Programok

2016.05.01. 20:26

Programok, rendezvények Vas megyében május 2-tól

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 2-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 13.

Müller Péter Sziámi is jön

Őriszentpéter - Az idei lesz a 23. Virágzás Napjai. Május 13. és 16. között népzenei, színházi és tudományos előadások várják a közönséget. Fellép mások mellett Müller Péter és barátai.

MÁJUS 8.

Anyák napi virágültetés

Szombathely - Anyák napja alkalmából édesanyák és gyermekeik együtt ültetnek virágot május 8-án, a Pelikán Park - Honvéd utca környékén. Dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos vállalta a fővédnök szerepét. Az akcióra május 5-én 12 óráig lehet jelentkezni. A palántákat a szervezők biztosítják, mindössze kislapátot, valamint egy kis flakon vizet kell vinni.

MÁJUS 7.

Similabda készítése

Szombathely - Agora - Művelődési és Sportház: szombaton 9-12 óráig Kézműves kuckó. Téma: Similabda készítése.

"Hungarikumok" című vándorkiállítás

Hotel Irottkő aula: szombaton 17 órakor, a kőszegi Csók István Művészkör Egyesület vendégeként, a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior alkotócsoportja "Hungarikumok" című vándorkiállításával mutatkozik be. A tárlatot megnyitja Huber László polgármester. A kiállítás megtekinthető június 4-éig.

Két nap alatt, hét túra lesz

Őriszentpéter - Három helyi civil szervezet reméli a jó időt a hétvégére, hiszen szombaton három, vasárnap négy túrára várják a gyalogosokat és a kerékpárosokat.

Ismét Bob Marley emlékest

Szombathely - A februári nagysikerű budapesti program után újabb közös Bob Marley emlékestet tart szombaton a reggae műfajának két kiválósága, a stílus hazai helytartója, a Ladánybene 27, valamint az új generációk képviselője, a szombathelyi kötődésű Soulution. A koncert helyszíne ezúttal az Agora-Savaria Filmszínház lesz, ahol a fellépők este kilenctől több órányi Bob Marley dallal várják a műfaj szerelmeseit.

Lemezlovasok egymás közt

Szombathely - Két nagyszerű lemezlovast lát vendégül szombat este a Cuba Café, a népszerű szórakozóhelyen SanFranciscoBeat, valamint Gabor Kraft küzd meg egymással a közönség kegyeiért. A bemelegítés ezúttal D.J. Köry feladata lesz.

Metal

Szombathelyen, a Végállomásban szombat este nyolctól az egyik legismertebb vasi heavy metal zenekar, a Halor, valamint két kapuvári thrasher csapat, a Justice For All és a Morte Silmoris ad koncertet.

Szezonzáró

Szombathelyen, a Romkertben szombaton szezonzáró partit tartanak. A lemezlovasok Flash és Roland lesznek.

Bál

Szentpéterfán, a Pinka Sörözőben szombaton tartják a hagyományos tűzoltóbált, amihez a zenét ezúttal a Chungam szolgáltatja.

MÁJUS 6.

Háromnyelvű képeskönyvmozi

MMIK, Élő-Tér Galéria: pénteken 10 órakor Háromnyelvű képeskönyvmozi. Magyar-horvát-német nyelvű gyermekkönyvek bemutatója: Marci, a vándormedve; Az állatkertben.

IX. esélyegyenlőségi nap

Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ (Dózsa u. 6.): pénteken 8-13 óráig IX. esélyegyenlőségi nap.

Mutassunk Szamárfület!

Bük - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Színházterme: pénteken 11 órakor Mutassunk Szamárfület! - Nagy Bandó András interaktív verses-dalos műsora gyerekeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek. 18 órakor A Kocka utcától Toscanaig - Találkozás Nagy Bandó Andrással.

Alpok-Adria Hunfila 2016 nemzetközi bélyegkiállítás

Agora - Művelődési és Sportház: péntektől vasárnapig Alpok-Adria Hunfila 2016 nemzetközi bélyegkiállítás. Az Alpok-Adria bélyegkiállítás 7 évente kerül megrendezésre Magyarországon, a résztvevő országok: Ausztria, Bajorország, Horvátország, Olaszország (északi része), Svájc (Ticino kantonja), Szlovénia és a házigazda Magyarország. A kiállítás ma és a szombati napokon 9-18 óráig, illetve vasárnap 9-14 óráig látogatható.

Ifjú művészek az iskolából

Őriszentpéter - Az Őriszentpéteri Általános Iskola diákjainak kulturális bemutatóját rendezik péntek este. A művelődési házban lépnek fel a diákok, akiknek képzőművészeti alkotásaikból nyílik kiállítás a bemutató előtt.

Takarítóknak bónusz

Molnaszecsőd - A közvetlen környezetünk iránti érzékenységüket mutatják meg azok az önkéntesek, akik a Weking Egyesület szervezésében évről évre részt vesznek a Rába-takarítás elnevezésű programon. 2016-ban a folyó medrének és partjának tisztítására szervezett két napos akció - amelyhez csatlakozik néhány környékbeli zenekar is - az előttünk álló hét végére esik, így az esti programok eleve adottak, zeneszó mellett pihenhetik ki a nap fáradalmait a résztvevők. Pénteken a csákánydoroszlói VíziVándor Táborhelynél a lassan már veteránnak tekinthető zalaegerszegi blues-rock formáció, a Harlem, valamint a Many Ways szórakoztatja dalaival a közönséget, szombaton Molnaszecsődön, a Somó Malomnál pedig a, blues és rock örökzöldeket műsorára tűző River Runners, valamint az Alpári Megoldás és az Övön Alul lép fel.

