Programok

2014.06.01. 10:18

Programok, rendezvények Vas megyében június 2-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 2-től. Böngésszen, és válogasson!

JÚNIUS 14.

Soulution lemezbemutató

Szombathely – New Feeling címmel jelenteti meg legújabb dalait tartalmazó albumát a reggae, ska, funk és soul elemekből építkező Soulution. A héttagú szombathelyi együttes az év első felében visszavonult a próbaterembe és a stúdióba, ennek a visszafogott munkának az eredményét két hét múlva, június 14-én tárják a közönségük elé. A lemezbemutató koncertjük helyszíne a helyi Végállomás Club lesz, ahol vendégként a Tohu-Bohu lép még fel.

Kiállítással nyit a Pajtaszínház

Viszák - Június 14-én (szombaton) 18 órakor kinyit a Pajtaszínház és Galéria, a programot T.ART-Kert Közösség szervezi. Dresch Quartet, bemutatkozik Sulyok Gabriella grafikus és Abed-Hadi Forát fotóművész. A kiállítást megnyitja és a T-ART-Kert közösséget bemutatja: Feledy Balázs művészettörténész. A T-ART-Kert közösséghez tartozik Tenk László, Sulyok Gabriella, Varga Patrícia Minerva, Hegedüs Endre, Verebes György, Horváth János, Horváth Nóra, Stremeny Géza, Szenteleki Gábor, Szkok Iván. A házigazda: Szarvas József színművész.

Rotyog a halászlé

Csörötnek - Kistérségi halászléfőző versenyt rendeznek a Rába folyó partján június 14-én a Csörötneki Nyárköszöntő program keretében. A főzés reggel 10 órakor kezdődik, 13 órakor kell feltálalni az ebédet a zsűrinek, 14.30-kor kihirdetik az eredményt. A kulturális és szórakoztató programok között fellép Márió, a harmonikás, a Cairo együttes, a Sipőcz Band. Helyi fellépők az Enjoy TSE csoportjai, Kiss Árpád énekes, de láthatjuk majd a népszerű „Barátok közt" sorozat sztárjait is: Gyebnár Csekkát, Czető Zsanettet és R. Kárpáti Pétert.

 

JÚNIUS 11.

Kitárja kapuit a Lápok Háza

Szőce - Szerdán nyitják meg a Lápok Házát. Az ünnepséget az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága szervezi. A program 11 órakor indul. Beszédet mond Horváth Jenő, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgató-helyettese.

 

JÚNIUS 9.

Pünkösd Kupa U21-es csapatoknak

Gérce, Torony - Gérce labdarúgó szakosztálya június 9-én, hétfőn U21-es utánpótlás csapatok részére Pünkösd Kupát rendez. Kezdés 14 órakor. A résztvevő csapatok: Uraiújfalu, Gérce, Csénye. Szintén Pünkösd Kupa néven hétfőn Toronyban is U21-es focitornát rendeznek. 13.30-as kezdéssel a Király SE, az Elektomol-Spari, a Honvéd-Sé és a házigazda Torony meccsel (2x30 perc).

Német kórus énekel a jáki templomban

Ják - 60 éves német templomi kórus ad koncertet a 800 éves jáki templomban június 9-én a jáki Szent Cecília és a balogunyomi Bell canto Kórussal közösen. Baden-Württembergből, Hollerbach-Oberneudorf kicsiny településéről látogat el hozzánk a főleg egyházi ünnepeken éneklő német kórus, mert érdekli őket a történelmünk, gasztronómiánk, kultúránk, minden, ami magyar. Hogy miért? A kórusukban néhány éve énekel egy Németországban élő magyar házaspár, Dóra és Balázs. A pár régóta tagja a Jáki Szent Cecília kórusnak is, amelyet Sabján Edit vezet. Az együtténeklés szervezése során a balogunyomi, Dugmonits Péterné vezette Bel canto kórus is csatlakozott a két énekkarhoz. Így Pünkösd hétfőn, június 9-én a jáki templomban a két magyar és a német kórus fogja a misét énekével kísérni. Az előadásról hangfelvétel is készül.

