Programok

2016.04.23. 15:59

Programok, rendezvények Vas megyében április 25-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 25-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 8.

Anyák napi virágültetés

Szombathely - Anyák napja alkalmából édesanyák és gyermekeik együtt ültetnek virágot május 8-án, a Pelikán Park - Honvéd utca környékén. Dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos vállalta a fővédnök szerepét. Az akcióra május 5-én 12 óráig lehet jelentkezni. A palántákat a szervezők biztosítják, mindössze kislapátot, valamint egy kis flakon vizet kell vinni.

MÁJUS 4.

Mellkassebészet

MMIK, II. emelet 102-es terem: május 4-én (szerda) 16.30-kor folytatódik a szabadegyetemi egészségügyi kurzus. Mellkassebészet. A leggyakoribb tüdődaganat kezelési lehetőségei - Dr. Kecskés László előadása.

MÁJUS 3.

Bloggerek és vloggerek

Agora - Művelődési és Sportház, f011. terem: május 3-án, (kedd) 17 órakor Megosztók - Bloggerek és vloggerek. Blogger ezúttal: Vakvagány (Horváth Niki).

Megmutatják Szulejmán sátrát

Szombathely - Látványos bemutatókkal, több kísérőprogrammal színesítik a Nemzet-stratégiai Kutatóintézet - ŐrvidékHáz által szervezett, Zrínyiek a magyar történelemben című konferenciát, kiállítást május 3-án. A 9 órakor kezdődő egész napos program résztvevői neves történészektől és a rokontudományok kiemelkedő kutatóitól hallhatnak a többi között a Zrínyiek és a magyar nemesi családok kapcsolatáról, Zrínyi Miklós haláláról orvosi szemszögből, és megtudhatják, mit jelent a horvátoknak Zrínyi. Bemutatják az oszmán kori Magyarországot hadtörténészeti szemmel. Egész nap látogatható Szulejmán szultán rekonstruált fejedelmi sátra is, és állófogadáson látják vendégül az érdeklődőket. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: [email protected].

Minden korban frissen

Csónakázótó és környéke: május 3-án (kedd) 15 órakor Minden korban frissen, fitten! Programok: kajakozás és kenuzás a Csónakázó tavon és nordic walking.

Végzősök éjszakája

Szombathelyen, a Bánya Café & Bárban kedden tartják a végzősök éjszakáját, amelynek sztárvendége Subb Bass Monster lesz.

MÁJUS 2.

Filmvetítés a cukorbetegségről

GYSEV-munkásszálló oktatóterme (Vasút u. 6.): május 2-án (hétfő) 15 órakor a Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete filmvetítést tart a 2-es típusú cukorbetegségről.

MÁJUS 1.

Zenés retró majális a KMKK előtt

Celldömölk - Május 1-jén (vasárnap) 17 órakor retró majális kezdődik a KMKK előtt. Lehet nosztalgiázni Kapui Gyulával, föllép a Syrius, az Eldorado, a Potyautasok, 21 órakor DJ Muki veszi kézbe az irányítást.

II. Savaria Legio Race

Szombathely - A Skorpió Box Club vasárnap rendezi a Szabadidőközpontban a II. Savaria Legio Race extrém futóversenyt. A 10+ km-es pályán több mint 20 akadály nehezíti majd a résztvevők dolgát. Sok víz, sár, kúszás-mászás vár a jelentkezőkre, nem maradnak el az ügyességi és a cipelős, húzós feladatok. A pályát úgy egy-másfél óra alatt lehet teljesíteni, edzettségi állapottól függően. Több korosztályban, egyéniben, csapatban és családi kategóriában is hirdetnek versenyt. Szalagozott pályák, segítők mutatják a helyes irányt. A II. Savaria Legio Race 11 órakor a 700 m, 1 km hosszú gyerekfutammal kezdődik. A felnőttek 13 órakor rajtolnak, 10 percenként 10 fő vág neki a távnak. A pályán digitális időmérő pontok lesznek, így csalni nem lehet. Nevezni a helyszínen is lehet még. A szervezők (Varga Roland, Kaczmarski Róbert, Gergye Gábor) várják az érdeklődőket.

Gotthárdi majális

Szentgotthárd - Színház és környéke: vasárnap Gotthárdi majális. 13 órakor Rába-vidéki hüvelyes étkek főzőversenye civil és baráti társaságok részvételével. 15.30-kor kulturális műsor. 17.45-kor főzőverseny eredményhirdetése. 18-19 óráig Jambo zenekar műsora.

Retro majális

Szombathelyen vasárnap retro majálist tartanak. Az egész napos programban több koncert is lesz, délután háromkor Szombathely hangja, Tóth Dániel, fél négykor a Bio-ritmus zenekar, négykor a Mokka Tribute lép fel.

