Programok

2014.06.09. 14:04

Programok, rendezvények Vas megyében június 9-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 9-től. Böngésszen, és válogasson!

JÚNIUS 21.

Egy napra változik a buszmenetrend

Szombathely - A Szentivánéji mulatság miatt, június 21-én változik a Vasi Volán menetrendje. Délelőtt 10 órától üzemzárásig a Vasútállomásról induló és oda visszaérkező 29A és 29C autóbuszok nem érintik az uszodát és a Tófürdőt. A járatok a Rohonci- Magyar – Gagarin útvonalon közlekednek. A forgalmi rend vasárnap áll vissza.

Kirándulás a Balatonra

Szombathely - A Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete június 21-én, szombaton, Tapolca–Badacsony úticéllal, kirándulást szervez. A részletekről Barna Tamásné, szerdán 13-15 óráig, a Klubban ad felvilágosítást.

Sótony Kupa kispályás torna

Sótony - Az idei, immár 5. Sótony Kupát június 21-én rendezik meg a Hegyhát-Sótony focipályán.

 

JÚNIUS 20.

Mulatság lesz

Szentgotthárd - A Pannon Kapu Kulturális Egyesület június 20-án, pénteken este rendezi meg Szent Iván Éji programját, több helyszínen. A programok a Pável Ágoston Múzeum és a Temetőkápolnában, a Móra Ferenc Könyvtárban , valamint a Színház előtti téren leszen. Fellép többek között Szentgotthárd Város Fúvószenekara, Lobo Latino koncert, de lesz majd tűzijáték is.

 

JÚNIUS 19.

Falut fejleszt a fesztivál

Vasvár  - A vidékfejlesztés gondolata is megjelenik a június 19-22. között rendezendő nemzetközi Vasvári Színjátszó Fesztivál létrehozásában.400 színjátszó érkezik a térségbe négy napra. 29 csoport 42 előadást tart 12 helyszínen, melyek közt van Vasvár, Szemeny, Petőmihályfa, Rum, Rábahidvég, Gersekarát, Győrvár, Csehimindszent, Szajk, Andrásfa is. Hat külföldi csoport is érkezik: Erdélyből, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából. A színház ezzel a hegyháti fesztivállal túlmutat önmagán, hiszen infrastukturális és közösségfejlesztéseket generál a falvakban (színpadfelújítások, függöny- és székcserék). Meg kell oldani falusi vendéglátásban a csoportok szállását és ellátását, hiszen Vasvár nem tud fogadni 400 embert egyszerre. A falvak lakói összefognak ki fogad éjszakára, ki főz , presztízs, hogy a vendég jövőre is oda jöjjön vissza.

 

JÚNIUS 18.

Kreatív város, fenntartható vidék

Kőszeg - Kreatív város – fenntartható vidék(KRAFT) címmel rendeznek fórumot és kerekasztal beszélgetést június 18-án, szerdán a Társadalomtudományok Intézete (ISES) Alapítvány szervezésében. Miszlivetz Ferenc Kreatív Kőszeg címmel tart előadást, Homolya Róbert, a KRAFT-ról, mint kiemelt nemzeti projektről. Friedler Ferenc az oktatás, kutatás és innováció szervezeti integrációjáról beszél, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát a kőszegi bencés rendház jövőjéről. Gaál Zoltán bemutatja Kőszegi portfólióját, Tóth Zoltán és Rodler Gábor bemutatja Kőszeg és Keszthely szakmai együttműködési lehetőségeit. Ekler Dezső építész a projekt megvalósíthatósági tanulmányának fő elemeit emeli ki.