Ünnepelnek a Stieberek

Bozzai - A sportsikerei által ismert Stieber család Bozzaiból származik. A népes família hétfőn a Stieber Feszt elnevezésű kisebb ünnepséggel tér vissza a gyökereihez – először kerül sor erre a színes mulatságra, baráti találkozóra. A 11 órakor kezdődő programból természetesen nem maradhat ki a foci. Pályára lépnek lányok, fiúk, jönnek ismert, válogatott futballisták. Így például a Hamburg játékosa, Stieber Zoltán, a Fürth focistája, Korcsmár Zsolt, vagy az Újpest labdarúgója, Simon Krisztián. De a Halmosi család is tiszteletét teszi a rendezvényen. Az érdeklődőket játékos vetélkedők, gyerekprogramok várják. Lesz közös főzés, és természetesen nem marad el a zenei műsor (Iron Cats, Willburn) sem. A szervezők nemcsak a Stieber rokonságot várják, hanem minden érdeklődőt szívesen látnak hétfőn a sportpályán.

Kötélugrás, foci, tenisz- Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kötélugrástól a teniszen át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 8.

Eljött pünkösd napja - A kiskirálynét körbejárják, magasba emelik

Szombathely, Szőlős - Pünkösd jön, a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, a Szentlélek kiáradásának ünnepe. Egyik hagyománya a pünkösdi királyné járás. Szombathely szőlősi városrészén az idén is megrendezik ezt a népszokást a pünkösdvasárnapi mise után. A szőlősi idős asszonyok visszaemlékezései alapján a pünkösdi királyné járás közismert és kedvelt gyermekjáték volt a városrészen. Elbeszéléseik szerint kislány korukban ők is járták, játszották. Nagyobb és kisebb leányok egyaránt részt vettek benne. Úgy emlékeznek, hogy nem a házakhoz mentek, hanem mindig is a templom környékén játszották. Ilyenkor négy kislány vezeti a királykisasszonyt, majd megállnak egy ház előtt, a kiskirályné feje fölé fehér fátylat feszítenek ki, énekelnek és körbejárják, táncolnak, végül szerencsekívánó mondóka közben magasba emelik.

Gyűszűvirágnyílás a Virágudvarban

Kőszeg - Virágudvar (Táblaház u. 11.): vasárnap és hétfőn, Gyűszűvirágnyílás a Virágudvarban. Ismerkedés a gyógynövényekkel – bemutató a Virágudvarban. Nyitva 10–12 és 14–17 óráig.

Pünkösdi lófuttatás

Kőszeg-Cák: vasárnap 13 órakor Pogányok nyitott pincék, hagyományőrző pünkösdi lófuttatás. 13.30-kor megnyitó, 14 órakor gyerek ügyességi versenyek. 14.30-kor felnőtt ügyességi versenyek. 15.30-kor pünkösdi lófuttatás. 16.30-kor fogathajtás. 18 órakor programzárás.

Iron Cross Tour az erőállóképesség jegyében

Körmend - Vasárnap a körmendi Piactéren megkezdődik az Iron Cross Tour 2014 versenysorozata. Egyre nagyobb teret hódítanak a világban azok a többféle feladatból álló versenyek, amelyekben az erő-állóképesség kap főszerepet és óriási, mondhatni kommandós kiképzésnek megfelelő felkészültséget igényelnek. A versenyszámok – amelyek a szervezők fantáziájához mérten változhatnak – néhány tradicionális sportág, például a szertorna, a súlyemelés, néhol az úszás elemeit ötvözik, illetve vegyesen tartalmaznak kardio- és izomerő-gyakorlatokat. Az első ilyen Vas megyei versenyt vasárnap 10 órától a körmendi Piactéren rendezik – s nagy látványosságot ígér a kilátogatóknak.