Janicsák Veca énekel

Sárvár - Magánéleti okok miatt néhány hónapot kihagyott Janicsák Veca. Az énekesnő mostanában tér vissza a színpadokra, vasárnap délután Sárváron, a Nádasdy-vár kertjében megrendezendő japán majálison énekel.

Majális

Táplánszentkereszten, a művelődési ház udvarán vasárnap majálist tartanak, amelynek végén, este hatkor a PNR Rock Band lép fel.

Évadnyitó koncert

Bükön vasárnap este hatkor a Gatto, fél nyolckor a Dry Parsley tart évadnyitó koncertet.

ÁPRILIS 30.

Jótékonysági hangverseny

Táplánszentkereszt - Apáczai Csere János Általános Iskola sportcsarnoka: szombaton 19 órakor jótékonysági hangverseny a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya, az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére.

Utcabál

Bük - Büki Művelődési és Sportközpont: szombaton 21 órakor utcabál a West együttessel. Vasárnap 14 órától büki majális. 14.30-kor Répcementi Férfikar. 15.30-kor Paprika Jancsi bábszínháza. 16.30-kor Csepreg város Majorett csoportja. 17 órakor Mosoly Tánccsoport műsora. 18 órakor Gatto zenekar. 19.30-kor Dry Parsley zenekar.

Bikinit a Szabadság térre!

Körmend - Az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Bikini lesz az idei Európa Napok sztárvendége, D. Nagy Lajosék szombaton este héttől lépnek fel a Szabadság téren, ahol igazi slágercunami várható tőlük. A hétvégi háromnapos programsorozat - benne a koncertekkel - azonban már ma megkezdődik, délután öttől a Bazooka, este fél héttől a Kelemen Kabátban, fél kilenctől a többek közt Janis Joplin-dalokat előadó Meggie's Crew játszik.

Visszatérnek a vasmacskák

Szombathely - Több hónapos szünet után lassan visszatér a színpadra az Iron Cats. A rockabilly trió szombaton a Vipers motoros club évadnyitóján, a Liget Bowling Pubnál lép fel. A koncerteket fél hétkor az Eticatt kezdi, majd az Iron Cats és a Bad Ferro következik, zárásként pedig a Mokka Tribute Rock Band játszik. Vasárnap este hattól Sárváron, a Nádasdy-várban lesz Iron Cats koncert, ott a Rocket Rollers és a Nyughatatlan lép még fel.

Tánc világnapja

Fő tér - Rendezvénytér: szombaton 14-20 óráig a Tánc világnapja, egész napos táncos- és zenés programokkal. 20.00-21.30 óráig Magyar Vista Social Club-koncert.

A Költő hazatér - IX. Vers - és prózamondó találkozó

Nagy Gáspár Kulturális Központ, színházterem: szombaton 10 órakor A Költő hazatér - IX. Vers - és prózamondó találkozó Nagy Gáspár tiszteletére.

Kézműves-sör majális

Kőszeg. Fő tér: szombat-vasárnap I.Kézműves-sör majális. Koncertek, kézműves sör vásár, táncbemutatók. Este héttől az I. Sörmajálison a BigBox lép színpadra.

Petruska András ad szólókoncertet

Őriszentpéteren, a Pajtában szombat este hattól Petruska András ad szólókoncertet.

Három fiatal zenekar

Szombathelyen, a Végállomásban szombat este nyolctól három fiatal zenekar, a Gedd, az Extensice és az Újvilág Utca játszik. Az est speciális vendége Geri Coke lesz.

ÁPRILIS 29.

Bikini koncert lesz az Európa-napon

Körmend - Európa Napok. Pénteken 9 órakor „TeSzedd!”- közös önkéntes takarítási akció a város különböző részein. Szabadság tér: 14 órakor Toborzó-a körmendi kajak-kenu egylet tevékenységének népszerűsítése. 17 órakor Bazooka koncert. 18 órakor Az Európa Napok 2016. és a Borutca megnyitása. 18.30-kor Kelemen Kabátban koncert. 20.30-kor Meggie’s Crew koncert.

Boszorkányűző koncert Ismerős Arcokkal

Szombathely - Novemberben lemezbemutató koncertet tartott a Végállomásban az Ismerős Arcok, ezúttal pedig egy különleges programot mutatnak be, hiszen Szent György-napi boszorkányűző fellépésre készülnek Nyerges Attiláék. A népszerű szombathelyi klub persze ezúttal sem alakul át rituális események vagy szakrális jellegű szertartások helyszínévé, péntek este is a szokásos körülmények várják a zenekar híveit. A program nyolckor kezdődik, a vendégzenekar, a PNR Rock Band fél kilenckor kezdi műsorát, az Ismerős Arcok tagjai pedig várhatóak fél tíz körül lépnek színpadra.