Szerdán Kutyavilág lesz a belvárosban

Szombathely – A „Kutyavilág a belvárosban” az Agora–Savaria Filmszínház és a Fekete István Állatvédő Egyesület közös rendezvénye lesz június 18-án, szerdán. 19 órakor kutyás flashmob a szombathelyi Fő tér közepén, a Császárkőnél, amelyre várják a kutyatulajdonosokat. A villámcsődület résztvevői piros pólót vagy inget viselnek, és az ebek számára is piros (vagy színes) kendőt hoznak. 19.30-kor Best Friend címmel Oszterman Bence fotókiállítása nyílik. 19.45-kor a Fehér Isten (16) című filmet vetítik kedvezményes helyárral.

 

JÚNIUS 16.

Virág Lipót nyomába ered a Bloomsday

Szombathely - Ha június 16-a, akkor világszerte Bloomsday; a 90-es évek közepe óta a megyeszékhelyen is. Ez lesz itt a 20. Bloomsday. Elvégre James Joyce innen származtatja 1904. június 16-án „játszódó" világhírű, korszakváltó regényének (Ulysses) világhírű hősét, Virág Lipótot (Leopold Bloom). Az idei Bloomsday 15 órakor kezdődik a Fő téri Joyce-szobornál, ahol a városi fúvósok ír dalokkal szórakoztatják a közönséget. Aztán következik az út hagyományos megpecsételése, aztán szabadtéri kiállítás nyílik. A zsinagóga-udvarban előadások, vetítések elevenítik föl az elmúlt 20 évet, a képtárban megnyílik a városi Adria-sorozat újabb kiállítása. Hatkor a Savaria Szimfonikus Zenekar „Joyce zenéi" címmel ad koncertet a Bartók Teremben, este nyolckor a Karak zenekar játszik a zsinagóga-udvaron. Kelta bulizene zárja a napot ugyanitt, játszik a Firkin (esőben irány a Savaria mozi).

Hangulatos kocsma-punk

Szombathely – Nincs még egy zenekar hazánkban, amely képes lenne jobban megeleveníteni a vidám kocsma-punkos kelta életérzést, mint a 2008-ban alapított Firkin, ezért a legjobb döntés volt őket meghívni az idei, már huszadik szombathelyi Bloomsday-re. A kortárs művészeti fesztivált most is James Joyce világhírű regénye, az Ulysses cselekményének napján, június 16-án rendezik meg, s a Firkin mellett a Karak képviseli még a könnyűzenét.

Fókuszban Adria, a közelség tengere

Szombathely – A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum szervezésében 2014. június 16-án 16 óra 30 perckor a szombathelyi képtárban tárlat nyílik az Adria, a közelség tengere című kiállítássorozat részeként. Múzsám, Adria című kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Csapláros Andrea múzeumigazgató és Cebula Anna, a szombathelyi képtár igazgatója. A kiállítást megnyitja dr. W. Farkas László angoltanár, Bloom-kutató.

Megemlékezés a deportálásról

Szentgotthárd - Június 16-án hétfőn, 17 órakor a szentgotthárdi zsidó temetőben a Szombathelyi Zsidó Hitközség és Szentgotthárd Város Önkormányzata megemlékezést tart a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából.

Rendezvény

Szombathely. Fő tér: ma 15 órától Bloomsday 2014. Kortárs művészeti fesztivál kerül megrendezésre. 15 órakor Megnyitó - Fő tér – Joyce szobor. 15.20-kor pecsételés. 15.30-kor Képzős egyetemisták kiállítása az Agora – Savaria Filmszínház melleti területen. 16 órakor Bloomsday 20 – előadások, visszaemlékezések az Agora – Savaria Filmszínház aulájában. 16.30-kor Múzsám Adria – kiállítás megnyitó a Szombathelyi Képtárban. 18 órakor Joyce zenéi – A Savaria Szimfonikus zenekar koncertje a Bartók Teremben. 20 órakor Karak koncert; 21 órakor Firkin koncert a Zsinagóga udvarán.

