Programok

2014.02.02. 11:12

Programok, rendezvények Vas megyében február 3-tól

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 3-tól. Böngésszen, és válogasson!

MÁRCIUS 1.

Jótékonysági iskolabál

Sárvár - Március 1-jén szombaton – a Nádasdy iskola sportcsarnokában 20. alkalommal rendezik meg a keresztény jótékonysági bált a Szent László katolikus iskola alapítványának szervezésében. A báli szezon legnagyobb városi összejövetelén többszáz vendég búcsúztatja majd a telet. A bált az iskola nyolcadikosainak tánca nyitja meg. A szervezők gondoskodnak a jó hangulatról: színes meglepetésekkel, táncos, zenés műsorokkal várják a bálozókat. A hagyományokhoz híven az este folyamán – valamennyi vendég részvételével – megválasztják a bál királyát és királynőjét, és lesz tombolasorsolás is. Az esemény karitatív jellegéből adódóan Sárvár vállalatai, vállalkozói, valamint magánszemélyek önzetlen munkájával és adományaiból készül az ízletes vacsora, talál gazdára a sok-sok tombolatárgy. Az est bevételét rászoruló betegek gyógyszertámogatására és a katolikus iskola fejlesztésére fordítják.

 

FEBRUÁR 28.

Dosztojevszkij utazik

Celldömölk – A Bűn és bűnhődés című Dosztojevszkij-regényből Komáromi Sándor, a pápai Teleszterion vezetője rendezett előadást a Soltis színházban. Ő a szövegkönyv szerzője is. A produkció meghívást kapott a jelentős budapesti alternatív játszóhelyre, az Eötvös10-be, ahol február 28-án 19 órakor kísérheti figyelemmel, tapasztalhatja meg a közönség Raszkolnyikov – játssza Nagy Péter István – kálváriáját. Egy nappal korábban a celli kamaraszínházban tűzik műsorra a Bűn és bűnhődést.

 

FEBRUÁR 22.

Szubkultúra a Végállomásban

Szombathely - A Végállomás Klub komoly koncertsorozatot tervezett februárra. Február 22-én 20 órakor Hip-Hop bulit rendeznek az 1. Vas megyei Hip-Hop közönségtalálkozóval. Fellépők: Akkezdet Phiai, Otello, DJ K, DJ Laki.

 

FEBRUÁR 21.

Muddy Shoes a klubban

Szombathely - A budapesti blues zenekar, a Muddy Shoes lesz a vendég a Lamantin Klubban február 21-én, pénteken 20 órától. Fekete Jenő és csapatának estjét az Improvizatív Zeneműhely Egyesület szervezi a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. A gitáros-énekes Fekete Jenő a Palermo Boogie Gang együttessel vált ismertté. 1997-ben hozta létre a Muddy Shoes nevű formációt Nagy Szabolcs zongoristával, aki most is zenésztársa. A zenekarban Pengő Csaba a nagybőgős, basszusgitáros és Mezőfi „Fifi" István dobol. Az első albumot The Real Shuffling Hungarians címmel 1998-ben jelentették meg. Azóta is sokat koncerteztek, de a következő lemezre (Cool) hat évet kellett várni. Olyan anyagot hoztak létre, amely különbözik a koncerteken hallható műsoroktól. Sokat kísérleteztek, gépi, groove-os megoldásokat is alkalmaztak – ízlésesen adagolva. A Muddy Shoes a bluest nem műfaji kötöttségeiben fogja fel, hanem nem a jazz, funky, ragtime, country, gospel és soul elemeivel együtt, esetenként populáris megoldásokkal. Saját számaik kifejezetten „sláger", a feldolgozásaik pedig kísérletező jellegűek.A zenekar koncertjein a tradicionális vonal elkötelezettjei is megtalálhatják a nekik tetsző dalokat. Talán nem is baj, ha kicsit tágítják az érdeklődési kört. Jellemző a sztori, amit Fekete Jenő mesél: az Old Man's Pubba lekeveredtektől hallotta vissza: „milyen jó kis zenekar ez a Muddy Shoes, pedig azt hittük, hogy bluesbanda..."

Szubkultúra a Végállomásban

Szombathely - A Végállomás Klub komoly koncertsorozatot tervezett februárra. Február 21-én, a hónap harmadik péntekjén 20 órától Zorall koncert lesz, amelynek vendége az A.V.D. Február 22-én 20 órakor Hip-Hop bulit rendeznek az 1. Vas megyei Hip-Hop közönségtalálkozóval. Fellépők: Akkezdet Phiai, Otello, DJ K, DJ Laki.További koncertek: március 8-án Junkies, 14-én Odett, 21-én Kowalsky meg a Vega, április 4-én Moby Dick, 18-án Anna and The Barbies, 26-án Leander Rising.

 

FEBRUÁR 18.

Író-olvasó találkozó Mátyus Alizzal

Vasvár – Új sorozatot indít a Nagy Gáspár Kulturális Központ a Bendefy László Városi Könyvtárral közösen: író-olvasó találkozókon mutatnak be könyveket a szerző jelenlétében összekapcsolva a műhöz köthető gasztronómiai ismeretekkel. Várnak olyan partnereket, akik az étel elkészítésében közreműködnek. Első alkalommal, február 18-án Mátyus Aliz lesz a vendég.

 

FEBRUÁR 15.

Farsangolnak az ifjú fúvósok

Szombathely - A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar a Bartók Béla Zeneiskola egyik reprezentatív együtteseként minden évben a farsangi időszak alatt rendezi meg önálló hangversenyét a Bartók Teremben. Ezekre az alkalmakra az ifjú zenészek nem csupán muzsikával, hanem a koncertek második felére vidám jelmezekkel is készülnek. Idén az ifjú fúvósok február 15-én, szombaton 18 órától adják farsangi hangversenyüket. Közreműködik: Mihályfi Márk, Cser Fruzsina – fuvola, Halász Bence és Németh László. Vezényel: Mészáros Balázs.

