Programok

2016.07.17. 17:30

Programok, rendezvények Vas megyében július 18-tól

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 18-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 24.

Falunap

Pácsony. vasárnap falunap. Délelőtt sportrendezvénnyel, kispályás focibajnoksággal indul a rendezvény. 15 órakor a kultúrház udvarán folytatódnak a programok. Fellép a győrvári általános iskola modern tánccsoportja, a Boglya együttes, majd a Prima Dance Salsa táncsoport. 16 órától sztárvendég Kaczor Feri.

JÚLIUS 23.

Természetfotós lepketúra

Őriszentpéter – Az idei Őrségi Lepkekaland alkalmából is megszervezi már hagyományos természetfotós lepketúráját az Őrségi Nemzeti Park. A rendezvényt július 23-án, hajnali öt és délelőtt kilenc óra között tartják, a találkozási pont Szalafőn, a pityerszeri parkolónál lesz. A túra során nemcsak az Őrségben fellelhető pillangók, hanem az egyéb természeti értékek, valamint a táj fotózására is lehetőség nyílik. 

Live music fest

Szombathely. Laci Konyha Pub (a volt Woodstock helyén, Szent Gellért u. 1/A): szombaton 17 órától Live music fest. Fellépők: Skot Rock Band, Start Band, Standart Band, Revans Band. A hetvenes és kilencvenes évek rockzenéje.

Falunap

Alsószölnök. szombaton falunap. 11 órától főzőverseny. 13-15 óráig vízsugárral célba lövés gyerekeknek. 15 órakor eredményhirdetés. 16 órától kulturális műsor a sörsátorban. 18 órakor páros „kézifűrész verseny". 19.30-tól Varga Feri és Balássy Betti műsora. 20.30-tól tombolasorsolás, bál. Zenél: Echo Buli és Rendezvény zenekar.

TÚRA

Kőszeg. szombaton Alpokalja fényei - éjszakai túra. Találkozó: 21.30-kor, Kőszeg, vasútállomás. Kötelező túrafelszerelés: működő lámpa. Túravezető: Avas Jenő 0670-361-5964.

KONCERT

Szombathelyen, a Szimfónia Kávézónál szombat este fél kilenctől a Voler Mouche játszik.

FALUNAP

Halogyon idén kétnapos lesz a falunapi program. Szombaton az Övön Alul zenekar, a Sorry N’, Kaly, a Kredenc, vasárnap Csocsesz és a Dupla Kávé is szerepel a fellépők között.

AKUSZTIKUS

Szombathelyen, a Bohémban szombat este tíztől Kóbor Zsóka és Poócza Nonsense András mutatja be akusztikus műsorát.

JÚLIUS 22.

A klasszikus album

Körmend - Július 22-23-án a Rába Szabadidőcentrumban rendezik meg a IV. Total War fesztivált, amelynek egyik főzenekara a Sear Bliss lesz. A kultikus hírű, nemzetközi szinten is jegyzett magyar black metal csapat igazi különlegességgel készül, a húsz évvel ezelőtt megjelent Phantoms album anyagát mutatják be. Ezt a programot hazánkban egyedül ezen a helyszínen hallhatja a zenekartól a közönség.

Davenant School nyáresti koncertje

Kőszeg. Fő tér: pénteken 19 órakor Davenant School nyáresti koncertje - klasszikus- és világzene.

Kiállítás-megnyitó és bagolytúra

Kisrákos. pénteken 19 órától falunap. 19 órától kiállítás-megnyitó és bagolytúra. Szombaton 8.30-tól főzőverseny, gyermekprogramok, sportprogramok. 14 órától motorosbemutató, kultúrprog-ramok. Este zenél a Fáraó együttes.