Kiállítás

Szombathely. Szombathelyi Képtár: Hétfőn 16.30-kor Múzsám, Adria – Kiállításmegnyitó. A Szombathelyi Képtár kortárs képzőművészeti kiállítása adriai inspirációkra készült alkotásokból válogat. A festményeken és installációkon felsejlik a tengerparti kis városok mediterrán hangulata, a tengerbe beékelődő Isztriai-félsziget kikötőinek és gondozott tengerpartjainak andalító légköre. Mind olyan kapocs, ami miatt kiállításunk a Bloomsday rendezvényeinek sorába illeszkedik, hiszen a múlt századelőn Triesztben lakó James Joyce híres regényének főhőse, az Ulyssesben szereplő Leopold Bloom szombathelyi kötődésű. A kiállítás megnyitja: W. Farkas László, Bloom-kutató.

Kőszeg. Jurisics-vár, Főnixház földszinti termei: Nagy Lajos gyűjtő petróleumlámpáiból látható kiállítás naponta 10.00–17.30 óráig.

 

JÚNIUS 15.

A kisállatok is vakációra mennek

Szombathely - Kisállatvásárt tart vasárnap 8-tól 12 óráig a Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület az oladi művelődési központ udvarán. Díszbaromfik, egzotikus madarak, pintyek, papagájok, nyulak várják új gazdáikat. Az egyesület legközelebb szeptemberben tart vásárt, addig a kisállatok is vakációznak.

Kezdődik a Sör Kupa tekeverseny

Szombathely - A Horváth Tekézőben (Bogáti fasor) idén is megrendezik a hagyományos, nyári Sör Kupát június 15. és július 31. között.

Foltvarró kiállítás nyílik a Színházban

Szentgotthárd - Foltvarró kiállítás nyílik vasárnap 17 órakor a Színházban. A kiállítást Schreiner Vilmosné ajánlja a látogatók figyelmébe.

Búcsú a Szent Viden piknikkel

Velem - A szelídgesztenyéséről országosan ismert Velem a „Gesztenyevirágzás hete" címmel rendezi meg új programsorozatát június 15-20-a között. A rendezvénysorozat vasárnap a kápolnában Szent Vid búcsújával kezdődik. 10 órakor érkeznek a rőti (rattersdorfi) zarándokok, 11 órakor kezdődik a búcsúi szentmise. 16 órakor a Hősök kapujától induló rövid séta után a vén gesztenyefához érkeznek a kirándulók, ahol együtt piknikeznek. Június 16-20-a között minden nap 14-18 óra között Velemet lehet megismerni a Kukucskáló délutánokon. A helyi mesterek a kapuk alatt házias ízekből adnak kóstolót, az ügyes kezűek bemutatják a gyöngytechnikát, a fafaragást, kemenceépítést, a pálinkafőzést, kosárfonást, méhészetet, termésbáb készítést, más népi kismesterségeket. A kultúrházban Kántor Sándor és Rajczi Imréné festményeit, Balogh Enikő terméskollázsait lehet megtekinteni, 18 órától helyismereti, helytörténeti előadások hangzanak el Velemről.

Középkori vásárnap

Csempeszkopács - Árpád tér: vasárnap 10.30–21.30 óráig Középkori vásárnap, színes, minden korosztályt kielégítő programokkal.

Hálaadó szentmise az összekötő útért

Kétvölgy-Felsőszölnök - A Kétvölgyért Egyesület hálaadó szentmisét mondat a Kétvölgy-Felsőszölnök összekötő út elkészültére a felsőszölnöki templomban, június 15-én, 15 óra 45 perckor. A résztvevők gyalog mennek délután két órakor a ritkaházi haranglábtól, majd 15 óra 10 perckor az összekötő út felsőszölnöki becsatlakozásánál megszentelik az utat. Ezt követően a gyalogosok megérkezésekor kezdődik a templomban a szentmise. Mise után pedig agapét tartanak

Asztalitenisz, foci, tenisz- Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: asztalitenisztől a teniszen át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 14.

Szabad a mikrofon

Szombathely - Cafe Frei: szombaton 19–22 óráig Szabad a mikrofon – Open microphone.

