúknak tojásba vágás, népi szabadtéri játékok. Délután: Vásári komédia – a Soltis Színház előadása, folklórműsor a színpadon, tavaszváró gyermekjátékok és népszokások, Tóték tánca a színpadon, hangszerbemutató koncert, gyermektáncház, locsolóversmondó verseny – fődíj: 1-1 bárány.

Családi délután az arborétumban

Szombathely - A tavaly kipróbált és bevált formában húsvét hétfőn családi délután lesz a Kámoni Arborétumban, ahol 14-17 óra között gazdag program várja az érdeklődőket. A fő attrakció a tojáskeresés. Kicsik és nagyok külön területen két-két turnusban tölthetik meg a szép varrott textil szatyrokat, amit minden gyerek haza vihet. A felnőttek rejtvénnyel vagy GPS-szel kereshetnek tojást. Lesz még kézműveskedés, ügyességi játékok, mesemozi, lufihajtogatás és tombola. A rendezvényt jó időben az arborétumban rendezik, ahol már sokféle rhododendron virágzik, rossz időben a látogatóközpontban tartják.

Húsvéti népszokások bemutatása

Bük - A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban 21-én, hétfőn 9 órakor Húsvéti népszokások bemutatása, húsvéti játszóház, gyermektáncház. Helyszín: Kóczán-ház (Széchenyi utca), rossz idő esetén színházterem.

Tojások repülnek fel a magasba

Velem - Régi népi hagyományt, a tojás dobálást elevenítenek fel a velemiek. Ez húsvéthéfőn délután két órakor kezdődik egy réten.

 

ÁPRILIS 20.

Húsvét a Virágudvarban

Kőszeg - Ha nem esik az eső, akkor a Virágudvarban (Táblaház utca 11.) vasárnap és hétfőn is 10-12 és 14-17 óra között ősszel született kecskegidákat, szürke és fehér nyuszit simogathatnak a gyerekek. Ugyancsak jó idő esetén hétfőn még tojást is tudnak írókázni és karcolni.

Húsvéti játszóház és táncház

Kőszeg - A város kiváló táncosaiból álló Hajnalcsillag Néptáncegyüttes vár mindenkit húsvéti játszóházába és táncházába húsvét vasárnap a Jurisics-várba. Itt délután 3 órától kézműves foglalkozások kezdődnek, fél 5-től pedig az aprók táncát rendezik meg dalok tanulásával, játékokkal. Végül táncház zárja a programot, zenél a Tulipánt zenekar.

Húsvéti buli

Szentpéterfa - A Kultúrházban vasárnap 21 órától húsvéti buli. 21-24 óráig Chungam zenél, majd 24-02 óráig a Mokka gondoskodik a jó hangulatról, majd 02–05 óráig a Chungam zárja a bulit.

 

ÁPRILIS 19.

A könyvtár nyitvatartása

Szombathely - A Berzsenyi Dániel Könyvtár április 19-én, szombaton rövidített nyitva tartással, 13 óráig várja látogatóit, a két ünnepnapon pedig zárva tart.

Koncert

Szombathely - A Végállomás Klubban szombaton 20 órakor a Blind Myself, a Mongooze és a Creepingdeath koncertezik.

Kirakósdi tojáshéjból

Szombathely - Az Agora – Gyermekek Házában szombaton 9–12 óráig Kézműves kuckó, amelynek témája: Kirakósdi tojáshéjból.

Együtt várják majd a nyuszit

Szentgotthárd - A Pannon Kapu Kulturális Egyesület április 19-én, szombaton 15 órától Nyuszi ül a fűben címmel húsvétváró programra várja a gyerekeket és szüleiket a Színházba. Lesz nyuszinyom kereső, nagymama konyhája, ahol a gyerekek kalácsot süthetnek. Arcfestés és tojásfestés is. A belépés díjtalan.

Pityerszeri húsvétváró

Szalafő - Szombaton a Pityerszeren, az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél nagy kézműves kirakodó vásár lesz 10 és 17 óra között. Játszóházakat működtet az Őrállók Alapítvány és a Kerecsen Hagyományőrző Egyesület. Szekerezni is lehet, minden egész órában a Szatócsbolt elől indul a szekér a műemlékegyütteshez. 14 órától a hegyhátszentjakabi táncegyüttes ad műsort a nagy pajtában, fél óra múlva a Ziránó Színház bábelőadása kezdődik ugyanott élő reneszánsz zenével. Címe: Pulcinella kertészkedik.