Szubkultúra a Végállomásban

Szombathely - A Végállomás Klub komoly koncertsorozatot tervezett februárra. Február 15-én, szombaton 19 órától a Klasse Kriminale, a Derkovbois, a Fegyelmező Részleg és a K.B.T. koncertjét hallhatják a fiatalok. Február 21-én, a hónap harmadik péntekjén 20 órától Zorall koncert lesz, amelynek vendége az A.V.D. Február 22-én 20 órakor Hip-Hop bulit rendeznek az 1. Vas megyei Hip-Hop közönségtalálkozóval. Fellépők: Akkezdet Phiai, Otello, DJ K, DJ Laki.További koncertek: március 8-án Junkies, 14-én Odett, 21-én Kowalsky meg a Vega, április 4-én Moby Dick, 18-án Anna and The Barbies, 26-án Leander Rising.

Böllérversenyt rendeznek

Lukácsháza - Térségi Böllérversenyt rendeznek a Biotájháznál és a csömötei szőlőhegyen lévő pincés kemencésnél február 15-én. A rendezvénnyel a falusi disznóölést, a tradíciók megőrzését szeretnék népszerűsíteni a szervezők. Nevezési díj nincs, a feldolgozandó sertést és a feldolgozáshoz szükséges alapanyagot a szervezők biztosítják. Hétféle szempont alapján, hatféle ételt bírál el majd zsűri. Napközben a disznótoros termékekből ingyenes lesz a kóstolás.

Öregfiúk februári futballtornája

Vasvár - Február 15-én, szombaton a 3. Farsang Kupa öregfiúknak kiírt kispályás focitornának ad otthont a városi sportcsarnok Vasváron. Az erőpróbán (5+1 fő, 1x20 perc) 35 év feletti játékosok léphetnek pályára. Nevezni február 10-ig lehet a Capri Presszóban. A szervezők (Hubay Balázs, Palotai Zoltán) várják az érdeklődőket.

Száll a kakukk fészkére, bérletben

Vasvár – A Lendváról érkező Egy és Más Vándorszínház mutatja be Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című tragikomédiáját a felnőtt színházbérletben február 15-én, szombaton 19 órától. A főhős egy kisstílű rabló, aki kissé őrültnek tetteti magát, hátha így elkerülheti az újabb börtönbüntetést. Egy elmegyógyintézetben köt ki, ahol azonban a főnővér zsarnokságával találja magát szemben. Egy igazi emberi történet, megrázó mese a szabadságról, fanyar humorral elbeszélve.

 

FEBRUÁR 14.

Szubkultúra a Végállomásban

Szombathely - A Végállomás Klub komoly koncertsorozatot tervezett februárra. Február 14-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Stagediving Fesztivál, amelynek fellépői: Watch My Dying, Cadaveres, Don Gatto, Samas, Visioned Frailty. Február 15-én, szombaton 19 órától a Klasse Kriminale, a Derkovbois, a Fegyelmező Részleg és a K.B.T. koncertjét hallhatják a fiatalok. Február 21-én, a hónap harmadik péntekjén 20 órától Zorall koncert lesz, amelynek vendége az A.V.D. Február 22-én 20 órakor Hip-Hop bulit rendeznek az 1. Vas megyei Hip-Hop közönségtalálkozóval. Fellépők: Akkezdet Phiai, Otello, DJ K, DJ Laki.További koncertek: március 8-án Junkies, 14-én Odett, 21-én Kowalsky meg a Vega, április 4-én Moby Dick, 18-án Anna and The Barbies, 26-án Leander Rising.

Életcseppek címmel nyílik kiállítás a színházban

Szentgotthárd - A Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében február 14-én, szerdán délután öt órakor Komlósi Ottília díszműüvegező iparművész kiállítása nyílik meg. A Színház aulájában az Életcseppek című tárlatot egy kedves barát, Varga Dániel nyitja meg.

Harsonás Izraelből

Rábakeresztúr – Reut Regev szolgált a seregben és mestere a harsonának, de a koncerten ne számítsunk katonazenére. Az Izraelben született és ott felnőtt jazzmuzsikus és komponista hölgy, Reut Regev már ötéves korában zongorázott, és tizenhárom volt, amikor átnyergelt a harsonára. Karrierje azt követően indult be, hogy leszolgálta az idejét az izraeli hadseregben (minthogy ott a nőkre is vonatkozik a hadkötelezettség). New Yorkba ment és megalapította az R*TIME nevű formációt. Zenésztársaival, Mark Petersonnal (basszus) és Igal Fonival (ütősök) február 14-én este 7-kor ad koncertet Rábakeresztúron.

 

FEBRUÁR 12.

Múzeumi értesítő, beszélgetéssel

Szombathely – Savaria – A Vas Megyei Múzeumok Értesítője (2013) című kötet kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött bemutatóját az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházban tartják február 12-én 17 órakor. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: dr. Illés Péter kulturális antropológus, a kötet szerkesztője, Kelbert Krisztina történész, prof. dr. Vig Károly tudományos igazgatóhelyettes, természettudós (a Savaria Múzeum munkatársai), Pallósiné dr. Toldi Márta, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója, Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, Egri Balázs építészmérnök.

Bevallási nyílt nap szerdán

Szombathely - A NAV Vas Megyei Adóigazgatósága a 2013. évi egyszerűsített személyijövedelemadó-bevallás kitöltésének elősegítése érdekében, február 12-én, szerdán 8-12 óráig, a Petőfi Sándor u. 22. szám alatti központi ügyfélszolgálatán rendkívüli nyitva tartással fogadja ügyfeleit.

A kismamákat készítik fel a szülésre, a kisbabás létre

Körmend - Újra összegyűlnek az érdeklődők a Fészek Körben február 12-én, szerdán 10 órakor a Művelődési Házban. Az e havi téma a szülésfelkészítés lesz: a szülésre, a szoptatásra, a kisbabás létre, a szülőségre való felkészülés. Szoptatásra és pelenkázásra lehetőséget biztosítanak, a kicsiket pedig játszószőnyeg várja.

Családfakutató klubot indítanak

Celldömölk - A KMKK Kresznerics könyvtára családfakutató klubot indít. Az első – alakuló – összejövetel február 12-én 17 órakor kezdődik. A könyvtár találkozási lehetőséget, valamint a tapasztalatok átadásának fórumát szeretné megteremteni a klub életrehívásával, a későbbiekben pedig a műhelymunka feltételeit biztosítani a foglalkozásokon. Az első alkalom célja, ahogy Németh Tibor, a könyvtár vezetője fogalmaz, az egymással való megismerkedés mellett a rendszeres foglalkozások kereteinek és az első félév tematikájának kialakítása.