Neves csapatok az Illés Akadémián

Szombathely - Két rangos nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát is rendeznek a hétvégén az Illés Akadémián. Szombaton a 7. Rostfa Kupa U13-as, vasárnap az 1. Sárvár Fürdő Kupa U12-es viadalra kerül sor. Többek között olyan neves együttesek, mint az FTC, a Videoton, a Slovan Bratislava, a Burgenlandi Football Akadémia, a Grazer AK, vagy a házigazda Illés Akadémia-Haladás korosztályos együttesei vesznek részt a tornán. Mindkét nap 9.30-kor kezdődnek a meccsek, a döntőket 17.20-kor játsszák.

Nemzetközi Inter-Crosse kupa

Szombathely - Szombaton és vasárnap a Haladás VSE sportcsarnoka lesz a helyszíne az idei Inter-Crosse Klubok Európa Kupája ötödik, záró fordulójának. A sorozatban résztvevő 19 együttesből hat vív egymással körmérkőzést az immár 12. nemzetközi Pannon Inter-Crosse Kupán: a szombathelyi Magyar Inter-Crosse Egyesület két csapata, a már kupagyőztesnek számító német Panthers, a szlovák Pampuch és két cseh gárda, a Hodge Podge, valamint a Cash Parci. Szombaton 9 és 18, vasárnap 9 és 13 óra között bonyolítják le a mérkőzéseket.

Családi nap az arborétumban

Szombathely - A kámoni arborétumba invitálja a családokat szombaton a Szombathelyiek Egészségéért Védőnői Egyesület. A családi nap megnyitója délelőtt tíz órakor kezdődik, majd játékos torna, ügyességi feladatok várják a gyerekeket. 11 és 15 órakor mini túrák indulnak az arborétumban, negyed tizenegykor és délután háromkor az újraélesztésről lesz előadás és bemutató gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Négytől öt óráig a Boglya együttes ad interaktív koncertet, s táncházban szórakozhatnak az egybegyűltek.

Veterán asztalitenisz ranglistaverseny

Celldömölk - Szombaton és vasárnap a celldömölki városi sportcsarnok országos nyílt veterán asztalitenisz ranglistaversenynek ad otthont. Hat korcsoportban írták ki a versenyt, az alsó korhatár 40 év. Szombaton 12.30-kor kezdődik a férfi, 14 órától pedig a női párosok küzdelme. Vasárnap 9.30-kor rajtol a férfi egyéni verseny, 10.30-tól pedig a női egyes.

A hajdani fiatalok szilaj muzsikái

Répcelak - A Tükrös zenekar ad koncertet szombaton délután négy órakor a városközpontban. A muzsikusok autentikus népzenével a falusi bandák összeszokott kamaramuzsikálásának dinamizmusát hozzák el a huszonegyedik század fiataljainak.

Kiállítással nyit a Pajtaszínház

Viszák - Június 14-én (szombaton) 18 órakor kinyit a Pajtaszínház és Galéria, a programot T.ART-Kert Közösség szervezi. Dresch Quartet, bemutatkozik Sulyok Gabriella grafikus és Abed-Hadi Forát fotóművész. A kiállítást megnyitja és a T-ART-Kert közösséget bemutatja: Feledy Balázs művészettörténész. A T-ART-Kert közösséghez tartozik Tenk László, Sulyok Gabriella, Varga Patrícia Minerva, Hegedüs Endre, Verebes György, Horváth János, Horváth Nóra, Stremeny Géza, Szenteleki Gábor, Szkok Iván. A házigazda: Szarvas József színművész.

Rotyog a halászlé

Csörötnek - Kistérségi halászléfőző versenyt rendeznek a Rába folyó partján június 14-én a Csörötneki Nyárköszöntő program keretében. A főzés reggel 10 órakor kezdődik, 13 órakor kell feltálalni az ebédet a zsűrinek, 14.30-kor kihirdetik az eredményt. A kulturális és szórakoztató programok között fellép Márió, a harmonikás, a Cairo együttes, a Sipőcz Band. Helyi fellépők az Enjoy TSE csoportjai, Kiss Árpád énekes, de láthatjuk majd a népszerű „Barátok közt" sorozat sztárjait is: Gyebnár Csekkát, Czető Zsanettet és R. Kárpáti Pétert.

