Programok

2016.09.25. 20:16

Programok, rendezvények Vas megyében szeptember 26-tól

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 26-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 8.

Nóti-premierre készül a színház

Celldömölk - Alig jutottak túl a Hantocska című különleges meseelőadás premierjén, máris új bemutatóra készül a celli Soltis Lajos Színház. Október 8-án láthatja elsőként a közönség a Koptik Odó utcai kamaraszínházban Nóti Károly zenés örökzöldjét, Legyen a férjem! címmel, Ecsedi Erzsébet rendezésében. Legutóbb zenés Rejtő-bohózattal aratott zajos sikert a társulat, amely a sokszínűség – mondhatni a népszínházi eszme – jegyében építi repertoárját. A premier után a hétvégén kétszer tűzték műsorra az ír Vaknyugatot, McDonagh keserű fekete humorban bővelkedő drámáját, amelyet a rendező szakos egyetemista, Nagy Péter István vitt színre az „anyaszínházában”.

OKTÓBER 6.

Nostradamus: az ExperiDance az MSH-ban

Szombathely - Október 6-án érkezik az Agora - MSH-ba Nostradamus, de személyesen! Az ExperiDance nagyszabású produkciójában Ganxsta Zolee játssza a reneszánsz látnokot, miközben lepereg előttünk a történelem. A látványos és nagyszabású táncelőadásairól ismert nemzetközi hírű ExperiDance - élén Román Sándor koreográfussal - most arra vállalkozik, hogy lepergeti előttünk a történelmet. Nem mindennapi vállalkozásához Nostradamust, a zseniális tudóst és látnokot hívja segítségül, méghozzá Ganxsta Zolee személyében. Aki részese szeretne lenni az élménynek október 6-án este az Agora - MSH-ban, ne habozzon! Itt és most megjósoljuk: ha a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban vásárol jegyet - Szombathelyen, Celldömölkön, Körmenden, Szentgotthárdon vagy Sárváron - és fölmutatja a megyekártyáját is, jelentős engedményt kap a belépő árából.

OKTÓBER 2.

A kíváncsi kiscsikó a Meseboltban

Szombathely - Az évad első vasárnapi matinéján pöttömszínházi, azaz 1-4 éveseknek ajánlott előadást tart a Mesebolt Bábszínház. Október 2-án 10 órakor kezdődik az MMIK meseboltos kamaratermében A kíváncsi kiscsikó című játék (hanggal, ritmussal), amelynek szerkesztője H. Nagy Katalin.

SZEPTEMBER 30.

Szórakoztató fizika a KDG laborjában

Szombathely - A Kanizsai Dorottya Gimnázium is beszáll a Kutatók éjszakája programba szeptember 30-án (pénteken) 17 órától. A polgármesteri és tankerület-igazgatói köszöntő után a természettudományos laborokban kémiai kísérletekben, illetve 100 éves szórakoztató fizikakísérletekben vehetnek részt az érdeklődők. 18 órától a fizikakísérleteket megismétlik, 19 órakor Cirkusz a laborban címmel kezdődik bemutató.

SZEPTEMBER 29.

A Kellene Kis Kert a tárlatnyitón

Szombathely - A Puskás Galériában (Petőfi utca 1.) Kihagyás címmel nyílik kiállítás Bartkó P. Szilveszter munkáiból szeptember 29-én (csütörtök) 9.20-kor. A tárlatot Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ajánlja a közönség figyelmébe, a megnyitón közreműködik Horváth Dániel hegedűvész, valamint Mészáros Szabolcs festőművész a Kellene Kis Kert zenekarral. A tárlat október 28-áig tart nyitva az iskolagalériában.

Rendezvény

Ikervár. Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár: csütörtökön 15 órától a magyar népmese napjához kapcsolódva Hozz egy mesét! címmel meséket olvasnak fel és hallgatnak.

SZEPTEMBER 28.

Rendezvény

Sárvár. Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: szerdán 17 órakor Lovász Adrienn Hangterápia, csendterápia című előadására várják az érdeklődőket.Kiállítás,

Rendezvények

Szombathely. Agora - Művelődési és Sportház: ma 14.30-kor Szent Márton lúdjai. Háromfordulós kultúrtörténeti játék.

Répcelak. Városi Könyvtár: ma 18 órakor dr. Nemes József PhD egyetemi docens, Vas megyei születésű műszaki nagyjaink a XIX-XX. század fordulóján című előadása.

SZEPTEMBER 27.

A mesék világa

Vonyarcvashegy (ká)- Az égig érő fa című mesekoncerttel lép színpadra kedden 11 órakor a Medgyesi Anna bábszínész és Takács Ferenc ütőhangszeres művész. Csütörtökön pedig a Népmese napja alkalmából, Benedek Elek születésének évfordulója tiszteletére mesemaratont rendeznek. 11 órától a helyi iskolások olvasnak fel meséket. Mindkét rendezvény helyszíne a Művelődési ház, s a programokra ingyenes a belépés.

Dalos kedvűeket várnak

Karmacs - Népdalkört szerveznek Karmacson. Az IKSZT - korhatártól függetlenül - várja mindazok jelentkezését, akik szívesen énekelnének egy csapatban- derül ki a település közösségi oldaláról.

Rendezvények

Szombathely. NYME-SEK D épület fszt. I. terem (Berzsenyi tér 2.): ma 17 órakor Utazás Gandhi földjén című előadás. Előadó: Dr. Kúti Zsuzsanna.

Kanizsai Dorottya Gimnázium: ma 17 órakor a Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadás. Az évad első vendége Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője, aki Szombathely legnagyobb rendezvényének történetéről, a Savaria Történelmi Karneválról és a Szent Márton-évről beszél majd.

Peresznye. Művelődési Ház: ma 18 órakor Pék Tibor, „A mitől vagy kitől? változó klíma” című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket.

 

Kiállítás

Szombathely

Smidt Múzeum: kedd-szerda, péntek, vasárnap 10-17 óráig; csütörtök 10-18 óráig. A hadisebesüléstől a gyógyulásig, időszaki kiállítás. A Smidt Múzeum kiállítása több ezer darabos háborús gyűjteményéből válogat. Az emléktárgyak a harcképtelenné válástól a hátországi, szombathelyi gyógyulásig kísérik végig az első világháborús sebesültek sorsát. A lövészárokban használt felszerelések, a sátorlap, a vállból kioperált srapnelgolyó, repülő nyilak, a hordágy, a vonat, a vöröskeresztes és jótékonysági emlékek, orvosságok, röntgenképek, hálalevelek, naplók, allegorikus és karikatúrarajzok mind egykori túlélők kedves tárgyai, emlékei. A kiállítás szeptember 30-áig várja az érdeklődőket.

Répcelak

Répce Galéria: Petky Péter képző- és iparművész kiállítása nyílott. Az Előtérben Kovács Eszter 4. osztályos tanuló munkái láthatók. A tárlat megtekinthető október 1-jéig.

Magyarszombatfa

Az Őrségi Vadászati Kiállítás keddtől vasárnapig 10-17 óráig várja az érdeklődőket.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!