Dallamos punk és egy kevés metalcore

Szombathely - Két fiatal rockzenekar lép fel péntek este a Bohémban. A fél tízkor kezdődő Metal est egyik közreműködője a Silent Murder lesz, amely a dallamos punk és a metalcore keverékét játssza, vagyis azt a zenét, ami a deszkás tinédzser-generáció körében igazán menő. A már több mint két éve működő zenekar hamarosan első klipjével is előrukkol, Az én harcom című dalukhoz készítenek szöveges, azaz lyrics videót. A program másik közreműködője a 2015-ös Sop-Rock tehetségkutató harmadik helyezettje, a dallamos punkot játszó kapuvári Február 30 lesz.

Koncert Sipőcz Ernő emlékére

Szombathely - A közelmúltban elhunyt Sipőcz Ernő, a Lord zenekar első énekese emlékének szentelik azt a koncertet, amire péntek este nyolctól kerül sor a Végállomás Clubban. Fellép a zalai és vasi kötődésű WellWet, a nyolcvanas évek hazai rockslágereit újrahasznosító Bad Ferro, illetve a saját dalokat és feldolgozásokat is játszó újkéri Rock Memories.

Nyolc közreműködő egy estén

Szombathely - Nyolc lemezlovas gondoskodik a hangulatról a Palace Dance Club péntek esti partiján, amit jótékonysági céllal, a Westside TSE Hip-Hop Unite Európa bajnokságra kijutott csapatainak megsegítésére, többek közt az utazási költségeik fedezetének biztosítására szerveznek meg. Az elektronikus zenei program sztárja a deep house, az R&B és a hip-hop világában egyaránt jártas lemezlovas, Whitenegro lesz, aki mellé a régió olyan ismertebb hangulatfelelősei sorakoznak még fel, mint D.J. Millero, Mr Shaba, Bori, Mopet, Flash, Köry, valamint Bloff. A rendezvényen fellép továbbá a támogatást igénylő látványtáncos formáció is, azaz ezúttal egy valóban különleges program várható.

Mulatós

Szombathelyen, a Sláger Mulatóban péntek este Tim-Tom szórakoztatja a vendégeket. Szombaton ugyanott szingli parti várja az érdeklődőket.

Turné

Sárváron, a Nádasdy-vár pinceklubjában lép fel péntek este tavaszi európai turnéja keretében az osztrák Cumin. A fél kilenckor kezdődő programhoz két további csapat, a szintén osztrák Ortiz és a B.A.D. is csatlakozik.

MÁJUS 4.

Mellkassebészet

MMIK, II. emelet 102-es terem: május 4-én (szerda) 16.30-kor folytatódik a szabadegyetemi egészségügyi kurzus. Mellkassebészet. A leggyakoribb tüdődaganat kezelési lehetőségei - Dr. Kecskés László előadása.

MÁJUS 3.

Bloggerek és vloggerek

Szombathely - Agora - Művelődési és Sportház, f011. terem: kedden 17 órakor Megosztók - Bloggerek és vloggerek. Blogger ezúttal: Vakvagány (Horváth Niki). „Horváth Nikoletta vagyok, alias VakVagány. A becenév a blogom címéből ered, ami eredetileg VakVagany-ként íródott. Direkt ékezetek nélkül, hogy az olvasó eldönthesse mindaz, amit lát vakvagány, vagy vakvágány. A naplóm 2012-ben született meg, és vált mankóvá azoknak, aki szintén nehézségekkel küzdenek. Csak az érzéseimet, gondolataimat vetem „papírra”, s igyekszem erőt, motivációt adni a pozitív lélekszemléletemen keresztül.”

Megmutatják Szulejmán sátrát

Szombathely - Látványos bemutatókkal, több kísérőprogrammal színesítik a Nemzet-stratégiai Kutatóintézet - ŐrvidékHáz által szervezett, Zrínyiek a magyar történelemben című konferenciát, kiállítást május 3-án. A 9 órakor kezdődő egész napos program résztvevői neves történészektől és a rokontudományok kiemelkedő kutatóitól hallhatnak a többi között a Zrínyiek és a magyar nemesi családok kapcsolatáról, Zrínyi Miklós haláláról orvosi szemszögből, és megtudhatják, mit jelent a horvátoknak Zrínyi. Bemutatják az oszmán kori Magyarországot hadtörténészeti szemmel. Egész nap látogatható Szulejmán szultán rekonstruált fejedelmi sátra is, és állófogadáson látják vendégül az érdeklődőket. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: [email protected].

Minden korban frissen

Csónakázótó és környéke: május 3-án (kedd) 15 órakor Minden korban frissen, fitten! Programok: kajakozás és kenuzás a Csónakázó tavon és nordic walking.

Végzősök éjszakája

Szombathelyen, a Bánya Café & Bárban kedden tartják a végzősök éjszakáját, amelynek sztárvendége Subb Bass Monster lesz.

MÁJUS 2.

Filmvetítés a cukorbetegségről

GYSEV-munkásszálló oktatóterme (Vasút u. 6.): május 2-án (hétfő) 15 órakor a Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete filmvetítést tart a 2-es típusú cukorbetegségről.

 

KIÁLLÍTÁS

Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár, 2. emeleti olvasóterem: Szombathely eltűnt épületei címmel, fotókiállítás nyílt. A bemutatott fényképeken olyan épületek láthatóak, amelyek már megsemmisültek, lebontásra kerültek, vagy olyan módon alakították át őket, hogy eredeti formájuk már nem felismerhető. A tárlat június 30-áig tekinthető meg.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor fennmaradt tárgyai című kiállítás nyílt. A kiállítás Czöndör János gyűjteményéből készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!