Koncert és buli

Soulution lemezbemutató

Szombathely – New Feeling címmel jelenteti meg legújabb dalait tartalmazó albumát a reggae, ska, funk és soul elemekből építkező Soulution. A héttagú szombathelyi együttes az év első felében visszavonult a próbaterembe és a stúdióba, ennek a visszafogott munkának az eredményét két hét múlva, június 14-én tárják a közönségük elé. A lemezbemutató koncertjük helyszíne a helyi Végállomás Club lesz, ahol vendégként a Tohu-Bohu lép még fel.

AUTÓS Gersekaráton, a hét végi amerikai autós találkozó részeként szombaton este kilenc órától az autentikus rock and rollt játszó Rocket Rollers és az Iron Cats rockabilly trió zenél.

MUSICAL Sárváron, a Nádasdy-vár udvarán szombaton este fél kilenctől mutatja be A Kör – EDDA musical című előadását a Szigetszentmiklósi Sziget Színház. A főbb szerepekben Pintér Tibor, Békefi Viktória, Koós Réka, Tunyogi Bernadett, Makrai Pál, valamint a Pokolgép énekese, Tóth Attila lesz látható.

Asztalitenisz, foci, tenisz- Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: asztalitenisztől a teniszen át a fociig lesz minden. Részletek itt!

 

JÚNIUS 13.

Könyvbemutatók dedikálással

Szombathely - Az Ünnepi Könyvhét keretében, június 13-án (pénteken) 16 órakor, a Líra Könyváruházban (Kossuth Lajos u. 8/3.) könyvbemutató és dedikálás lesz, Devecsery László: Ügyeskedő, Egér-Eldorádó; és Mihovics József: Odalenn délen című könyveiből. Moderátor: Horváth Csaba, a Croatica Kiadó igazgatója. A rendezvényt megnyitja: Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Köszöntőt mond: Dr. Gordan Grlić Radman a Horvát Köztársaság nagykövete. Közreműködnek: a Szentpéterfai tamburások.

Lámpás mutatja az utat a könyvtárba

Celldömölk - A celli születésű szerző, T. C. Lang A Lámpás nyomában című kötetének bemutatója június 13-án (pénteken) 18 órakor kezdődik a KMKK Kresznerics könyvtárában, ahol ezúttal a fantázia birodalmában tehetnek utazást az érdeklődők.

Répcelaki Fesztivál

Répcelak – A Répce-parti kisvárosban ilyenkor nyár elején egyetlen programfolyammá olvad össze a hagyományos Kalinkó Fesztivál, a Répce-Expo és megannyi vonzó gasztronómiai rendezvény a település szépen megújult központjában. A programsorozat nyitányát a „fajsúlyosabb" műfajok képviselik. Pénteken 17 órakor a Rudnai Társaság tagjainak alkotásaiból nyílik kiállítás a Répce Galériában, hat órakor pedig az evangélikus templomban komolyzenei koncert csendül fel. Nyolc órára már a keményebb ritmusok kedvelői is gyülekezhetnek: az első sztárvendég, Charlie lép színpadra. A szombati nap mindig a folklóré, így lesz ez most is. A jelmezes, lovaskocsis felvonulás a viseletbe öltözött néptánccsoportokkal 13 órakor indul a katolikus templomtól a megszokott útvonalon, az elmaradhatatlan kalinkó falatok osztogatása közepette. A felvonulás után a csoportok a színpadon is bemutatkoznak. Amíg a folklórműsor zajlik, a rendezvénytéren vásározók kínálják kézműves portékáikat, a művelődési házban pedig 11 órától a Répce Expo is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Akinek még ennyi kínálat sem lenne elég, az válogathat a különféle gasztronómiai különlegességek – káposztás ételek, sajtok vagy a népi gyermekjátékok és a kisvonatozás között. Vasárnap reggel startol a birkapörköltfőző verseny, délután pedig a gyermekprogramok kerülnek középpontba. Játszik az Alma együttes, lesz interaktív mese, Ringató foglalkozás és karate bemutató. A felnőtteknek ezen a napon igazi sztárvendégekkel kedveskednek a szervezők: délben Dankó Szilvi nótaénekes lép közönség elé, hétkor Tóth Gabi, fél nyolckor Vastag Csaba érkezik, a jókedvről pedig Dombóvári István humorista gondoskodik majd. Este nyolckor pedig az eddig eltitkolt tehetségek bontakozhatnak ki a „Répcelak hangja" karaoke verseny mikrofonja előtt.