Kisállatok börzéje lesz a focipályán

Szergény - Kisállat börzére várják az érdeklődőket április 19-én (szombaton) 8-12 óra között. A község külső focipályáján lesz a program, melyre kisállatokat tenyésztőket és kedvelőket invitálnak a szervezők. A legifjabb látogatók pónin is lovagolhatnak.

Ünnepi készülődés a kultúrházban

Bozsok - Kicsit másképpen készülődnek a húsvéti ünnepre az idén Bozsokon, elmarad ugyanis a borkóstolás. Szombaton 15-18 óra között a gyermekeket várják a kultúrházba a szervezők, a Bozsoki Kökörcsin Egyesület tagjai. Öt asztalnál készíthetnek húsvéti díszeket, szalvétagyűrűt, más kézműves tárgyakat. Az egyik asztalnál Merics Lajosné tojáskarcolásra tanítja őket, de lesz mód nyuszit is simogatniuk.

 

ÁPRILIS 18.

A város keresztútja lesz este

Szombathely - A megyeszékhely keresztény közösségeinek részvételével rendezik meg péntek este Szombathely keresztútját. Ezen lehetőség nyílik a város minden lakója számára Krisztus szenvedéséről való elmélkedésre, valamint tanúságtételre Jézus és hitük mellett. A keresztút 20 órakor az Óperint utcából indul a Kálvária templomig.

Kaczmarski Ágnes kiállítása

Szombathely - A Kiss Sándor-díjhoz hozzátartozik a kuratórium által fölajánlott bemutatkozási lehetőség is. Az idei díjazott, Kaczmarski Ágnes különleges fotókiállításának a Weöres Sándor Színház ad helyet, a megnyitó április 18-án (pénteken) 17 órakor kezdődik a színház aulájában, prof. dr. Horváth Boldizsár – a díjat évről évre odaítélő alapítványi kuratórium elnöke – ajánlásával, a WSSz két színésze: Fekete Linda és Balogh János közreműködésével. Kaczmarski Ágnes különben is gyakran megfordul a színházban: filmesként, operatőrként készít érzékeny felvételeket, az ő nevéhez fűződnek például a Miért szép?-esték portréfilmjei is.

Húsvéti játszóház

Szombathely - Az idei húsvét sem múlhat el Húsvéti játszóház nélkül az Agora – Gyermekek Házában. A hagyományos tojásdíszítési technikák mellett a húsvéti kalács készítésének titkát is elleshetik a gyerekek, de a felnőttek is: április 18-án 9-től 13 óráig.

Koncert

Szombathely - Végállomás Klub: pénteken 20 órakor az Anna and the Barbies lép színpadra. Bemelegítésről a Soulwave gondoskodik.

Kamiont húznak, kőgolyót emelnek

Celldömölk - Erős emberek versenyeznek Celldömölk belvárosában április 18-19-én. Lesz kamionhúzás hámmal (12 tonnás kamion elhúzása 25 m távolságra, minél gyorsabban), működésbe lép az „izlandi kereszt" (110 kg-os tárgy elcipelése minél messzebbre, fordulóval), lesz rönknyomás, kamionhúzás ülve (10 tonnás kamion elhúzása ülve, kötél segítségével). kőgolyó-emelés, autótartás.

Adománygyűjtés húsvét előtt

Celldömölk - Az összefogásra alapozott különféle jótékonysági kezdeményezések nagy hagyományokkal bírnak a városban: a kulturális gálák, koncertek – vagy más hasonló akciók rendre megmozgatják a cellieket, akik több módon is jelét adhatják a szolidaritásnak. Ezúttal a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület szervez újabb akciót: húsvéti adománygyűjtést szervez. Az adományokat a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár aulájában gyűjtik április 18-án (pénteken) 16 órától 18 óráig, valamint április 19-én (szombaton) délelőtt 9 és 11 óra között. A KMKK-ba elsősorban tartósélelmiszer-csomagokat (liszt, cukor, száraztészta, konzervek, olaj, csokoládé stb.), valamint tisztító- és tisztálkodószereket várnak, de természetesen minden egyéb adományt szívesen fogadnak az egyesület aktivistái. A két alkalommal összegyűjtött adományokat a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és a városi képviselő-testület tagjai személyesen juttatják el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van erre a segítségre – még a húsvéti ünnepek előtt.

MiaManó Bábszínház

Bük - A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban pénteken 10 órakor MiaManó Bábszínház – Tapsifüles, a varázslatos húsvéti nyúl című előadása. Kispárna Mese Zenekar gyermekműsora. Játszóház, tojáskereső verseny. Helyszín: Kóczán-ház (Széchenyi utca), rossz idő esetén színházterem.