Underground metal

Körmend - Negyedik alkalommal szervezi meg a zalalövői Age Of Agony zenekar az underground extrém metal stílus képviselőinek legrangosabb hazai találkozóját, a Total War fesztivált. A monstre program péntek délután fél ötkor kezdődik a körmendi Rába Szabadidő-centrumban, ahol a két nap alatt 17 zenekar lép színpadra. A hazai közreműködők - a Sear Bliss, az Age Of Agony, a Gravecrusher, a Hell Eternal, a Symphony Of Symbols, az Alcoholic Terror, a Gylliath, a Fanatic Attack és a Komorromok - mellé Amerikából érkezik a Sacrificial Slaughter, de lesznek cseh (Fleshless, Top Secret) és osztrák (Darkfall, Mortal Strike, Tulsadoom, Bad Hammer) fellépők is, a holnapi főzenekar a lengyel Arkona.

Folytatódó kultúrkavalkád

Bük - A hét végén folytatódik a XI. Gyógy-Bor Napok sorozata a fürdővárosban, a kultúrkavalkád az eddigieknek megfelelően a hátralévő napokra is változatos zenei programot kínál a látogatóknak. Pénteken mások mellett a Mystery Gang, a Mokka Tribute Band, a Soulwave, Deák Bill Gyula, valamint Török Ádám és a Mini lép fel, holnap a Margaret Island, a Magashegyi Underground, a Karak és az Intim Torna Illegal ad koncertet, vasárnap pedig a Magna Cum Laude, a Kállay-Saunders Band és a BigBox szórakoztatja még a közönséget.

Koncert a beteg gyerekek támogatására

Szombathely - A beteg gyermekek támogatására szerveztek négynapos koncertsorozatot a Pistons Pubban. A rendezvények közül kettő - az akusztikus és a rock and roll est - már lezajlott, ám pénteken és szombaton újabb szereplők lépnek színpadra a nemes cél érdekében. A szombathelyi klubban pénteken este nyolctól az alternatív színtér szereplői, az énekes-gitáros Kóbor Zsóka, továbbá az Újvilág Utca és a Karak lépnek fel, míg szombat a rocké a főszerep, hiszen szombaton ugyancsak nyolctól a West Alfa, az Új Nemzedék és a RockMemories ad még koncertet.

A capella előadás a Pajtában

Őriszentpéter - Jazz sztenderdeket és vokális világzenét ad elő hangszerek nélkül, azaz a capella módon a 2005-ben alakult Jazzation. Az elmúlt évek során több nemzetközi versenyt is megnyert öttagú formáció - amelynek tagjai Várallyay Katus, Bolyki Sára, Kanizsa Gina, Fábián Attila és Homor Máté - péntek este nyolctól az Őrség szívében, az őriszentpéteri Pajtában is bemutatja különleges műsorát.

MULATÓS

Szombathelyen, a Sláger Mulatóban péntek este Sláger Laci, szombat DJ T.B.Boy szórakoztatja a közönséget.

KLUB

Szombathelyen, a Bohémban péntek este kilenctől a Dorothy Lies és az A Gátnál együttesek adnak koncertet.

ALTER

Szentgotthárdon, a Titán Parkban péntek este kilenctől a Zaporozsec ad koncertet.

BULIZENEKAR

Szentgotthárdon péntek este a Delta bulizenekar játszik. A program tízkor DJ Nyaki fellépésével kezdődik, a Delta 11-kor lép színpadra.

KIÁLLÍTÁS

Szombathely. Berzsenyi Dániel Könyvtár: a képeslevelezőlap-gyűjtők országos kiállítása. Kiállítók: Sasvári Tiborné Nagyatád, Gulyásné Raksányi Olga Nagykanizsa, Nagyné Horváth Eszter Tatabánya, Sárosi István Budapest, Sebestyén Imre Kecskemét, Forgó Mariann Kecskemét, Szabó József Nagyatád, Koczkáné Fata Zsuzsa Nagyatád, Steiner Józsefné Nagyatád, Novák Mihály Budapest, Juhász Árpád Hegyfalu, Fehér Károly Hódmezővásárhely, Kőszegfalviné Pajor Klára Szombathely. A kiállítás megtekinthető augusztus 28-áig a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Kámoni Arborétum látogatóközpont: Tündéri lepkék és rovarszörnyek című kiállítás nyílt Kiss Szilárd jól ismert egzotikuslepke- és rovargyűjtő anyagából. A kiállítás megtekinthető július 31-éig mindennap 9-19 óráig.

