Programok

2016.02.14. 19:14

Programok, rendezvények Vas megyében február 15-étől

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 15-étől. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 26.

Ismét lesz 25 órás felolvasás Szalafőn

Szalafő - Az Őrállók Alapítvány értesíti az irodalmat szeretőket, hogy az idén is megrendezik a 25 órás Wass Albert-felolvasást. Az eseményre február 26-án este 18 órától február 27-én este 19 óráig kerül sor a szalafői művelődési házban. Hívnak és várnak mindenkit, aki szívesen csatlakozna hozzájuk. Azok, akik kedvet kapnak a részvételhez, jelezzék azt, főleg, ha a résztvevő felolvasni is szeretne kedvencétől. Nemcsak Wass Alberttől, hanem bármelyik magyar írótól vagy költőtől várnak idézeteket. A szombati napon 9 és 14 óra között gyermekfoglalkozásokra hívják a fiatalokat. Jelentkezés és bővebb információ a 06 70 6383 765-ös telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen.

FEBRUÁR 19.

Művészetterápiával érdemes élni

Celldömölk - Illés Erika szobrászművész február 19-én (péntek) folytatja Művészet és művészetterápia című előadás-sorozatát a művelődési központban. Az előadó maga is művészetterapeuta, aki rendszerint saját tapasztalatait is megosztja közönségével. A művészet, a műalkotás olyan utakat, csatornákat nyithat meg a befogadóban, amelyek bejárása nemcsak a személyiség lelki egyensúlyának megtartásához vagy visszaszerzéséhez járulhat hozzá, hanem a mélyebb világ- és önismerethez is elvezet.

FEBRUÁR 17.

Speciális mozi - Az első konferencia, sok vetítéssel

Szombathely - Fábián Gábor megint kitalált valamit: Speciális mozi címmel, több szervezet, intézmény együttműködésében valósul meg az első speciális filmes konferencia és filmvetítés február 17-én a SEK-en és a Savaria moziban. Fábián Gábor úgy foglalja össze a program lényegét, hogy „egy rendezvény a filmkészítésről és annak lehetőségeiről a fogyatékossággal élő emberek életében." Gábor a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnökeként megszervezett már egy sikeres országos filmszemlét, most ezen az úton viszi tovább az ügyet a szombathelyi esemény. Az előadásoknak február 17-én 10 órától a Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja ad helyet - dr. Iker János főigazgató köszöntőjével -, a délutáni vetítések helyszíne 14 órától az Agora - Savaria mozi. Az előadók között van Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke, dr. Radványi Katalin PhD egyetemi tanár (ELTE), dr. Murai András PhD filmtörténész, Janisch Attila filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes művész, aki a speciális szemle zsűrijében is dolgozott.

FEBRUÁR 16.

Szép élet

Szombathely - A rajztanár-festőművész Vörös Ferenccel találkozhat a közönség február 16-án 17 órakor a Kanizsai Dorottya Gimnázium sorozatában. A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T-, vagyis Tea és Tudomány-esték következő vendége Vörös Ferenc festőművész, tanár. 1931. január 12-én született Sárváron. 1954-ben szerzett rajz-történelem szakos tanári diplomát Pécsett. 1972-ben nyílt meg az első önálló kiállítása Sárváron, a Nádasdy-várban. 1983-tól volt a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanára. 80. születésnapján egy válogatás jelent meg alkotásaiból A megtalált szép címmel. Ars poeticáját így fogalmazta meg: „Az illető, amit mond, amit megfest, azt higgye el! Higgye el a saját színeit, higgye el a vonalakat, higgye el a nőnek a szépségét, mert hiszen a nő nélkül nem menne a művészet semmilyen szinten." A T&T-délutánon az idén 85 éves festőművésszel beszélget Merklin Ferenc: sok más mellett „az élet szépségéről, tanításról, művészetről, humorról".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!