Húsvétváró kézműves játszóház

Vasszécseny - A Pungor Ernő Művelődési Házban pénteken 14 órakor húsvétváró kézműves játszóház.

 

ÁPRILIS 17.

Latin műveltségi vetélkedő

Szombathely - Latin műveltségi vetélkedő kezdődik április 17-én (csütörtökön) 14 órakor az Iseumban. A programra a győri Széchenyi István Egyetemen működő állam- és jogtudományi kar jogtörténeti tanszékéről is érkeznek versenyzők.

A kamarában: Osonó kétszer

Celldömölk - A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Ahogy a víz tükrözi az arcot című előadását április 17-én 15, illetve 18 órakor láthatja a közönség a Soltis színház kamaraszínházában.

Húsvéti játszóház

Csörötnek - A Művelődési Házban csütörtökön 14–18 óráig Húsvéti játszóház, játék és kézművessarok várja a gyerekeket.

 

ÁPRILIS 16.

Húsvét előtti retro véradás

Szombathely - Véradókat várnak szerdán Szombathelyen a Vérellátó Intézetben. Retro véradást szervez ugyanis az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete. A donorok délelőtt tíz és este hat óra között nyújthatják a karjukat. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a segíteni szándékozók ne hagyják otthon a személyi igazolványukat, továbbá a TAJ- és a lakcímkártyájukat is vigyék magukkal. A véradókat hagyományosan megvendégelik: sörrel, virslivel és süteménnyel kínálják.

Könyvvásár vicces árakon

Szombathely - Szerdán 14 órától rendeznek könyvvásárt a Berzsenyi Dániel Könyvtárban a gyűjteményben feleslegessé vált dokumentumokból 150-300 forintos áron a készlet erejéig.

Háborús erőpróba a témaparkban

Szombathely - A Magyar Honvédség 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációk egészségére, fizikai állóképességének javítására. Többek között ezért is indította el a „Nagy Háborús Honvédelmi Erőpróbát", amelyet a Történelmi Témaparkban tartanak, szerdán reggel 9 órától. Több általános és középiskola négy fős csapata nevezett a megmérettetésre. Az erőpróba célja, hogy a résztvevőknek fejlődjön önismeretük, állóképességük és ismereteket szerezzenek a Magyar Honvédségről. A feladatok között szerepel katonai akadálypálya, céllövészet, kézigránátdobás. Az erőpróbára az érdeklődőket is várják.

A magyar nyelv hete: nyitány

Szombathely - A Megyeháza dísztermében nyílik meg a magyar nyelv hete április 16-án 10 órakor, ez lesz az országos megnyitó, amelyen Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Puskás Tivadar polgármester mellett részt vesz dr. Faragó Sándor rektor (NymE) is. A magyar nyelv hete ezúttal alkalmat ad egy jelentős jubileum megünneplésére is: 40 éves a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának magyar nyelvtudományi intézeti tanszéke. A megnyitót előadások követik – a nyitóelőadás Juhász Judité, aki a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke, szóvivője, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöke –, délután 2 órakor pedig kerekasztal-beszélgetés kezdődik a tanszék egykori és mai munkatársaival, hallgatóival a SEK Berzsenyi téri épületében. Moderátorok: Gergó Judit és Merklin Ferenc.

A bőrápolás jegyében

Szombathely - Egészségnapot tartanak a bőrápolás jegyében április 16-án a Prevenciós Házban. Érdekes előadásokkal, tanácsadással várják az érdeklődőket. Érezze jól magát a bőrében csecsemőkortól a szépkorig! - e mottóval rendez egészségnapot a bőrápolás jegyében a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és az Egészségügyi Alapellátó Intézet a védőnői szolgálat közreműködésével. Április 16-án reggel kilenc és dél, majd délután három és hat óra között várják előadásokkal az érdeklődőket. Délelőtt szó lesz a várandósság alatti bőrproblémákról, a baba bőrápolásáról, az érintés varázsáról, a csecsemő- és kisgyermekkori ekcémáról. Délután a fejtetvesség, az iskoláskori bőrproblémák, az anyajegyek és elváltozásaik lesznek napirenden, s anyajegyszűrésre is lehetőség nyílik. A programok ingyenesek.

Szünetel az orvosi rendelés

Szombathely - Szerdán 12 órától Szombathely város és városkörnyéki háziorvosainak rendelése továbbképzés miatt szünetel. A betegek ellátása a központi orvosi ügyeleten történik, a Szombathely, Sugár út 1. szám alatt.