Remeteidő: film és közönségtalálkozó

Bajánsenye - Június 13-án (pénteken) 18 órakor mutatják be a KorFilm függetlenfilmes produkció két alkotását, a Remeteidőt és a vasfüggönyről szóló Határvidéket a Vasi TIT Egyesület és a helyi önkormányzat szervezésében a helyi művelődési házban. Bevezetőt mond Laczó László, a vetítés után találkozó lesz az alkotókkal.

Koncert és buli

Rábastock fesztivál

Körmend - Rába Szabadidőcentrum: péntek-szombat Rábastock fesztivál. Pénteken TMK Rock Band 17.00-18.00 óráig; Cserga és Barátai 18.30-19.30 óráig; Meggie és Géza 20.00-21.20 óráig; Tűzkerék   21.40-23.00  óráig; Soulwave 23.30-00.30 óráig, Blues Faces 00.45-02.00 óráig. Szombaton Üveges+a többiek 15.45-16.45 óráig; Acoustic Blues Duo (Tibi + Báró) 17.00-18.00 óráig; Mokka Tribute Band 18.30-19.30 óráig; Fuzz box 20.00-21.20 óráig; Ripoff Raskolnyikov 21.40-23.00 óráig; Shabby Blues Band 23.20-00.40 óráig.

ROCK Kőszegfalván, a falunapi program keretében péntek este hat órától az Üveghegy, a Vadvágány, a Red Rockets és a Dirty Beats ad koncertet.

MULATÓS Szombathelyen, a Sláger Mulatóban péntek este Tim-Tom, szombaton a Vidéki Mulató, Eni és Szandyka lép fel.

ZÁRÓBULI Szombathelyen, a Café Frei-ben a hét végén két napos záróbulit tartanak.

 

JÚNIUS 12.

Ünnepi könyvhét felolvasásokkal

Szombathely - A Savaria Egyetemi Központ könyvtár és levéltár ma negyedik alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvheti Felolvashow-t. A szervezők célja továbbra is, hogy a felolvasást középpontba helyezve minél több embert bevonjanak az olvasásba, felhívják a figyelmet a könyv szeretetére. A központ könyvtárában délelőtt interaktív programok lesznek minden korosztály számára, 17 órai kezdettel „Nyár, némafilm” című zenés–irodalmi műsort tekinthetik meg az érdeklődök Cafe Freiben.

Régészeti társulat savariai fóruma

Szombathely - A budapesti székhelyű Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat június 12-15. között Szombathelyen tartja éves vándorgyűlését. A négynapos rendezvényre szerte az országból érkeznek régészek, művészettörténészek és műemlékvédelmi szakemberek. A Társulat tagsága számára a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum a Szombathelyi Képtárban szervez konferenciát, ahol a múzeum tagintézményei és a megyében dolgozó műemlékvédelmi szakemberek mutatják be értékeiket és tevékenységüket. A résztvevők megtekintik az Iseumot, a Püspöki Palotát, az Egyházmegyei Kincstárat is.