Járdányi Paulovics István Romkert: csak előre bejelentkezett csoportok számára látogatható. Bejelentkezés: 0620-260-8370.

Smidt Múzeum: kedd-szerda, péntek, vasárnap 10-17 óráig; csütörtök 10-18 óráig.

Vasi Skanzen: kedd-vasárnap 9-19 óráig.

Szombathelyi Képtár: kedd-szerda, péntek-vasárnap 10-17 óráig, csütörtökön 10-18 óráig. A MA folyóirat mind a magyar irodalom, mind a képzőművészet szempontjából meghatározó jelentőségű orgánum volt. Főszerkesztője Kassák Lajos, köre, az aktivisták a magyar avantgárd legkiválóbb képviselői. A Szombathelyi Képtár könyvtára 16 értékes, eredeti MA példánnyal rendelkezik, képzőművészeti gyűjteményében pedig az ide tartozó művészek többségétől őriz alkotásokat.

Csütörtökön 17 órakor Rocco Turi című kiállítás megnyitója. Köszöntőt mond: dr. Puskás Tivadar polgármester, Csapláros Andrea igazgató, dr. Czetter Ibolya elnök. A kiállítást megnyitja: dr. Gálig Zoltán művészettörténész, a kiállítás kurátora. A tárlat megtekinthető december 17-éig.

Iseum Savariense: kedd-szerda, péntek-vasárnap 10-17 óráig; csütörtök 10-18 óráig. Szent Márton és Pannónia. Kereszténység a római világ határán. Az Iseum Szent Márton emlékévében Pannonia ókeresztény emlékanyagának látványos válogatását tárja az érdeklődők elé. Ezt az egybegyűjtött műtárgykincset még soha nem láthatták az érdeklődők, sem Magyarországon, sem másutt. Több mint tucatnyi magyar múzeum és gyűjtemény mellett Mainz, München, Kismarton, Zágráb és Sisak adta kölcsön féltve őrzött kincseit, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legteljesebb képet alkothassuk Szent Márton koráról, a 4-5. századi pannoniai kereszténységről. „Márton Pannoniában, Sabaria városában született" - ez a mondat évszázadokon át Savaria-Szombathely ismertségét jelentette, és egyben a most nyíló kiállításunk vezérfonalául szolgált. Tárlatunk - miként Márton megosztott köpenye - csupán egy fél. A másik fél, a Kárpát-medence 5-9. századi keresztény hagyatékát felölelő rész Pannonhalmán, a Főapátság múzeumában látható. Tekintsék meg mindkettőt! A két fél csak így válik ismét egésszé! A kiállítás november 30-áig tekinthető meg.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár (Szily J. u. 1.): csütörtökön és pénteken a következő tárlatvezetési időpontokban látogatható: 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órakor. Eiffel Szombathelyen - 130 éves a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár teremkönyvtára című kiállítás, mely szeptemberig látogatható.

Új Irokéz Galéria ( Rákóczi F. u. 12.): Az öt legyőzi a hatot - Gerhes Gábor kiállítása. Az 1980-as évek második felétől alkotó Gerhes Gábor művészetének fókuszában a kezdetektől a képi reprezentáció áll. Gondosan szcenírozott fotóin, installációin hétköznapi, banális jelenetek és tárgyak jelennek meg, melyek a bemutatás módja révén válnak kulturális referenciák hordozóivá. Gerhes kifinomult módon épít és szerkeszt meg ironikus humorban nem éppen vérszegény történeteket, amikbe jellegzetes nyelvi és vizuális, erőteljesen lokális jellegű kulturális referenciákat sző. Munkáinak visszatérő témái a jelen és a közelmúlt magas- és tömegkultúrája, a nyelv, illetve annak kapcsolata a vizualitással. A kiállítás megtekinthető július 31-éig, kedd-péntek 14-18 óráig, szombat-vasárnap 10-17 óráig.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor fennmaradt tárgyai című kiállítás nyílt. A kiállítás Czöndör János gyűjteményéből készült.