Könyvbemutató az arborétumról

Szombathely-Kámon - Majdnem 50 év után készült könyv a Kámoni Arborétumról. A most megjelent új kötet annak történetéről, élővilágáról, kutatási tevékenységéről szól. Bemutatója szerdán 17 órakor kezdődik az arborétum ökoturisztikai központjában (Szent Imre herceg u. 84/b). A beszélgetéssel és diavetítéssel egybekötött bemutatón ott lesz Retkes József docens, Bánó István kertészmérnök, prof. dr. Mátyás Csaba akadémikus, Németh Gábor arborétumvezető, Tokaji Nagy Sándor kertész és dr. Tóth József kertészmérnök-tanár.

 

ÁPRILIS 15.

Koncz Zsuzsa ismét itthon

Szombathely - Április 15-én (kedden) 19 órakor Koncz Zsuzsa Kossuth-díjas énekművész az Agora Művelődési és  Sportházban ad koncertet. Régi dalok, úgymond másféle régi, új és legújabb dalok is fölcsendülnek a jövő keddi koncerten, vázolta telefonos érdeklődésünkre Koncz Zsuzsa. Azt a hírt nem erősítette meg (merthogy nem dicsekvős típus), de nem is cáfolta, hogy a március tizennegyediki, budapesti föllépése az Arénában zajos sikert aratott. A vasi megyeszékhelyre évtizedek óta szinte hazajár, s nem csak azért, mert itt született az édesanyja. Rajongótáborát ki ne tudná? mifelénk is valamennyi nemzedék tagjai alkotják. Berlinből érkezik Szombathelyre Zsuzsa, aki, Szabó István Oscar-díjas rendező szavaival: Nem tesz ő semmi mást, mint tisztán, világosan, játékos kedvvel és elszántan, őszinte érzelemmel énekli érzéseinket . Mindmáig vallja: Nekem egy-egy koncert igazi ünnep. Az együvé tartozás érzését erősíti . Ebben (is) lehet részünk április 15-én este, ismét az Agora MSH-ban.

A jövő zenészei a Bartók Teremben

Szombathely - A jövő zenészei a Bartók Teremben címmel kezdődik koncert április 15-én 19.30-kor, a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola növendékeinek közreműködésével, egyebek mellett Haydn-, Mozart-, Gounod-, Verdi-művek megszólaltatásával. Vezényel: Sándor János.

Húsvétváró nyuszikkal

Hosszúpereszteg - A húsvétváró délután 13 óra 30 perckor kezdődik a művelődési házban. Lesz kézművesfoglalkozás, kisállat simogató, kalácskóstoló. Az aulában virágok, ünnepi dekorációk, kézműves termékek vásárával várják az érdeklődőket.

 

ÁPRILIS 14.

Könyvbemutató anekdotákkal

Szombathely - A Martinus Kiadó és a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár április 14-én 17 órakor könyvbemutatót tart: a Géfin Gyula Kiskönyvtár első kötetével, Tóth József „Emlékezzünk régiekről. Anekdotaszerű feljegyzések a Szombathelyi Egyházmegye volt püspökeiről" című könyvével ismerkedhet meg a közönség az Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban (Szily János utca 2.). A kötetet bemutatja: Inzsöl Richárd helytörténész.

Esküvőtől válóperig

Szombathely - A WSSz Csákányi-bérletében láthatja a közönség a Feydeau-egyfelvonásosokból összefűzött Esküvőtől válóperig című vígjátékot, a budapesti Thália Színház előadásában április 14-én 19 órakor. A szerző – Feydeau nyomán – Hamvai Kornél, a rendező Béres Attila. Akik játsszák: Csányi Sándor, Schell Judit, Szegezdi Róbert, Szombathy Gyula, Molnár Piroska, Kovács Vanda.

Waldorfos előadás a kamasznevelésről

Szombathely - A Waldorf Gimnázium programsorozatának következő előadása, 14-én, hétfőn, 18 órakor lesz a Perintparti Szó-fogadó euritmia termében (Sorok utca 44.). Tobias Richtert látják vendégül, aki arról beszél: „Ki neveli a kamaszt?"

Sportdélután a cukorbetegeknek

Salköveskút - A Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete 14-én, hétfőn sportdélutánt és edukációt tart, az Albert Tekézőben (Salköveskút, Vasút u.). A program: tekézés és a napi problémák megbeszélése. Indulás: a szombathelyi vasútállomásról 14.36-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!