A lélek hangjai, könyvbe zárva

Sárvár - Tamás Anikó, A lélek hangjai című kötet szerzője lesz a vendég a Sylvester Könyvbarátok Klubja következő összejövetelén, amely február 12-én 17 órakor kezdődik a könyvtárban. Az ajánló szerint „a szerző megszenvedett útkeresés során jutott el testi-lelki- szellemi egyensúlyához. Elfordult az anyagi világtól, levette annak nyomasztó, örömtelen terhét, és lelki síkon találta meg földi élete értelmét. A könyv a szerző szándéka szerint segítséget nyújthat saját utunk megtalálásához is."

Ferkovics József tárlata

Répcelak - Ferkovics József festőművész kiállításának megnyitójára február 12-én, szerdán 18 órakor lesz a Répce Galériában. A kiállítást megnyitja: Boros Ferenc tanár, filmes. Közreműködnek: a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói. Az Előtérben Mérges M. Dorottya 6. o. tanuló munkái láthatók, tanára Molnárné Szabó Ernesztina.

 

FEBRUÁR 11.

Magyar emlékek az Adriánál

Szombathely - Ókori és magyar emlékek nyomában az Adria mentén címmel dr. Vig Károly tart előadást az Agora – Gyermekek Háza Világjárók-sorozatában, amely személyes élménybeszámolók által szeretne közelebb hozni a gyerekekhez különleges, kulturális és természeti értékekben gazdag tájakat. Kezdés február 11-én (kedden) 14.30-kor.

Népdaléneklési verseny lesz

Szombathely - Negyedik alkalommal hirdette meg a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium a Békefi Antalról elnevezett népdaléneklési versenyét, ami február 11-én lesz. Az eseményre az énekelni tudó és szerető nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos kisdiákok jelentkezését várják.

Ingyenes szűrések az egészségért

Szombathely-Zanat - A Vas Megyei Szív Egyesület a környékbeliek egészségvédelme céljából ingyenes szűrést szervez február 11-én (kedden) l7 órától a Zanati Közösségi Házban. Lesz cukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés, valamint cukorbetegeknek lábszűrés és tanácsadás, közölte Horváth Ferenc, az egyesület elnöke.

Kedden tartja fogadóóráját

Sárvár - Kondora István, Sárvár város polgármestere, kedden 10–12 óráig, az önkormányzat 202. számú irodájában tart fogadóórát.

Az Evangélium öröme

Körmend - Az Evangélium öröme címmel, tart előadást dr. Török Csaba biblikus professzor, február 11-én, kedden 18 órakor a polgármesteri hivatal nagytermében.

 

FEBRUÁR 10.

Horváth Zoltán fogadóórái

Szombathely - Horváth Zoltán, önkormányzati képviselő, hétfőn, szerdán és csütörtökön 16.15–17.15 óráig, az LMP szombathelyi irodájában, kedden 16.15–17.15 óráig, a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskolában tart fogadóórát.

Csillagbölcső vendégségben

Csepreg – Legújabban a soproni Petőfi Színházzal alakított ki szakmai kapcsolatot a csepregi általános iskola drámatagozata (művészeti alapiskola). Február 10-én (hétfőn) a Csillagbölcső című előadás érkezik Csepregre, Németh Ervin rendezésében. Az előadáshoz drámapedagógiai foglalkozás is tartozik. A soproni színház „kihelyezett” bérletprogramot kínál Csepregen a fiataloknak.

A házasság hete következik

Szombathely – Pár éve Magyarországon is megrendezik Valentin nap környékén a házasság hetét, egyházmegyénkben először lesz.

A házasság hete olyan széleskörű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság értékét.

A házasság hetében több program is lesz Szombathelyen. Február 10-én az esti szentmise után 18 óra 45 perctől szentségimádás lesz a Szent Márton templomban. Kedden 18 órától Soltész Miklós államtitkár és felesége Eszter tesz tanúságot a házasságról a Martineum Felnőttképző Akadémián, ahol pénteken 18 órától Te és Én... címmel dalok és versek hangzenek el a szerelemről Lévai Tímea és Poppre Ádám színész házaspár előadásában.

 

FEBRUÁR 9.

Hernádi Judit és Kern András

Szombathely - Richard Baer Hitted volna? című darabjából Verebes István rendezett előadást Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben. Herman és Christine több mint harminc éve barátok, amíg kinek-kinek élt a házastársa, rendszeresen összejártak. Aztán egyedül maradtak, és megszakadt a találkozások sora is. Mígnem.... Hogy mi történik, február 9-én megtudhatjuk a Weöres Sándor Színházban: az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka 15, aztán 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

Mesebolt-világszám, Kemény Henrik emlékére

Szombathely – A Dobronka cirkusz, világszám című előadás bemutatóját február 9-én (vasárnap) 10 órai kezdettel tartja a Mesebolt Bábszínház. Tessék, csak tessék! A Dobronka cirkusz, világszám tervezője Boráros Szilárd, zeneszerzője Takács Dániel, rendezője Boráros Milada. Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel. Mert „ó, micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett”. Aztán a varázslat megszűnt, Dobronka ismét a szürke hétköznapokra ébredt. De az emlékek nem vesznek el, ahogy a letaposott fűben árválkodó zsonglőrlabda is jó kezekbe kerül. Ismét: a Mesebolt előadása a hajdani vándormutatványosok nyomába eredve teremti újjá a marionett-cirkusz bájos és szép világát, mai gyerekek és felnőttek örömére. Dobronka ízes, vidáman guruló neve magát a „jóságot” rejti; csak meg kell érteni. A Dobronka cirkusz, világszám a Mesebolt és a Magamura Alkotóműhely közös produkciója. (Ha belegondolunk, a Magamura is csak első hallásra hangzik japánosan. Másodszorra a szabadságot jelenti.)

