Programok

2015.12.20. 16:45

Programok, rendezvények Vas megyében december 21-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 21-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 23.

Mesedélután a Négyszögletű Kerek Erdőben

Berzsenyi Dániel Könyvtár, földszinti előadóterme: december 23-án, (szerda) 16 órától mesedélután a Négyszögletű Kerek Erdőben. Mesehallgatásra, olvasásra hívjuk családok apraját–nagyját a „Négyszögletű Kerek Kiállítás” Lázár-birodalmába.

Gencsapátiban, a Művelődési Házban és Könyvtárban karácsonyi kézműves kiállítás és vásár van december 22-éig, mely megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében, keddtől szombatig, 14 és 19 óra között.

Szombathelyen a Savaria Múzeumban Változó kultúrák a változó tájban címmel állandó kiállítás látható, mely Vas megye őskorát mutatja be. A Szombathelyi Képtárban Blau Punkt címmel Kékesi Gábor szobrászművész kiállítása nyílott meg. Kékesi Gábor 1982-ben született Körmenden. Kedvelt anyagai az agyag, a viasz, a gipsz, a fa és a bronz. Főleg figurális kisplasztikát, emlékérmet készít. Köztéri alkotásai vannak megyeszerte, főleg emléktáblák, melyek Körmenden, Szombathelyen, Kőszegen és Vasváron láthatók.

DECEMBER 21.

Kiállítás, Szombathely. 

Weöres Sándor Színház, aula: Egy vöröstörpe bolygói, Egri Diána illusztráció sorozata. A tárlat megtekinthető 2016. január 30-áig.

Berzsenyi Dániel Könyvtár, 2. emeleti olvasóterem: Szombathely eltűnt épületei címmel fotókiállítás nyílt. A bemutatott fényképeken olyan épületek láthatóak, amelyek már megsemmisültek, lebontották, vagy olyan módon alakították át őket, hogy eredeti formájuk már nem felismerhető. A tárlat 2016. június 30-áig tekinthető meg.

Berzsenyi Dániel Könyvtár: Lázár Ervin meseíró emlékét ápolva december 31-éig várja az érdeklődőket a Négyszögletű Kerek kiállítás. A tárlat játékos formában, mesélő tablók, személyes tárgyak, színes gondolatbuborékok során keresztül vezeti el a gyermekeket és felnőtteket a Lázár-birodalomba. A sárszentlőrinci Lázár Ervin Emlékház szellemiségét követve és a gazdag hagyatéki anyagot felhasználva mutatja be a jellegzetes hangú író művészetének világát.

Vitalitas Galéria (11-es Huszár út 19.): Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész, a Nemzet Művésze kiállítása megtekinthető december 22-éig, hétfőtől péntekig 14-17 óráig. 

Répcelak. Répce Galéria: A magyar  sokszorosított grafika 1960-1985 - Válogatás a Pittmann-gyűjteményből című kiállítás.  Az ELŐTÉR-ben Tatai Zoltán 5. osztályos tanuló munkái láthatók. A tárlat 2016. január 9-éig tekinthető meg.

VÉRADÁS A HÉTEN

Hétfő-kedd: Szombathely, Területi Vérellátó 8.00-15.00 óráig; szerda: 9.00-18.00 óráig. (Retró Véradás)

Kedd: Lukácsháza 16.30-19.00 óráig. A Celldömölki Vér-transzfúziós Osztály vérvételei.

Hétfő: Nagysimonyi 15.00-17.00 óráig; Tokorcs 17.30-19.00 óráig. Életet ment, aki vért ad!

KIÁLLÍTÁS

A Weöres Sándor Színház aulájában Egy vöröstörpe bolygói címmel nyílt meg Egri Diána illusztráció sorozata. A tárlat megtekinthető 2016. január 30-áig. A Smidt Múzeumban A hadisebesüléstől a gyógyulásig címmel nyílt időszaki kiállítás. A Smidt Múzeum kiállítása több ezer darabos háborús gyűjteményéből válogat. Az emléktárgyak a harcképtelenné válástól a hátországi, szombathelyi gyógyulásig kísérik végig az első világháborús sebesültek sorsát. A lövészárokban használt felszerelések, a sátorlap, a vállból kioperált srapnel golyó, repülő nyilak, a hordágy, a vonat, a vöröskeresztes és jótékonysági emlékek, orvosságok, röntgenképek, hálalevelek, naplók, allegorikus és karikatúra rajzok mind egykori túlélők kedves tárgyai, emlékei.

Az Iseum Savariense-ben Germánok címmel látható időszaki kiállítás. A tárlat egy közelmúltban feltárt korai népvándorlás kori temető leletein keresztül nyújt bepillantást a római kor végeztével beköszöntő mozgalmas időszakba. Bemutatja a női ékszerek szemkápráztató szépségét, a férfiak sokszínű támadó- és védőfegyverzetét, az itt élő népesség viseletét és temetkezési szokásait. Ezeken kívül mindazokat a tárgyakat is a szemünk elé tárják, melyeket a túlvilági életre szánt útravalóként halottaik mellé helyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!