Pünkösdvasárnapi templomi koncert

Sárvár - A Szent László templomban június 8-án 17 órakor kezdődik a Sárvári Koncertfúvószenekar pünkösdi koncertje.

U15-ös bajnokok tornája

Újperint - Vasárnap (9.30) Újperinten, a Király Sportcentrumban rendezi az MLSZ vasi igazgatósága az U15-ös bajnokok tornáját (Kőszeg-UFC Kőszeg, Jánosháza, Magyarszecsőd-Kék Sünik, Vasi Foci Akadémia).

Pünkösdölő túrákkal színezve

Szalafő - Az Őrségi Nemzeti Park idén is Pünkösdölőt szervez a Pityerszerre. Vasárnap 10-től 17 óráig tartanak a programok. Lesz helyi termékek vására, játszóház, bemutatkozik a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, az Őrállók Alapítvány. Az Őrségi Népi Műemlékegyüttest is bemutatják az érdeklődőknek szakvezetéssel. 11 órakor indul a Pünkösdi túra, melynek során erdők és mezők rejtekén járnak majd a túrázók.

Horgászverseny az Abért II. tavon

Lukácsháza - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei szövetsége vasárnap Lukácsházán, az Abért II. tavon rendezi a Vasi Vizeken–Abért Kupa horgászversenyt. A Vasi Vizeken elnevezésű megyei horgászsorozat harmadik állomásán versenyző és hobbi kategóriában lehet nevezni. Előzetes nevezési határidő: június 6. – a helyszínen már csak korlátozott számban fogadják a jelentkezéseket. A profik 7.30-kor, a hobbi pecások 8.30-kor kezdik a versenyt.

Szajki-tavak triatlonverseny

Hosszúpereszteg - Június 8-án, pünkösdvasárnap rendezik meg az idei Szajki-tavak triatlont. A verseny helyszíne az V. számú horgásztó, a halőrház közelében a Szajki-tavaknál. A rajt 13 órakor lesz. Négy korcsoportban – 18 év, 19–35 év, 36–45 év, +46 év – hirdettek versenyt. A résztvevőkre 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás vár.

Kötélugrás, foci, tenisz- Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kötélugrástól a teniszen át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 7.

A Nemzeti-film a Thea-térben

Szombathely - A WSSz utolsó Thea-tér-programjaként Salamon András Nemzeti dokumentumfilmjét láthatja a közönség a Márkus Emília Teremben június 7-én (szombaton) 17 órakor. A film az Alföldi-korszak utolsó hónapjait rögzíti. „Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy szembeszállunk a színházi műfaj múlandóságával és létrehozunk egy kordokumentumot, melyben megörökítjük az utolsó hónapok eseményeit (...), mondja a rendező, akivel Jordán Tamás, a WS Színház igazgatója – Alföldi Róbert elődje a Nemzetiben – beszélget a vetítés után. A film szereplői: Alföldi Róbert, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Stohl András, László Zsolt, Kulka János, Bánfalvi Eszter, Radnay Csilla, Tenki Réka, Hevér Gábor, Szarvas József, Nagy Mari, Gothár Péter, Nádasdy Ádám és Jordán Tamás.

A püspök gyémántmiséje

Szombathely - Gyémántmiséjét tartja szombaton dr. Konkoly István püspök, egyházmegyénk korábbi megyés főpásztora. Dr. Konkoly István gyémántmiséje szombaton 10 órakor kezdődik a székesegyházban. A mise előtt dr. Veres András megyés püspök, majd a pápai nuncius, aztán a Magyar Püspöki Kar, a papság és az egyházmegye oktatási intézményeinek nevében is köszöntik őt. Az ünnepségre nagyon sok vendéget hívtak, köztük nyolc vendég püspököt várnak Szombathelyre.