Máskor jön Ramón Vargas a városba

Szombathely - A Február 9-re tervezett Ramón Vargas áriaest időpontja a művész úr betegsége miatt változik. Ramón Vargasnak le kell mondania előadásait a New York-i Metropolitan Operában, Szombathelyen és Bécsben is. Ramón Vargas, Joanna Parisi és a Savaria Szimfonikus Zenekar közös áriaestjét pótolni fogják a szervezők. A megváltott jegyek az új időpontra érvényesek lesznek, vagy a Savaria Szimfonikus Zenekar jegyirodájában visszaválthatók.

Szélesvásznú gyerek-játék

Celldömölk – Február 9-én 16 órakor különleges premier kezdődik a Koptik Odó utcai Soltis-kamaraszínházban: a Jónás a lélekgyárban – avagy egy fiú csodálatos utazása. Az előadás szövegkönyvét – Hamvas Béla és Weöres Sándor műveire alapozva – Pap Gábor írta, ő a zeneszerző, valamint a rendező is, ez utóbbi Benkő Ágnes koreográfussal együttműködésben. A „zenés-színes, szélesvásznú gyerek-játék” izgalmas beavatás-történet (vagy fejlődés-regény, pontosabban színház): a mindenkori egyes ember útjait keresi saját magához és a közösséghez, a világhoz. Az előadás jellemzésében a „szélesvásznú” nem pusztán játékos jelző: a szó, a zene, a mozgás mellett a rendezés operál a film adta lehetőséggel is. Amikor benéztünk egy próbára, a színészek éppen a többszólamú dalokat tanulták: „Hasztalan üldözöm zajban, csendben, nem érem el soha, itt van bennem...” De üldözni muszáj: a Jónás-premier vasárnap délután 4 órakor kezdődik a Koptik Odó utcai kamaraszínházban.

Hétvégi sportprogramok Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kosárlabdától a korcsolyán át a fociig lesz minden. Részletek itt >>>

 

FEBRUÁR 8.

Szubkultúra a Végállomásban

Szombathely - A Végállomás Klub komoly koncertsorozatot tervezett februárra. Szombaton 20 órától ingyenes sörbuli lesz. Február 14-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Stagediving Fesztivál, amelynek fellépői: Watch My Dying, Cadaveres, Don Gatto, Samas, Visioned Frailty. Február 15-én, szombaton 19 órától a Klasse Kriminale, a Derkovbois, a Fegyelmező Részleg és a K.B.T. koncertjét hallhatják a fiatalok. Február 21-én, a hónap harmadik péntekjén 20 órától Zorall koncert lesz, amelynek vendége az A.V.D. Február 22-én 20 órakor Hip-Hop bulit rendeznek az 1. Vas megyei Hip-Hop közönségtalálkozóval. Fellépők: Akkezdet Phiai, Otello, DJ K, DJ Laki.További koncertek: március 8-án Junkies, 14-én Odett, 21-én Kowalsky meg a Vega, április 4-én Moby Dick, 18-án Anna and The Barbies, 26-án Leander Rising.

Farsangi mulatozás

Körmend – Farsangi disznókodás elnevezéssel egész napos gasztro-kulturális programot rendeznek szombaton a Korona Étterem parkolójában. Délelőtt tíz órakor farsangi hangulatban bátor böllérek, szakácsok és gazdaasszonyok mérik össze tudásukat, ezen jelen lesznek mások mellett a baksai betyárok, a csesztregi nótások, a szentpéterfai horvátok, valamint a hangulatért felelős zenekar, a Tuti Hármas is. Az asztalra egyebek között hurka, kolbász és sült hús kerül, mindezeket forralt borral és fogópálinkával öblíthetjük le. A jelenlévőket délután négy órától előbb Éder Gabee és Monita szórakoztatja, majd Jó Laci Betyár gardírozza mindazokat, akik estig kitartanak. Hat órától pedig a Korona Étteremben disznótoros vacsorával és kifulladásig tartó mulatsággal várják a szervezők a szórakozni vágyókat.

Dalolj tovább, Solymos Tóni!

Bük – A hazai tánczenei színtér egyik alapzenekarában, az 1962-ben alakult Express együttesben zenélt hosszú évtizedeken át Solymos Tóni, aki a Gyógy- és Élménycentrumban rendezendő szombat esti fürdőbál műsorának felelőse lesz. A népszerű énekes-gitáros nemrégiben Korda György életműkoncertjének fellépőjeként szerepelt megyénkben, idén pedig az Express önálló országjáró turnéjával szándékozik visszatérni.

Összeállt Henna és Sihell Ferry

Szombathely – Három népszerű énekes lesz a vendége a Sláger Mulató szombat esti programjának. Kaczor Feri már több alkalommal is szerepelt a közkedvelt szombathelyi szórakozóhelyen, így a közönség már belekóstolhatott abba a féktelen hangulatba, amit a Polgármester úr, vagy az Ott lakom én című dalok eladója képes teremteni. Az erősebbik nem képviseletében Kaczor Feri mellett a hosszú ideig Baby Gaby-val közösködő Sihell Ferry-t láthatja még a közönség, a férfi vendégeknek pedig minden bizonnyal utóbbi énekes partnere, a mulatós műfajban 2013 tavaszán debütált Henna szerez majd kellemes perceket dalaival.

A Te jövőd a Te biztonságod

Szombathely - Kónya Péter az Együtt – PM Szövetség társelnöke és dr. Nemény András, országgyűlési képviselő, szombaton 15 órakor a "A Te jövőd a Te biztonságod" címmel, lakossági fórumot tart a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtárban.

Németek, horvátok báloznak

Kőszeg - A város nemzetiségi önkormányzatai nagyon régóta minden évben hangulatos bált rendeznek. A német bál február 8-án lesz a Jurisics-várban, zenét a Franz Kapelle szolgáltat. A horvátok tizenöt év után új helyszínen, szintén a Jurisics-várban báloznak majd február 15-én. A szentpéterfai Pinka Band zenél nekik, az undi kultúrcsoport ad műsort. A horvátok azután húshagyó kedden is összegyűlnek majd.

Retro rönkhúzás lesz szombaton

Őrimagyarósd - A 90-es évek és napjaink szereplőivel rendeznek retro rönkhúzást február 8-án, szombaton 14 órától Őrimagyarósdon. Mindenkit meleg szeretettel és nosztalgikus hangulattal várnak. Este 10 órakor buli kezdődik.