Csodálatos Japán

Szombathely - Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Központ: pénteken 14 órakor a Csodálatos Japán címmel nyílik kiállítás a Magyar - Japán Baráti Társaság - Szombathely szervezésében, Kosugi Junichi, Japán Magyarországon akkreditált nagykövete és dr. Puskás Tivadar polgármester jelenlétében.

Nemzeti rock a várudvaron

Sárvár - Két új dalt is bemutatott a héten a legnépszerűbb nemzeti rockzenekar, a Kárpátia. A Sámánok ringattak és az Üvegpohár című szerzemények a basszusgitáros-énekes Petrás János vezette csapat augusztusban megjelenő Territórium című új nagylemezét vezetik fel, s azokhoz szöveges videót is készített a zenekar. Aki ismeri a Kárpátiát, az tudhatja, hogy az új szerzemények rendre megjelennek a koncertprogramban. Kis szerencsével a vasi rajongók lehetnek az elsők, akik élőben hallhatják őket, hiszen péntek este Sárváron, a Nádasdy-vár udvarán felállított színpadon lép fel a zenekar. Az este nyolckor kezdődő program vendége a Cool Head Klan lesz.

Kondor János műveiből nyílik kiállítás

Vasvár - Nagy Gáspár Kulturális Központ: pénteken 17 órakor Kondor János műveiből kiállítás nyílik. Köszöntőt mond: Kondora István polgármester. Megnyitja: Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója.

Inspiráló mesék

Agora - Művelődési és Sportház: pénteken 17 órakor Inspiráló mesék - előadássorozat. A belső erő. Mesékről szóló előadás felnőtteknek. Inspirálnak: Végh-Fodor Mónika és a mesék.

A Hold szerelmesei

Szombathely - MMIK Mesebolt Bábszínház kamaraterem: pénteken 17 órakor A Hold szerelmesei című előadás, melyre 6 éves kortól várják a gyermekeket.

Járd ki a lábam, járd ki most

Vasvár - Nagy Gáspár Kulturális Központ: pénteken 19 órakor Járd ki a lábam, járd ki most - táncház.

Oratorikus est

Szombathely. Bartók Terem: pénteken 19 órakor oratorikus est.

Mulatós

Szombathelyen, a Sláger Mulatóban pénteken és szombaton este Sláger Laci szórakoztatja a közönséget.

ÁPRILIS 28.

Szedd te is a tiszta környezetért!

Szombathely - Magyarország 2014-ben csatlakozott a Te szedd! akcióval a „Let's Clean Up Europe!" elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez. 2016-ban is megszervezik az országos hulladékgyűjtési akciót. Szombathelyen és környékén április 28-án, több helyszínen lehet majd önkéntesként csatlakozni a szemétszedőkhöz, de április 18-ig még saját csapat indítására is van lehetőség. A szedéshez szükséges eszközöket a szervezők biztosítják: adnak kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot.

Pál Feri atya előadása

Agora - Művelődési és Sportház: csütörtökön 19 órakor Az egyensúlyvesztéstől a belső egyensúlyig. A Nyitott Akadémián Pál Feri atya előadása.

Miért szép? - Káldy Lajos festőművésszel

Weöres Sándor Színház, aula: csütörtökön 18 órakor Miért szép? - Káldy Lajos festőművésszel. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás. A kiállítás május 18-áig megtekinthető.

Ifjúsági Olvasó Klub

TIT székház (Kőszegi u. 2.): csütörtökön 16 órakor TÁMasz - Ifjúsági Olvasó Klub. Ifjúsági irodalom a múltból és a jelenből, avagy miért kedvencek a kedvencek?

Járd ki a lábam, járd ki most - táncház

Vasvár - Nagy Gáspár Kulturális Központ: pénteken 19 órakor Járd ki a lábam, járd ki most - táncház.

ÁPRILIS 27.

Lóci játszik

Agora – Művelődési és Sportház: április 27-én, (szerda) 20 órakor Lóci játszik. Szerda esti akusztik.

Gyertyafényes kamarazenei koncert

Jurisics vár, lovagterme: április 27-én, (szerda) 18 órakor Gyertyafényes kamarazenei koncert.

ÁPRILIS 26.

