Púder Nélkül

2014.11.13. 12:35

A friss öltözködési trendeket figyelve is kifejezhetjük egyéniségünket

A 21. századot nem is mozgatja más - legalábbis a szerző szerint, aki leírja, hogyan látszik az öltözködésen, ha valaki igazi egyéniség.

Tóth Szabolcs

A divat évről évre vagy akár hónapról hónapra változik, és a 21 század embere ezt örömmel követi teljes mértékben. De! Vannak olyan emberek akik kis mértékben követik az épp adott divatos stílust és keverik a saját egyéniségükkel. Ezeken kívül vannak még, akik egyáltalán nem követik a trendet és száz százalékban önmagukat adják, az önmaguk stílusát képviselik.

A hipszter divat öltözéke, kiegészítői és kellékei. Elengedhetetlen a bicikli, a menő fejfedő és a vastag keretes szemüveg.

A cicababák az első rétegbe tartoznak ahol az éppen ma divatos, drága és népszerű holmikat hordják, a napjainkban népszerű zenéket hallgatják és azt a szöveget nyomják, amit a társadalom jelen esetben a közösségekben, körökben, ahol mozog, elvárja tőlük. Ezáltal pedig az esetleges saját stílus teljesen elveszik. Ez miért is jó? Hát semmiért. Megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amit a ma embere akar tőlük, elhanyagolják az igazi belső valójukat és nem teljesítik ki azt az embert, akik igazából lehetnének.

A félig felnyírt haj a rockerek jellemzője is. Fotó: Shutterstock

A mai kor cicababái airmax-ot hordanak vagy eszeveszettül magas tűsarkút, merészen picúr sortokat és szoknyákat, nagyon mélyen dekoltált vagy olyan felsőket, amelyből kilátszik egész hasuk. És persze ne feledkezzünk meg a méregdrága óráikról meg egyéb kiegészítőikről. Nehogy azt higgyük, hogy cicababák csak lányok lehetnek: már a fiúk is beálltak a sorba. Csak őket máshogy hívják, ők az úgynevezett pávák.

Tőlük különbözik két réteg, akik nem hagyják magukat befolyásolni a változó trendektől, népszerű holmiktól. Saját divatot teremtenek maguknak, érvényesítik személyiségüket. Rockerek, hipszterek, gothok és még rengeteg más irányzatot képviselő emberek kitűnnek a tömegből a ritka stílusuk miatt. Szabadok és különböznek egymástól. Az egyik. egyéniség tiszta feketébe öltözik és félig felnyírt hajjal mutatja, hogy ő bizony rocker, másfelől a másik egyéniség hosszú befont hajjal, bő pulcsiban, de goth csizmában kevert stílust képvisel. Vagyis ez, az egyéni stílus mutatja meg részben azt, hogy nem vagy cicababa, sem páva, másrészt, hogy önmagad vagy. Azt tanácsolom: csak add önmagad! Légy egyéni!

Cebula Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!