Vidéki rönkhúzások - A Millenárison és a vasi faluban is vigadnak

Nádasd - Szombaton 13 órakor indul a rönkhúzás a faluban, nem sokkal később pedig a fővárosban, a Millenárison mutatnak be hasonlót a körmendi táncosok.

Fél éven belül második alkalommal rendezik meg a Magyar Vidék Napját. Ezúttal a fővárosi Millenárisra látogatók ismerkedhetnek meg a vidék ízeivel, hangulatával és szépségével. Az eseményen, amelyre február 8-án, szombaton kerül sor, részt vesz a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes (BBÁ), kiegészülve tíz viszáki amatőr művésszel, valamint a Lajta Táncegyüttessel. A vasi csapat 13 óra 30 perckor lép fel.

Korbacsics Tibor , az együttes vezetője elmondta, hogy az Őrségben és a szlovén vidéken honos, jellegzetes népszokást a BBÁ táncosai régóta művelik és már felelevenítették Körmenden is. – Cél a szűkebb pátria, a szülőföld hagyományainak megújítása, a régi hangulat átélése. A budapesti bemutatkozást, úgymond, itthon is megejtjük, mégpedig február 22-én.

Nádasdon is gőzerővel készülnek az ugyancsak szombaton, délután 13 órakor kezdődő eseményre, vagyis a rönkhúzásra. – A hagyomány eredete az, ha vízkereszttől hamvazó szerdáig nem volt a faluban esküvő, akkor a falu népe férjhez adott egyet a túlkoros, pártában maradt lányok közül. Majd a párt egy szépen feldíszített szégyen-rönkre ültetve húzta a násznép – mondta el az egyik szervező. A nádasdi menet Bujáról indul, majd tréfás rigmusokkal végiga araszol a falun és jön az esketés. A végén pedig lagziba várják a nádasdi legényeket, kérve, legalább egy húszast hozzanak magukkal.

Verseny Gazdag Erzsi nevével

Celldömölk – A városi általános iskolában február 8-án 10 órakor kezdődik a hagyományos Gazdag Erzsi Versmondó Verseny.

Ötven év tűzoltóként

Egyházasrádóc - Az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1910-ben alakult és azóta folyamatosan, aktívan működik. A 39 tagot számláló egyesület elnöke Szijj István, parancsnoka Horváth Zoltán. Utóbbit köszöntik most szombaton azon alkalomból, hogy már 50 éve ténykedik tűzoltóként, ebből 40 évet parancsnokként.

Lakossági fórumok a településeken

Simaság - Rába Kálmán, a Jobbik országgyűlésiképviselő-jelölte szombaton 17.00–18.30 óráig lakossági fórumot tart a művelődési házban.

Ölbő - Rába Kálmán, jobbikos országgyűlésiképviselő-jelölt szombaton 19.00–20.30 óráig tart lakossági fórumot a művelődési házban.

Vona Gábor lakossági fórumai

Vas megye - Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök–jelöltje, szombaton 10 órakor, Sárváron, a Hunyadi u. 3. szám alatt közös standolást szervez Rába Kálmán jobbikos képviselőjelölttel. 14 órakor, Körmenden a színházban tart lakossági fórumot Bana Tibor, jobbikos képviselőjelölttel. 16.30 órakor, Szombathelyen, az Agora – Savaria Filmszínházban Balassa Péter, jobbikos képviselőjelölttel tart lakossági fórumot.

Hétvégi sportprogramok Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kosárlabdától a korcsolyán át a fociig lesz minden. Részletek itt >>>

Pályán a fociszurkolók

Szombathely – Szombaton a Szurkolók Kupája elnevezésű kispályás focitornának ad otthont a Haladás VSE Rohonci úti munkacsarnoka.

A Haladás szurkolói csoportjai által szervezett torna már a hetedik a sorban. A hagyományos erőpróba nagy népszerűségnek örvend az NB I-es futballcsapatok drukkercsoportjai között. Az idén tíz gárda lép pályára – öt csapat képviseli a szombathelyi zöld-fehér színeket. A torna 8 órakor kezdődik – mindjárt a GWA–Szukolói Kör „rangadóval” –, a csoportmeccsek 13 óra után érnek véget. A folytatásban a helyosztók következnek, 14.40-kor lesz a bronzmeccs, 15 órakor a döntő. A Zöld-csoportba az Alföldi Brigád (Kecskemét), a Nouva Guardia (Kispest), a Green Keyers Gents (Szombathely), a Hali Fans (Szombathely) és az Iron Youngs (Szombathely), míg a Fehér-csoportba a Nouva Guardia (kispest), a PSE Fans (Paks), a White Wolves (Kaposvár), a Green White Army (Szombathely) és a Haladás Szurkolói Kör (Szombathely) kapott besorolást.

A belépés ingyenes, a szervezők várják a Haladás-drukkereket. A rendezvény jótékony célt is szolgál, ugyanis a pályára lépő csapatok, a szurkolók egy becsületkasszába adakozhatnak – a pénz a négyéves Erdélyi Roland gyógykezelését, csontvelőátültetését segíti.

Mini Savaria Kupa

Szombathely – Néhány éves kihagyás után tavaly kelt újra életre az utánpótláskorosztály nagy hagyományokkal rendelkező röplabdatornája, a Savaria Kupa. Az idei – szombaton a Vas Megyei Röplabda Szövetség és a Szombathelyi Sportközpont által rendezendő – versenyen 26 lánycsapat lép pályára a mini (2001-ben és utána), valamint a szupermini (2003-ban és utána születettek) korosztályban. Előbbiben négy- utóbbiban kétfős csapatok játszanak. A minik 8.30-kor kezdenek a volt Szent-Györgyi iskola tornatermében, a szuperminik 11-kor a Bercsényiben. Az eredményhirdetés várhatóan 17–18 óra körül lesz a Szent-Györgyiben.

 

FEBRUÁR 7.