Szombaton kötélugrópárbaj

Szombathely - A Szombathelyi Kötélugró Klub második alkalommal rendezi meg a Dolce Vezzo kötélugrópárbaj-versenyt. Szombaton 10 és 14 óra között a Király utcában (a Dolce Vezzo előtt) bárki megcsodálhatja a kötélugrók tudását. A verseny végén világcsúcskísérlet is lesz ülve ugrókötelezés kategóriában.

Pünkösdi veterán tenisztorna

Szombathely - A Haladás VSE tenisz szakosztálya szombattól hétfőig rendezi a hagyományos Pünkösd Kupa veterán tenisztornát. Szombaton 10, vasárnap és hétfőn 9 órakor indul útjára a labda a Rohonci úti tenisztelepen. A 35 év feletti korosztálynak kiírt tornára már a +75-ös korosztályba is érkezett nevezés. Az ország minden részéből várnak teniszezőket.

Kistérségi forgatag lesz Szentgotthárdon

Szentgotthárd - A Szentgotthárdi Civil Fórum és a Pannon Kapu Kapu Kulturális Egyesület június 7-én 15.30 órától rendezi meg a Kistérségi Forgatagot a Színházban.

Kultúrtörténeti séta

Kőszeg - Jurisics tér: szombaton 10 órakor, Intimitások a XVIII-XIX. századi kőszegi belvárosban – kultúrtörténeti séta a városban. Találkozó: 10 órakor, Városkút, Jurisics tér, Kőszeg. A sétát vezeti: Söptei Imre levéltáros.

Kőszegi Vonósok koncertje

Kőszeg - Jurisics-vár: szombaton 19 órakor, Kőszegi Vonósok koncertje.

U18-as bajnokok tornája

Sárvár - Szombaton (9.30) a sárvári sporttelep ad otthont az U18-as bajnokok tornájának (Sárvár, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár).

Nyílt mixtriplett petanque-verseny

Sárvár - Szombaton 9 órától rendezi meg a Sárvári Sakk Club SE petanque szakosztálya a Gyógy- és Welless Fürdővel karöltve a 12. Fürdő Kupa nemzetközi mixtriplett nyílt petanque csapatversenyt. A verseny ötfordulós svájci rendszerben kezdődik a Várparkban, majd a legjobb nyolc csapat negyeddöntőt vív. Az elődöntőt és a döntőt már a fürdőben bonyolítják le.

Párbajtőrözők előválogatója

Bük - A hétvégén a büki sportcsarnokban bonyolítják le a második kadet-junior párbajtőr előválogató versenyt. Két korosztály – junior (1995-ben és utána születettek) és kadet (1998-ban és azután születettek) – párbajtőrözőit várja szerte az országból a Szombathelyi Vívóakadémia. Szombaton és vasárnap a büki sportcsarnokban lesz a már a következő, szeptemberben kezdődő vívóidényhez tartozó második előválogató. Az első viadalt Derecsként rendezték, és két szombathelyi párbajtőröző végzett a nyolc között. A kadet lányoknál Szabó Viktória ötödik, a junior fiúknál Bakos Bálint hatodik helyet szerzett. Mint Patócs Zsolttól, a vívóakadémia edzőjétől megtudtuk, körülbelül 200 résztvevőre számítanak. A rendező egyesület két lány és hat fiú versenyzővel képviselteti magát. A program. Szombat, 11.00: kadet fiú. 14.00: kadet lány. Vasárnap, 10.00: junior fiú. 13.00: junior lány.

Népszínmű után Albatrosz-bál

Rábagyarmat - A rábagyarmati színjátszók június 7-én (pünkösd szombatján) 15.30-kor az Illyésné Ferenczi Emma „A hősi halott – avagy majd helyrehozza a köszörű" című, az I.világháború alatt és után játszódó három felvonásos népszínművéből készült előadást ajánlják a közönségnek a kultúrház mögött fölállított szabadtéri színpadon. Este Albatrosz-bál, vasárnap: rábagyarmati filmek vetítése a kultúrházban.