Zsidó Kultúra Háza (Zrínyi u. 17.): vasárnaptól csütörtökig 10-18 óráig látogatható a Szemtől Szemben kiállítás. Az egyéni sorsokat és megéléstörténeteket fókuszába helyező kiállítás 957 archív fotográfián, 40 témán és 439 megszemélyesített emberi arcon keresztül mutatja be a soá előtti 3200 fős szombathelyi zsidóság mindennapjait. Információ: +3630-434-7570.

Sárvár - Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd-vasárnap 9-17 óráig nyitva. Mi vagyunk a huszárok! címmel állandó kiállítás nyílt. Magyarország egyetlen huszár kiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait. A társezredek, mind a Hadik huszárok, Radetzky huszárok tárgyi emlékei is segítik elképzelni, milyen is volt egy huszár élete a békés vagy háborús hétköznapokon. Ezredtörténetek, személyes sorsok elevenednek meg a huszármúzeum tárlatán.

Hegyfalu. Képeslap Múzeum (Kossuth Lajos u. 19.): hétfőtől vasárnapig, 10-17 óra között látogatható (ettől eltérő időpontban telefonos egyeztetés után). A Trianon teremben Évfordulók és események anyagból: a Magyar kultúra napja - Békés megye, Tápé, Sárköz, Baranya, Somogy, Rábaköz című tárlat látható, a fogadóhelyiségben I. világháború képeslapokon; a középső teremben Szent Márton emlékezete képeslapokon 2. rész címmel összeállított tárlat tekinthető meg.

Acsád. Szociális otthon: Szent Márton szombathelyi emlékhelyei, Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton templomai, Pannonhalma, Magyarország Szent Márton nevét viselő települései, Magyarországi Szent Márton templomok, Európai Szent Márton templomok, és Szent Márton ábrázolások láthatók Kőszegfalviné Pajor Klára gyűjteményéből. A tárlat szeptember 30-áig várja az érdeklődőket.

Csehimindszent. Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Terror Háza Múzeum "A magyarok lelkiismerete, Mindszenty József (1892-1975)" című állandó kiállítása látható.

Körmend. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítások: „Körmend és a Batthyányak évszázadai", Cipőtörténeti Gyűjtemény. Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10-18 óráig.

Vasvár. Domonkos rendház épülete, rendtörténeti kiállítás, Vas vármegye középkori története. Nyitvatartás: kedd-péntek 10-18 óráig, szombat-vasárnap 14-16 óráig.

Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka; de látogatható még a fegyvertár, a lovagterem, történelmi, katonai viseleteket és fegyverzetet bemutató grafikai kiállítás, kőtár, a vár nyugati tornya; a kicsiket pedig a földszinten játszósarok, íjászat várja.

Jurisics-vár, lovagterme: A látomás látványa címmel Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas díszlet- és jelmeztervező kiállítása megtekinthető július 31-éig, hétfő kivételével naponta 10-17 óráig.

Csepreg. Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár kiállítóterme (Széchenyi tér 31.): Bálinth Zoltán, Erdély - Árkos vándor székely válogatás az árkosi néprajzi gyűjtemény anyagából. A tárlat megtekinthető augusztus 8-áig, naponta 10-18 óráig.

Felsőcsatár, Vashegy. Vasfüggöny Múzeum: naponta 10-19 óráig várja az érdeklődőket. Csoportos igény esetén a tulajdonos (megépítő) vezetésével tekinthető meg, aki valós, megtörtént szökési kísérleteket mutat be a korhű, illetve eredeti eszközök segítségével a történelmi időszakok sorrendjében. Idéntől új elemmel bővült a múzeum. Sárvár: Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd-vasárnap 9-17 óráig nyitva. Mi vagyunk a huszárok! címmel állandó kiállítás nyílt. Az ország egyetlen huszárkiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy-huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait.

Szombathely. Kresz Park (Brenner Park): nyitvatartási idő - csak esőmentes, jó időben, keddtől vasárnapig 14.30-19.00 óráig.

Hegyhátsál. Csillagvizsgáló (Fő u. 19.): Távcsöves bemutatás előzetes telefonos egyeztetés alapján, Tuboly Vince 0630-936-6333.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!