Színház plusz szobrok, grafikák

Szombathely - Farkas Ferenc szobrászművész és Frimmel Gyula grafikusművész munkáiból nyílik kiállítás a Weöres Sándor Színház emeleti kiállítóterében ma 18.30-kor. Ez a tárlat a Cudar világ-premier belépője a Márkus Emília Teremnél. A zalaegerszegi születésű Farkas Ferenc mestere Somogyi József volt képzőművészeti főiskola szobrász tanszékén. Ma a zalaegerszegi Ady gimnáziumban tanít, több alkotásával köztereken találkozhat a közönség. Frimmel Gyula grafikusként a mélynyomtatási előjárásokat részesíti előnyben, gyakran egy alkotáson belül is technikát vált: olyan ez, mint amikor egy szépirodalmi műben különböző nyelvi rétegek illeszkednek egymáshoz.

Jótékonysági bál, orientális hangulat

Szombathely - Keleties ízek, zenék, jósnő, tombola, vízipipa: az „Orient-Tál Jótékonysági Bál" február 7-én rendezik meg a Palace Caféban, ahol a Savaria Legio és a Mira Orient art Tánccsoport mellett Meggie és az Epizód, valamint más vendégelőadók fokozzák a hangulatot. A révendégek részvételükkel az Aranyhíd NOIK-ot, a Kézfogás a gyermekekért Szociális Egyesületet és Erdélyi Rolika fölgyógyulását támogatják.

LISZI: hit, életmód, játék, tanácsadás

Szombathely - Megkezdte működését Oladon (Simon István utca 1-3.) a Lakossági Információs és Szolgáltató Iroda (LISZI). A Hit-nemzet-közjó címmel útnak indított klub pénteken 14 órakor tart foglalkozást, a kertbarát-klub iránt érdeklődőket pénteken 17 órára várják. Az ifjúság-életmód klub keretében február 14-én 16 órakor Ami a szívedet nyomja... címmel színházi játékot kínálnak a tizenéveseknek a színházteremben. Van a LISZI-ben önkéntes-klub, informatika-klub, tartanak szaktanácsadásokat, február 11-én 16-18 óráig például pénzügyi szaktanácsokat kaphatnak az érdeklődők. A LISZI nyitott intézményként működik: bárki bekopoghat az ajtaján.

Szubkultúra a Végállomásban

Szombathely - A Végállomás Klub komoly koncertsorozatot tervezett februárra. 7-én, pénteken 20 órától Subculture Revolution címmel lesz program, ahol a Savage, a Fantom, az Age-B (Bega), a Llkrndsz (Artical Session) lépnek fel. Másnap, szombaton 20 órától ingyenes sörbuli lesz. Február 14-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Stagediving Fesztivál, amelynek fellépői: Watch My Dying, Cadaveres, Don Gatto, Samas, Visioned Frailty. Február 15-én, szombaton 19 órától a Klasse Kriminale, a Derkovbois, a Fegyelmező Részleg és a K.B.T. koncertjét hallhatják a fiatalok. Február 21-én, a hónap harmadik péntekjén 20 órától Zorall koncert lesz, amelynek vendége az A.V.D. Február 22-én 20 órakor Hip-Hop bulit rendeznek az 1. Vas megyei Hip-Hop közönségtalálkozóval. Fellépők: Akkezdet Phiai, Otello, DJ K, DJ Laki.További koncertek: március 8-án Junkies, 14-én Odett, 21-én Kowalsky meg a Vega, április 4-én Moby Dick, 18-án Anna and The Barbies, 26-án Leander Rising.

Zenei és emberi példa - A Genesis megalapítója segített a szegényeken a világban

Szombathely – A brit rockzene koronázatlan királyának koncertjét láthatják az érdeklődők pénteken este 18 órától a Savaria moziban. A brit progresszív rock Midász királyának életműösszegző, háromdimenziós koncertjével folytatódik a Savaria mozi Rock klasszikusok sorozata. Kevés a könnyűzenei életben az olyan előadó, akiről állítható, hogy képtelen hibázni, Peter Gabriel azonban ilyen. Ő a brit popzene koronázatlan királya, a progresszív rock pápája, a gigantikus, látványos színpadképek és showelemek felkent papja, egyáltalán a kortárs könnyűzene legmeghatározóbb, leghitelesebb képviselője. Még most, 64 évesen is aktív dalszerző, részt vesz különböző humanitárius tevékenységekben, és aktívan küzd világszerte az emberi jogokért. Az angol zenész 1967-ben alapította meg a legendás Genesis együttest, de a londoni Apollóban rögzített koncertfilm nem erről, hanem szólókarrierjéről szól.

Szlovén kultúra napját ünnepelik

Szentgotthárd - Pénteken ünnepli az önkormányzat és a Magyarországi Szlovének Szövetsége a Színházban a Szlovén Kultúra Napját. Az esemény 16 órakor kezdődik, szlovén gyerekek és kulturális csoportok lépnek fel 18 órakor a Muravidéki és Prlekijai Képzőművészek Egyesületének nyílik kiállítása a Szlovének Házában.

Lakossági fórumok a településeken

Karakó - Bana Tibor, jobbikos országgyűlési képviselő, a faluházban pénteken 17.00 18.30 óráig lakossági fórumot tart.

Bögöte - Bana Tibor, jobbikos országgyűlési képviselő, a polgármesteri hivatalban pénteken 19.00 20.30 óráig tart lakossági fórumot.

Söpte - Rába Kálmán, jobbikos országgyűlési képviselőjelölt, a könyvtárban pénteken 17.00 18.30 óráig lakossági fórumot tart.

Nemesbőd - Rába Kálmán, jobbikos országgyűlési képviselőjelölt, a kultúrházban pénteken 19.00 20.30 óráig tart lakossági fórumot.

Hétvégi sportprogramok Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kosárlabdától a korcsolyán át a fociig lesz minden. Részletek itt >>>

Koncert, Szombathely.

Végállomás Klub: ma 20 órakor Subculture Revolution – Savage, Fantom, Age-B (Bega) Llkrndsz (Artical Session) lép színpara; szombaton 20 órakor Sörbuli veszi kezdetét.

Színház, Szombathely.

Weöres Sándor Színház, Márkus Emília Terem: ma 19 órakor kezdődik a Cudar világ-premier.

Rendezvény, Szombathely. Agora – Művelődési és Sportház: ma 17 órakor a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium szalagavatója.

Hosszúpereszteg. Művelődési Ház: ma 17 órakor Pék Tibor tart előadást és könyvbemutatót, A kitől vagy mitől? változó klíma címmel.