Pünkösdi vigasságok

Kemenessömjén - Sportpálya: szombaton és vasárnap Pünkösdi vigasságok. Szombaton motoros zenés felvonulás, pünkösdi kupa – focibajnokság, gyermeknapi játszóház, ugrálóvár, kamionhúzó verseny. Vasárnap, Berzsenyi Pince, V. Kemenessömjéni aranyfakanál főzőverseny. 15 órától „Goldi" vásári komédiás előadása, ügyességi vetélkedő, paint ball, tombolasorsolás, Koktél Duó.

Kötélugrás, foci, tenisz- Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kötélugrástól a teniszen át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 6.

Széki bál, „Pali Marci" bandájával

Szombathely - NYME-SEK Zenei Intézeti Tanszék (Géfin Gyula utca 28.): pénteken 19 órakor Széki bál, „Pali Marci" bandájával. Muzsikál: Filep Márton „Pali Marci", Sipos Márton és Havasréti Pál. Közreműködnek: Horváth Attila és barátai.

Zumba fitnesz, gulyásfőző verseny

Szombathely - Az Oladi Iskola udvarán juniálist rendeznek június 6-án, pénteken. 15 órakor kezdődik a gulyásfőző verseny, 15.30-kor az általános iskolások vidám táncos bemutatója, majd 16.30-tól Frédy bácsi bábszínháza mutatja be Az elásott kincs című darabot. 17.15-től Zumba fitneszt tart Novák Viki, 18 órától eredményhirdetés és utcabuli DJ Szúnyoggal.

Családi kör kiállítása péntektől

Kőszeg - Érdekes kiállítás nyílik pénteken 17 órakor a Művészetek Házában. A címe: Családi kör, merthogy a megyében jól ismert Tóth Csaba festőművész és családja művei lesznek láthatók. Tóth Csaba alkotásai mellett felesége, Varga Bernadett textilművész művei, s lányaik, Tóth Katalin és Tóth Magdolna festményei szerepelnek a tárlaton.

Az első világháború előzményeiről

Sárvár - Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: pénteken 17 órakor, Koszorús Ödön ny. tanár, Az első világháború előzményei című előadása és Burka Zoltán, Horváth György és Koszorús Ödön gyűjteményéből összeállított kiállítás megnyitója.

Fúvósok és mazsorettek vonulnak

Sárvár - Fúvósok és „botforgató" lányok lepik el a várost a hétvégén: a nemzetközi fúvószenekari és mazsorett fesztiválnak finn és szlovák résztvevői is lesznek.Kilencedik alkalommal rendezik meg a fesztivált, amelynek házigazdái ezúttal is a Csikós Györgyné művészeti vezetésével tevékenykedő sárvári mazsorettek és hűséges kísérőik, a Kanona Band tagjai lesznek. A fesztivál résztvevői már pénteken fellépnek a fürdőnél és a belvárosban, majd a vár udvarán 20.30-kor kezdődő utcabálon is láthatja őket a közönség. A felvonulás szombaton 16 órakor, a show pedig 17 órakor kezdődik a vár udvarán.

Dömölki kocsikázás főzéssel és zenével

Celldömölk - A második Dömölki Napokon mindenki megtalálja a neki való programot: június 6-7-én. Tavaly rendezték meg először a városrészi Dömölki Napokat, és a hagyományteremtés sikeres volt: a második Dömölki Napok június 6-án 15 órától az Árpád-kori romtemplomnál, 7-én az evangélikus templom parkjában várja a közönséget sok programmal (kocsikázás, arcfestés, ugrálóvár, spőortvetélkedő stb.). Pénteken délután lesz főzőverseny, szerenád, fellép gospel-kórus, Ludas Matyit játszik a Soltis színház, koncertezik a Potyautasok zenekar, énekel Janicsák Veca. Szombaton 15 órától helyi művészeti csoportok adnak műsort, 18 órakor kezdődik Szabó Balázs Prima Primissima-díjas orgonaművész hangversenye az evangélikus templomban.