Vágányszabályozás éjjel és nagy zajjal

Kőszeg - A GYSEV Zrt. nagygépes vágányszabályozást végez a Kőszeg–Szombathely vasútvonalon. A munkálatok június 12-ről 13-ára virradó éjszaka, 1 órától 4 óráig Szombathely város területén folynak majd. A vágányszabályozás miatt átjárókat nem kell lezárni, ugyanakkor a munkálatok zajjal járnak. A vasúttársaság kéri a környéken élők türelmét.

 

JÚNIUS 11.

Mohácsival zárul az évad

Szombathely - Szerdán 19 órakor kezdődik az évad utolsó Zűrzavaros éjszakája a WSSz nagyszínpadán. Ezzel az estével a 2013/14-es évad is véget ér. Mohácsi János Caragiale-rendezése, Mertz Tibor, Bánfalvi Eszter, Endrődy Krisztián, Bajomi Nagy György, Sodró Eliza, Kovács Gergely, Orosz Róbert játéka boldog véget ígér.

Kitárja kapuit a Lápok Háza

Szőce - Szerdán nyitják meg a Lápok Házát. Az ünnepséget az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága szervezi. A program 11 órakor indul. Beszédet mond Horváth Jenő, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgató-helyettese.

 

JÚNIUS 9.

Pünkösd Kupa U21-es csapatoknak

Gérce, Torony - Gérce labdarúgó szakosztálya június 9-én, hétfőn U21-es utánpótlás csapatok részére Pünkösd Kupát rendez. Kezdés 14 órakor. A résztvevő csapatok: Uraiújfalu, Gérce, Csénye. Szintén Pünkösd Kupa néven hétfőn Toronyban is U21-es focitornát rendeznek. 13.30-as kezdéssel a Király SE, az Elektomol-Spari, a Honvéd-Sé és a házigazda Torony meccsel (2x30 perc).

Német kórus énekel a jáki templomban

Ják - 60 éves német templomi kórus ad koncertet a 800 éves jáki templomban június 9-én a jáki Szent Cecília és a balogunyomi Bell canto Kórussal közösen. Baden-Württembergből, Hollerbach-Oberneudorf kicsiny településéről látogat el hozzánk a főleg egyházi ünnepeken éneklő német kórus, mert érdekli őket a történelmünk, gasztronómiánk, kultúránk, minden, ami magyar. Hogy miért? A kórusukban néhány éve énekel egy Németországban élő magyar házaspár, Dóra és Balázs. A pár régóta tagja a Jáki Szent Cecília kórusnak is, amelyet Sabján Edit vezet. Az együtténeklés szervezése során a balogunyomi, Dugmonits Péterné vezette Bel canto kórus is csatlakozott a két énekkarhoz. Így Pünkösd hétfőn, június 9-én a jáki templomban a két magyar és a német kórus fogja a misét énekével kísérni. Az előadásról hangfelvétel is készül.

Ünnepelnek a Stieberek

Bozzai - A sportsikerei által ismert Stieber család Bozzaiból származik. A népes família hétfőn a Stieber Feszt elnevezésű kisebb ünnepséggel tér vissza a gyökereihez – először kerül sor erre a színes mulatságra, baráti találkozóra. A 11 órakor kezdődő programból természetesen nem maradhat ki a foci. Pályára lépnek lányok, fiúk, jönnek ismert, válogatott futballisták. Így például a Hamburg játékosa, Stieber Zoltán, a Fürth focistája, Korcsmár Zsolt, vagy az Újpest labdarúgója, Simon Krisztián. De a Halmosi család is tiszteletét teszi a rendezvényen. Az érdeklődőket játékos vetélkedők, gyerekprogramok várják. Lesz közös főzés, és természetesen nem marad el a zenei műsor (Iron Cats, Willburn) sem. A szervezők nemcsak a Stieber rokonságot várják, hanem minden érdeklődőt szívesen látnak hétfőn a sportpályán.

Kötélugrás, foci, tenisz- Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: kötélugrástól a teniszen át a fociig lesz minden. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!