Kiállítás, Szombathely.

Weöres Sándor Színház, I. emeleti előtér: ma 18.30–kor Farkas Ferenc szobrászművész és Frimmel Gyula grafikusművész kiállítása. A tárlat február 28-áig megtekinthető.

Iseum Savariense: kedd–szerda  és péntek–vasárnap 10–17 óráig, csütörtökön 10–18 óráig. Időszaki kiállítás: Ryijy – A finn szőnyeg 1798–2012 között. A kiállítás március 23-áig látogatható.

Sárvár. Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd–vasárnap 9–17 óráig nyitva.

Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: ma 17 órakor Farsang, Álarcok, legyezők, népszokások című kiállítást megnyitja és az azt követő előadást tartja: Kiss Gáspár ny. tanár. A tárlat február 28-áig látogatható.

Vasvár. Nagy Gáspár Kulturális Központ, Castrum Galéria: Martin György néptánckutató című kiállítása, február végéig látogatható.

Programajánló

AKUSZTIKUS Szombathelyen, a Magház KultúrKocsmában péntek este nyolc órától az Eleven Hold egykori énekese, Zselenszky Tamás tartja akusztikus estjét. A program vendége Gulyás Dávid lesz. Szombaton este ugyanitt Szunyog és Bluff közreműködésével rendeznek retro partit.

MODERN Szombathelyen, az aClubban két különleges rendezvény lesz a hét végén. Péntek este a Bálozók éjszakáját rendezik meg a népszerű szórakozóhelyen, szombaton pedig a Születésnaposok éjszakája várja a bulizni vágyókat. A hangulatfelelős John-V jóvoltából mindkét alkalommal modern slágerzenék pörögnek majd a lejátszókban.

KELETI Szombathelyen, a Palace Cafe & Restaurant-ban péntek este hét órai kezdettel rendezik meg az V. Orient-Tál jótékonysági bált. A programban egyebek közt orientális, keleti táncbemutatók is szerepelnek.

 

FEBRUÁR 6.

A tarot kártya kirakásáról szól

Szombathely . A tarot kártyákat egyedülálló módon használó kirakási módszerről, a minden tarot lapot használó Szimbolikus Szellemi Piramisról tart előadást Pipicz Tamás a jogtulajdonos, Lekszikov Attila hozzájárulásával február 6-án 17 óra 30 perctől a Promen-házban (Szombathely, Horváth Boldizsár krt.9.). Az előadás címe: Akadályok, melyek segítenek – a Tarot nyelvén.

Dumaszínház Hadházival

Szombathely – Hadházi László önálló estjét rendezik meg február 6-án, a Szombathelyi Dumaszínház következő előadásaként Savaria Filmszínházban. A népszerű humorista vendéget is hoz magával, a stand up comedy hazai történetének egyik különlegesebb figuráját, Brutit.

Ingyenes jogi tanácsadás

Szombathely - Nem vagy egyedül! Segítőközpont. A Magyar Szocialista Párt februártól megváltozott időpontban, minden héten csütörtökön délután 16 órától ingyenes jogi tanácsadást tart az MSZP szombathelyi irodájában.

 

FEBRUÁR 5.

Rendhagyó szülői a SEK-en

Szombathely - Immáron harmadik alkalommal szerveznek rendhagyó szülői értekezletet a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központban. Az interaktív tájékoztatón a felvételi döntések meghozatalát jelentősen befolyásoló tényezőkről lesz szó, főként a családokat, a kiadásokat érintő témákról, mint a költségek a felsőoktatásban, a diákhitel, az ösztöndíj-rendszer, lakhatási lehetőségek. A rendhagyó szülői értekezletre, amely február 5-én lesz a SEK dísztermében, szülőket és leendő hallgatókat egyaránt várnak. Kezdés 18 órakor.

Programok az idősek klubjainak

Szombathely - A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ februári programjai között 5-én 10.30-kor felolvasás lesz a Gondozóházban az ellátásban részesülőknek. 6-án 13.30-kor memóriafejlesztő játékok lesznek III. számú Idősek Klubjában. 12-én 15 órától az Ezüstkor Filmklubban a Philomena-Határtalan szeretet című filmet vetítik (Agora – Savaria Mozi). 17-én 14 órától fonalgrafikát tanítanak klubvezetőknek, gondozónőknek az V. számú Idősek Klubjában. A foglalkozást vezeti: Lőrincz Attiláné vezető gondozónő.

Dúró Dóra és Bana Tibor közös fóruma

Szentgotthárd - Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője és Bana Tibor országgyűlési képviselőjelölt közös fórumát a szentgotthárdi Színház aulájában rendezik meg február 5-én, szerdán 17 órától.

Természetfotóból nyílik kiállítás

Kőszeg - Az év természetfotósa 2013. című kiállítás február 5-én, szerdán 17 órakor nyílik a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban. A tárlatot megnyitja: Németh Bálint a 2013-as kollekció ifjúsági kategóriás díjazottja, aki utána elő-adást tart „Így látok én..." címmel az érdeklődők számára. A tárlat április 10-éig lesz megtekinthető.

Lakossági fórumok a településeken

Répcelak - Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Rába Kálmán képviselőjelölt, a művelődési otthonban, szerdán 16.30–kor lakossági fórumot tart.

Csepreg – Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Rába Kálmán képviselőjelölt, a művelődési házban, szerdán 19 órakor tart lakossági fórumot.

Tanácskoznak

Vép - Együttes testületi ülést tartanak szerdán a város és Bozzai önkormányzatának képviselői a vépi művelődési házban fél négykor. Megtárgyalják a települések idei költségvetéséről szóló rendelettervezetet. Ezt követően aztán a városi képviselők alkotnak rendeletet az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról, döntenek közbeszerzési eljárás során beérkezett ajánlatokról, és a parlamenti választás kapcsán várhatóan megválasztják a szavazatszámláló bizottság tagjait.

Szakmai fórum a növényvédelemről

Vasszécseny - Integrált gazdálkodás, integrált növényvédelem címmel rendeznek szerdán és csütörtökön szakmai napokat az Új-Ebergényi kastélyszállóban. A konferenciát, amely reggel nyolckor kezdődik, Szabó Levente nyitja meg. Délelőtt a növényvédelmi szervezet működéséről, a talajdegradációs monitoringrendszerről, az okszerű talajművelésről, a növényvédelmi szabályozásról és a parlagfűmentesítésről hangzanak el előadások. Délután a legismertebb növényvédelmi szereket forgalmazó cégek mutatkoznak be.