Virágzás napjai az Őrségben

Őriszentpéter - A Virágzás napjai című programot június 6-ától 9-éig rendezik meg az Őrségben. Az őriszentpéteri művelődési házban 6-án 17 órakor kezdődik a fesztiválnyitó hangverseny, a Zala Szimfonikus Zenekar muzsikájával. 19 órakor Aknay János festőművész, 20 órakor pedig Kézdi Anna fotóművész kiállítása nyílik. A Pajtaszínházban Góbi Rita Társulata az Érintések című előadását mutatja be 21 órától. A négy nap további programjai között szerepel Fenyő Ervin előadói estje „Boldog, szomorú dal" címmel, szombaton 20 órától a Malomban.

Nagykorú a Gencsi Söprű

Gencsapáti - Négy napon át tartanak a 23. Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok június 6-ától 9-éig. Központi programja vasárnap rendezendő 18. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztvál. Június 6-án fellép az Ocho Macho és a Punnany Massif, 7-én Radics Gigi, a Spőcz Rock Band, a Lord és az Edda Művek. 8-án 10 órakor kezdődik a Vincze Ferenc szólótáncverseny, 14.30-kor a Gencsi Söprű. A fesztivál zenekara: Boglya Népzenei Együttes. 21 órától a Csík zenekar ad koncertet. A 8-i programokra (és Radics Gigire) a belépés díjtalan. A többi esti programra jegyet kell váltani. Így a 9-én 20 órakor kezdődő Ismerős Arcok koncertre is.

A Tolnay 25 éves lett

Gyöngyösfalu - Az általános iskola 25 éve vette fel dr. Tolnay Sándor nevét. Az éves rendezvényeket pénteken zárják. Nagycsömötén, a mai Gyöngyösfalu egyik részében született a magyar állatorvoslás atyjának számító Tolnay Sándor 1747-ben. A gyöngyösfalui iskola 25 éve vette fel a nevét. Ez alkalomból pénteken délután 15-16 óra között jubileumi ünnepséget rendeznek. Kósáné Farkas Mária igazgató köszöntője után a rendezvényt Bánó Zoltán tankerületi igazgató nyitja meg. Zászlószentelés lesz, majd a legeredményesebb tanulókat jutalmazzák, kihirdetik az irodalmi pályázat eredményét, jubileumi kiadványt mutatnak be, gálaműsorral zárnak.

 

JÚNIUS 5.

Zűrzavaros éjszaka és Az üvegcipő

Szombathely - Weöres Sándor Színház. Csütörtökön 19 órától a Ráday-bérletben megy a nagyteremben a Zűrzavaros éjszaka – Mohácsi János Caragiale-rendezése. Fönn, a Márkus Emlíia Teremben Molnár Ferenc kesernyés komédiáját, Az üvegcipőt láthatja a közönség. Pénteken, szombaton, kedden újra Zűrzavaros éjszaka, és az évad utolsó előadása június 11-én: szintén a Zűrzavaros éjszaka lesz.

Fiume magyar emlékezete

Szombathely - A Tengerre magyar! – Fiume magyar emlékezete című kiállítás június 5-én (csütörtökön) 17 órakor nyílik meg a képtárban, a városi múzeumok Adria-sorozatában. Az egyedi hangulatú, hajófedélzetet imitáló kiállítás anyaga Skultéty Csaba több évtizedes gyűjtőmunkájának eredménye: abból az időszakból válogat, amikor az adriai kikötőváros, Fiume (ma Rijeka) az Osztrák-Magyar Monarchia részeként közvetlenül Magyarországhoz tartozott. A város aranykorának tekintett évtizedekben épült meg a vasúti összeköttetés Budapesttel, ekkor létesült hajógyára (ahol egyebek mellett a Szent István csatahajó is készült), színháza és számos jelentős középüle. A megnyitóra eljön a gyűjtő, Skultéty Csaba, és itt lesz egy több generáción át Fiumében élő kereskedőcsalád leszármazottja, Rudan Ferenc is

