Programok

2016.09.01. 14:43

Programok, rendezvények Vas megyében augusztus 29-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 29-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 9.

Színházi kisvasút

Szombathely - Vasútmodell-bemutató lesz az idén is, csak a helyszín változott: most a WS Színházban valósíthatjuk meg gyerekkori álmainkat. Új időpontban, más helyszínen - de ismét megnyitja kapuit a már hagyományosnak mondható Szombathelyi Vasútmodell Kiállítás, ahol viszont ismét látható lesz az 1998 óta épülő, automata térközbiztosítással működő modul-asztalrendszer - a hozzá kapcsolódó vontatási teleppel és Kőszeg állomással; itt a kézi vezérlésű vonatforgalom működését kísérhetjük figyelemmel. A gyerekek a speciálisan nekik fölállított terepasztalt vehetik birtokba. Az évek óta bővülő asztalrendszert a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület építi; az egyesület szervezi meg évről évre a kiállítást is. Ezúttal tehát a szombathelyi Weöres Sándor Színház adja a helyszínt, szeptember 9-én 13 órától 20 óráig, szeptember 10-én 10-től 20 óráig, szeptember 11-én pedig 10-től 18 óráig. A Weöres Sándor Színház igazán stílszerű helyszín lesz a modellezés kipróbálására, és nem csak azért, mert az egyesületi tárlaton a vasutasok bőrébe bújhatunk. Hanem például azért is, mert volt itt egyszer egy Bohumil Hrabal-előadás (Ivo Krobot rendezésében), a Szigorúan ellenőrzött vonatok, amelyben egy kicsike vasútmodell is szerepet játszott.

SZEPTEMBER 8.

Tánc és ritmus, Madaras Gergellyel

Szombathely - A Fő téren rendezi meg az évad bevezető, „nulladik" (vagyis bérleten kívüli) koncertjét a Savaria Szimfonikus Zenekar. Promenád-kezdés szeptember 8-án 19 órakor, vezényel Madaras Gergely. A Savaria Szimfonikus Zenekar Promenád-koncerttel köszönti a közönséget szeptember 8-án 19 órától a Fő téren, Tánc és ritmus címmel, Madaras Gergely vezényletével. Ez lesz a 2016/17-es évad - kifejezetten könnyed és szórakoztató - beharangozó eseménye, persze nem kizárólag azoknak, akik már megváltották a bérletüket. És még az is előfordulhat, hogy valaki a Fő téri élmények nyomán kap ehhez kedvet. Aztán az első Szimfónia-bérletes koncertet ugyancsak Madaras Gergely vezényli szeptember 16-án 19 órától, akkor már természetesen a Bartók Teremben. A „hivatalos" évadnyitó hangversenyen Muszorgszkij Éj a kopár hegyen, Hidas Frigyes Versenymű oboára és zenekarra, Bartók Béla Magyar képek című műve, valamint Borogyin II. h-moll szimfóniája hangzik el. Közreműködik Baldauf Veronika (oboa).

SZEPTEMBER 4.

Nem áll le az Ocho Macho

Szombathely - Rengeteget koncertezett a nyári fesztiválszezonban az Ocho Macho, és a fellépéseik egy igen jelentős része a megye valamely településén valósult meg. Pihenni viszont vélhetően továbbra sem fognak a srácok, hiszen az őszi időszak hasonlóan intenzívnek ígérkezik a számukra. Ezen a hétvégén ugyan a Dunántúl egy egészen távoli pontján, a Baranya megyei Bólyon játszanak, de jövő vasárnap már ismét itthon látjuk őket, lévén ők lesznek majd a Magyar Dal Napja szombathelyi programjának az első számú közreműködői.

Klipforgatásra invitálja híveit a ZeroDay

Győr - Rajongóit szeretné látni új klipjében a Szombathelyen is több alkalommal fellépett győri punk-rock zenekar, a ZeroDay. Az öttagú csapat vasárnap délután öt órától a győri Barátság parkban vesz fel egy jelenetet egy készülőben lévő videóhoz, és ebből az alkalomból egy nyilvános fellépést is tartanak, aminek a közönségéhez keresik a statisztákat. Nem szimpla koncert lesz, hiszen kibéreltek egy focipályát, ahol a zenekar mellett táncosok is fellépnek majd. A klip várhatóan még az ősz folyamán megjelenik, míg a következő koncertjét szeptember 9-én tartja a csapat.

SZEPTEMBER 3.

DUÓ

Szombathelyen, a Fő téren szombat este kilenctől a Miénk itt a tér! programban Kelemen Zoltán és Völgyi Attila duója zenél.

NYÁRBÚCSÚZTATÓ

Kőszegen, Kistompa Kocsmájánál nyárbúcsúztató horgász- és főzőversenyt tart a helyi horgászegyesület. A program keretében délután kettőtől Zsoldos Báró Zoltán, Scheer Pepi József és Tompa Bube István zenél.

NYITÓBULI

Sárváron, az Underground the Clubban szombaton tartják a szezonnyitót. A rezidens Benny Blake lesz.

GASZTRO

Apátistvánfalván szombaton tartják a gombafesztivált, aminek sztárvendége Koós János lesz, a népszerű komikus-énekes délután öt órakor szerepel. Lesznek további zenés programok is, negyed háromkor a Dry Parsley is látható-hallható lesz.

SZEPTEMBER 2.

Akusztikus gitárral

Szombathely - Két éve már járt Szombathelyen az akusztikus punkot játszó, eddig öt nagylemezt kiadott, s 42 országban megfordult kanadai énekes-gitáros Jenny Woo, s most visszatér, hogy új anyagát is bemutassa a magyar közönségnek. A Holy Flame nevű formációjával szeptember elején egy rövid kelet-közép-európai turnét bonyolít le, ennek lesz pénteki állomása a Végállomás. Jenny azt mondja, a Holy Flame jelenlegi hangzása valamivel agresszívebb, ugyanakkor zenéjének főbb összetevői - az akusztikus gitár és a dallamos ének és az erőteljes punk-rock hatás - továbbra is maradnak. A péntek esti szombathelyi koncertje kilenc órakor kezdődik, a tervek szerint a Végállomás kistermében, de ha az idő engedi, úgy akár a kerthelyiségbe is átköltözhetnek. Előtte, nyolc órától Will Burn hozza lázba a közönséget.

Metzker Viki a lemezjátszónál

Szombathely - Hamarosan véget ér a nyári partiszezon, így a Cabana Garden is bezárja átmenetileg kapuit. A népszerű szombathelyi szórakozóhelyen már csupán három rendezvény lesz, ebből kettő is e hét végére esik. Péntek este a Magic Friday sorozat utoljára látja vendégül a szórakozni vágyókat, s ennek megfelelően alakul a program is, azaz olyan sztár-lemezlovasok szolgáltatják a zenét, a Cabana Gardenben első alkalommal fellépő Metzker Viki, valamint a One Like Two D.J. párosa, Fizboh és Rayback. Szombaton ugyanitt Flash és Roland áll be a pultba. A szezonzáró pedig egy hét múlva jön el, azt követően viszont a Romkert nyit ki a vasi party-közönség előtt.

MULATÓS

Szombathelyen, a Sláger Mulatóban péntek este Sláger Laci énekel, holnap pedig D.J. T.B.boy retró zenével szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!