 

FEBRUÁR 4.

Véradást szervez az egyetem

Szombathely - Véradás lesz a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központban február 4-én. 12 óra 30 perctől egészen 18 óráig lesz lehetőség arra, hogy az önkéntesek nyújtsák a karjukat.

Csernus doktor helyben „rendel"

Szombathely - Párkapcsolat, önértékelés, boldogság címmel tart előadást Csernus Imre február 4-én az Agora Savaria Filmszínházban. Kapunyitás 18 óra 30 perckor, kezdés 19 órakor helyfoglalás érkezési sorrendben.

Szociális válság Orbán módra

Szombathely - Szociális válság Orbán módra címmel tart nyilvános vitafórumot Kórozs Lajos MSZP országos elnökségi tag és dr. Nemény András országgyűlési képviselő, az MSZP Vas megyei elnöke február 4-én, kedden délelőtt 10 órától a Vas Megyei Levéltár dísztermében.

Napi ajánló

Rendezvény, Szombathely. Agora Savaria Filmszínház: ma 19 órakor dr. Csernus Imre előadása. Téma: Párkapcsolat, önértékelés, boldogság.

Kiállítás, Szombathely.

Weöres Sándor Színház, aula: az Irokéz Selection No.11.  a színház kiállítás  sorozata  az ország egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti gyűjteményéből, a  szombathelyi  Irokéz  Gyűjteményből válogat. A tárlat február 14-éig látogatható.

Smidt Múzeum: kedd-péntek 10-17 óráig. Időszaki kiállítás: A Nagy–testvérpár emlékezete (A szombathelyi származású kétszeres Európa-bajnok és kétszeres olimpiai bronzérmes páros műkorcsolyázó Nagy Marianna és Nagy László nemzetközi pályafutásának személyes emlékei, külön kiemelten szombathelyi vonatkozásaik).

Szombathelyi Képtár: kedden, szerdán és péntek-vasárnap 10-17 óráig, csütörtökön 10-18 óráig. Párhuzamok és találkozások – kiállítás Keserü Ilona tiszteletére. A tárlat március 2-áig látható.

Agora – Gyermekek Háza: Óperenciás címmel, kiállítás nyílott a meseillusztrációs rajzpályázatra beérkezett anyagokból. A kiállítás megtekinthető február 15-éig: hétköznap 8-17 óráig; szombaton 9-12 óráig.

 

FEBRUÁR 3.

Neumann hét az iskolában

Szombathely - A Neumann János Általános Iskolában február 3-ától február 10-éig rendezik meg az intézmény név-adója tiszteletére a „Neumann hetet". Az alsó tagozatos tanulók számára rajz-, alapműveleti matematika-, szövegértés, városi informatika versenyeket hirdettek. A felső tagozatosok is több kínálatból válogathatnak: van rajzpályázat paint program segítségével, Word szövegértési verseny, Power Point készítő verseny, alapműveleti matematikaverseny, kémia verseny, informatikaverseny. Kiemelt program a február 4-én, kedden 14 órakor kezdődő „CEO Megyei Informatikai Verseny", melyet 7–8. osztályosoknak írtak ki. A Neumann-hét zárása február 10-én, hétfőn 14 órakor kezdődik. Megkoszorúzzák az iskola előtt lévő Neumann János mellszobrát, majd a versenyeket lezáró ünnepélyes díjátadásra kerül sor.

Hétfőn tartják fogadóóráikat

Szombathely - Rettegi Attila, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője, hétfőn 15–16 óráig az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskolában fogadóórát tart.

Dr. Horváth Attila, önkormányzati képviselő hétfőn 16–17 óráig az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskolában fogadóórát tart.

Gyebrovszki János, a 13. számú választókerület önkormányzati képviselője, hétfőn 16–18 óráig a Gyermekek Házában tart fogadóórát.

Dr. Czeglédy Csaba, az 5. számú választókerület önkormányzati képviselője, hétfőn 17 órakor a városháza földszinti házasságkötő termében fogadóórát tart. Sorszám hétfőn 13 órától az ügyfélszolgálaton kérhető.

Horváth Zoltán, önkormányzati képviselő, hétfőn 16.15–17.15 óráig az LMP szombathelyi irodájában tart fogadóórát.

A múlt század elejére utaznak

Körmend - A Csaba József Honismereti Egyesület ismét újabb érdekes programmal várja az érdeklődőket. A Várostörténeti akadémia elnevezésű sorozatukban elő-adást tartanak február 3-án (hétfőn) 18 órától a polgármesteri hivatal nagytermében. Kondicsné dr. Kovács Éva történész várja az érdeklődőket, „Házak, tulajdonosaik és lakóik az 1920-as, 1930-as években Körmend belvárosi részén" címmel tart előadást. A Várostörténeti akadémia  előadásai díjtalanok.

Az évforduló megünneplése

Vép - Az idén öt éve, hogy városi rangot kapott a megyeszékhely melletti település. A képviselő-testület a júliusi Világ Közepe Fesztivált a várossá válás évfordulója jegyében szeretné megrendezni. A szervezők e tekintetben minden segítő kezdeményezést, elképzelést szívesen fogadnak. A széleskörű összefogást szem előtt tartva hívják ötletbörzére, fórumra az érdeklődőket február 3-án hétfőn este fél hétre a művelődési házba.

Szakmai fórum a növényvédelemről

Vasszécseny - Integrált gazdálkodás, integrált növényvédelem címmel rendeznek kedden és szerdán szakmai napokat az Új-Ebergényi kastélyszállóban. A konferenciát, amely reggel nyolckor kezdődik, Szabó Levente nyitja meg. Délelőtt a növényvédelmi szervezet működéséről, a talajdegradációs monitoring-rendszerről, az okszerű talajművelésről, a növényvédelmi szabályozásról és a parlagfűmentesítésről hangzanak el előadások. Délután a növényvédelmi szereket forgalmazó cégek mutatkoznak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!