Újra dübörög a banda - Westend Blues-koncert

Szombathely – A régi jól ismert számokkal várja közönségét a zenekar. Aki egy jó kis táncos estre vágyik, ki ne hagyja a bulit. A Westend Blues zenekar a kilencvenes évek végén alakult. Néhány zenész úgy döntött kellene csinálni egy bandát. Nevük is mutatja: kezdetben elsősorban bluest játszottak, a műfaj Chicagoból származó változatát. Az évek során azonban a swing és a funky stílusjegyeivel vegyítették a klasszikus blues-hangzást Már a kezdő felállásban is Simon Tamás volt a zenekar énekes-gitárosa, Most is vele énekel és szájharmonikázik Farkas János, a dobok mögött Hollósi László ül, a nagybőgőn Kovács Attila játszik. Erős a fúvós szekció is: Juhász Tibor (harsona), Hotzi Péter (szaxofon), Ujhelyi Péter (trombita) A zenekar billentyűse Csikós Miklós. A csapat megalakulása óta vendége a város rendezvényeinek, fellépnek klubokban és fesztiválokon. Június 5-én, csütörtökön, este kilenckor a Murphy's Moyo Clubban játszanak.

Irodalmi est Nagy Gáspár emlékére

Szombathely - A Kossuth-díjas Vas megyei költő, Nagy Gáspár tiszteletére, a 65. születésnapja alkalmából szervez irodalmi estet a Berzsenyi Dániel Könyvtár június 5-én 17 órától. Közreműködnek: Lehőcz zsuzsa és Takács Dániel, a Mesebolt Bábszínház művészei. A költő munkásságához kapcsolódó Könyvhódító pályázat eredményhirdetését is ekkor lesz.

Sportiskolások sportági bemutatója

Szombathely - A 15 éves Szombathelyi Sportiskola ünnepi programsorozatának második állomásához érkezett. Csütörtökön 16 órától az SI 11 szakosztálya (atlétika-futó, atlétika-dobó, asztalitenisz, görkorcsolya, lány kézilabda, lány kosárlabda, fiú kosárlabda, lány röplabda, sakk, tenisz, torna) mintegy két és fél órás sportági bemutatót tart az Arena Savariában. Ugyanitt megtekinthető lesz az a februárban avatott kiállítási anyag is, amely a sportiskola életét mutatja be. Külön köszöntik majd azokat, akik a sportiskolából indulva felnőtt váogatottak lettek.

Tücskök, bábok, ludak

Celldömölk – A Tücsök Bábcsoport Ludas Matyi-premierje június 5-én 14 órakor kezdődik a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. Az előadás rendezője a csoport alapítója, vezetője: Nagy Márta. A „Tücskök” ezzel a bábjátékkal utaznak júnizs 6-án Egerbe, a Gyermekbábosok XXI. Országos Fesztiváljára.

 

JÚNIUS 4.

Együtt ünnepelnek

Szombathely – Városi megemlékezést szerveznek június 4-én a megyeszékhelyen a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Az ünnepség 17 órakor kezdődik az evangélikus templomnál.

Határon innen, határon túl

Szombathely - A nemzeti összetartozás napja alkalmából rendeznek kerekasztalbeszélgetést Határon innen, határon túl címmel ma 17 órától a Savaria Múzeumban. Résztvevők: dr. Gráfik Imre, dr. Horváth Sándor, M. Kozár Mária és dr. Illés Péter néprajzkutatók.

Vendégek érkeznek Szlovákiából

Szenc, Kőszeg - A nemzeti összetartozás napja alkalmából szerdán a szlovákiai Szencről érkezik 42 gyermek négy kísérővel Kőszegre. Meglátogatják a várat, majd a Dr. Nagy László intézmény megemlékezésén vesznek részt, délután a Bechtold látogatóközpontba mennek, délután pedig a Trianoni Kereszthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!