Púder Nélkül

2010.12.10. 07:58

A kézírások titkos jelei a szexről

Negyven évig sarlatánságnak tartották és tiltották a grafológiát, de sokan fordultak akkor is az írások megfejtőihez: mindenekelőtt azok, akik párjukat keresték.

PLT

A szexualitás vizsgálatának a kézírásban kiterjedt szakirodalma van. A grafológus először az o és a betűk magasságát és szélességét  vizsgálja meg, vagyis az énkép-betűket. Ez megmutatja, ki milyennek látja, illetve láttatja magát, kinek milyen az önismerete, önbecsülése. A hurkok az élménykészséget jelölik. Minél hurkosabb az írás, írója annál nyitottabb az élmények befogadására.


A klasszikus felfogás szerint a g megformálásából sok mindenre lehet következtetni az egyén szexuális magatartását illetően. A g feje azt árulja el, írója hogyan vesz részt a kapcsolatban. A horpadások, torzulások, valamint ezek megjelenési helyei mindig problémára hívják fel a figyelmet, az ovál beszűkülése pedig a felelősségvállalás hiányára. Az alsó zónába lefutó hurok az ösztönszféra tulajdonságait jeleníti meg. Elemzés során vizsgálhatjuk hosszát, teltségét, metszéspontját. Az ellazulás képessége, a másikra való odafigyelés, az élménykeresés erőssége, a beteljesülésre való törekvés olvasható ki belőle. Az alsó hurok nélkül írt szár magányról árulkodik, amit partnerkapcsolatban is érezhet az ember, vagy önmegtartóztatásról. A pluszhurok megjelenése a  kreativitás jele, amíg a munkamániások, akik szexuális késztetésüket is feladják, írott q betűhöz hasonlóan formálják g betűjüket.   Mágikus betű a gy  is. Beszédes jel, hogy  írója milyen közel írja a két betűt egymáshoz, azok egymásra hajolnak-e, méretük esetleg eltérő, vagy teljesen elszakadnak egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!