Beszélgetés a médiáról, rádiózásról, a riporter, szerkesztő, műsorvezető életének szépségeiről

Kanizsai Dorottya Gimnázium: április 26-án, (kedd) 17 órakor a Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadás. Vendégeink lesznek: Gergó Judit és Kránitz Balázs, a Magyar Rádió munkatársai. A beszélgetés során szó lesz a médiáról, rádiózásról, a riporter, szerkesztő, műsorvezető életének szépségeiről, komoly és humoros oldaláról. De hallhatunk meghatározó riport- és műsorrészleteteket is.

ÁPRILIS 25.

A római fürdőktől a fedett uszodáig

NYME-BDPK "D" épület (Berzsenyi tér 2.) földszint I. előadó: április 25-én, (hétfő) 17.30-kor Szombathely – fürdőváros. A római fürdőktől a fedett uszodáig címmel tart előadást, Bajzik Zsolt történész.

Hogyan ne legyünk keresztények?

NYME-SEK C-épület, Nagyelőadó (Károlyi Gáspár tér 4.): április 25-én, (hétfő) 18 órakor Hogyan ne legyünk keresztények? Mit igen és mit ne, amikor integrációról beszélünk.

„Anglia – a klíma ott az igazi"

Cafe Frei (Fő tér 24.): április 25-én, (hétfő) 18 órakor Kalandor-Kör. Nagy Mariann – a Smile Nyelviskola alapítója, „Anglia – a klíma ott az igazi".

Vasi véradónaptár

Hétfő-csütörtök: Szombathely, Területi Vérellátó 8.00-15.00 óráig; péntek: 8.00-13.00 óráig.

Hétfő: Körmend - Égis 9.00-13.30 óráig; Nádasd 15.00-17.00 óráig.

Kedd: Bük - Greenfield Hotel 12.00-16.00 óráig; Acsád 17.00-19.00 óráig.

Csütörtök: Kőszeg város 9.00-17.00 óráig.

Péntek: Vép - SFL 11.00-14.00 óráig; Peresznye 16.30-19.00 óráig.

Szombat: Szombathely - Motoros Klub 8.00-13.00 óráig.

A Celldömölki Vértranszfúziós Osztály vérvételei.

Kedd: Sárvár - Spirit Hotel 14.00-17.00 óráig.

Csütörtök: Mersevát 15.30-19.00 óráig.

 

KIÁLLÍTÁS

Szombathely - Savaria Múzeum nyitva: kedd-vasárnap 10-18 óráig. Változó kultúrák a változó tájban című állandó kiállítás - mely Vas megye őskorát bemutató tárlat. Elsodort világ. Plakát-álmok 1910-1920. A Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása. „Tíz évig tartó álomra hívjuk Önöket. Nézőpontunk az első világháború lövészárkában merengő-vizionáló katonáé, aki előtt lepereg életének addigi és várható további történéseinek - plakátkörnyezete." A Savaria Múzeum dísztermében és emeleti termeiben április 30-áig tekinthetők meg a megkapó, élvezhető és megjegyezhető plakátok, amelyek életmód- és művelődéstörténeti értékű kiegészítő információt hordoznak, gyakorta megragadó képi élménnyel párosulva.

Iseum Savariense: kedd-szerda, péntek-vasárnap 10-17 óráig; csütörtök 10-18 óráig. Germánok, időszaki kiállítás. A kiállítás egy közelmúltban feltárt korai népvándorlás kori temető leletein keresztül nyújt bepillantást a római kor végeztével beköszöntő mozgalmas időszakba. Bemutatja a női ékszerek szemkápráztató szépségét, a férfiak sokszínű támadó- és védőfegyverzetét, az itt élő népesség viseletét és temetkezési szokásait, valamint mindazokat a tárgyakat, melyeket a túlvilági életre szánt útravalóként halottaik mellé helyeztek. Szombaton 16-19 óráig, Wotan lándzsája, Thor pörölye. A Germánok kiállítás zárórendezvénye.

Berzsenyi Dániel Könyvtár, földszinti előadóterem: Tóth Csaba: József Attila képei című kiállítása május 10-éig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): csütörtökön 14 órakor Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor fennmaradt tárgyai című kiállítás megnyitója. A kiállítás Czöndör János gyűjteményéből készült. A tárlatot megnyitja dr. Puskás Tivadar polgármester. A megnyitón előadást tart: dr. Horváth Sándor muzeológus, osztályvezető. A kiállítást bemutatja: Czöndör János gyűjtő.

Kőszeg. Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: A szent sólyom nyomában Magyarországon címmel kiállítás nyílt. A tárlat május 29-éig várja a látogatókat.

Körmend. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítások: „Körmend és a Batthyányak évszázadai", Cipőtörténeti Gyűjtemény. Nyitvatartás: kedd-szombat 10-16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!