Púder Nélkül

2016.06.08. 15:00

A kismamák trendin gömbölyödnek

A mai kismamadivat inkább hangsúlyozza, mint rejtegeti a kerekded formákat. A nyárra készült fazonok hívogató színeikkel, szabásukkal közérzetünkön is javíthatnak, és a szülés után sem kell őket a szekrény mélyére hajtogatni.

Tóth Kata

Ápolt és eltakart – anyáink, nagyanyáink kismamaruhája nem volt se kihívó, se túl rafinált, inkább praktikus és kényelmes. Darabszámra meg általában szerény. Tunikák, kertésznadrágok, pocakbetoldás és Burda-szabásminták alapján varrt csinosabb holmik persze léteztek, és alapdarabként a magas szárú, megemelt sarkú, bokát tartó, fűzős kismamacipő, amit valamiért mégis inkább konyhásnénik és pincérnők viseltek. No meg dzsörzé, flanel és vászon anyagválasztékként.

Ehhez képest ma kitűnő szabású, jó anyagú, igényesen varrt, egyben praktikus öltözékek kínálják magukat az üzletekben és a virtuális piactereken. A leendő anyukák pedig vagy elcsábulnak, és a "mert megérdemlem" jelszóval felvértezve vásárolnak, és trendi ruhákban gömbölyödnek, vagy kiböjtölik a várandósság utolsó, igazán pocakos hónapjait ugyanazokban a szerelésekben, mondván, kidobott pénz olyan ruhákra költeni, amiket később nem tudnak viselni. Azért ez utóbbi kismamák is végigsimítják alkalomadtán a vállfán pihenő, vágyott kelmét, és elképzelik magukat benne. Béldi Zsuzsa, szombathelyi kismamadivatüzlet-tulajdonos épphogy arra ösztönzi a várandósokat: bátran térjenek be az üzletbe, bízzák rá magukat az eladóra, és a hagyományos farmeren, tunikán, mell alatt húzott, onnan bővülő ingen kívül próbáljanak fel kevésbé szokványos darabokat is: maxiruhákat, merész, bőr hatású, hasbetétes, formatartó hosszúnadrágot, púderes vagy lazacrózsaszín, pöttyös, csíkos felsőket, szoknyákat, rövidnadrágokat vagy épp hagyma fazonú ruhákat. Legyenek bevállalósabbak, és a hatás nem marad el: egy jó minőségű, egyedi ruhának a hozzá illő kiegészítővel – mondjuk egy csilingelő kismamanyaklánccal - egyértelműen hangulatjavító hatása van, és párjukat is meglephetik friss külsejükkel.

Bónuszként: a könnyen kombinálható, praktikus darabok jó szolgálatot tesznek a szülés után is – egyrészt szabásuk miatt, másrészt, mert a várandósság hónapjai alatt folyamatosan változó test, a pocak fokozatosan, lassan alakul csak vissza. Így hát, ha mégis kedvet kapnának: a fotókon látható darabok egytől-egyig beszerezhetők Szombathely belvárosában, egy kismamadivat-üzletben. Addig is gyönyörködjenek a legújabb fazonokban és a ruhákat bemutató, ragyogó tekintetű modellünkben, Kelemen-Hideg Kittiben, aki azt vallja: várandósan is lehetünk vonzó, csinos, ápolt nők kis odafigyeléssel, kreativitással. A karcsú kismamának, bár már a harmadik trimeszterbe érkezett, alig kellett változtatnia ruhatárán. Nem szereti a nagyon bő fazonokat, de meglepődve tapasztalta, hogy szűk nadrággal egy bő szabású, hosszanti csíkos tunika milyen szépen hangsúlyozza domborodó pocakját. És bár ad a külsejére, és beleásta magát a magzati lét és az anya-magzat közti kapcsolat szakirodalmába, a csilingelő kismamanyakláncról – melyet a várandósság idején a pocakig lelógatva érdemes hordani, hogy mozgásra a láncon levő gömb kellemes, csilingelő hangja biztonságot adjon a magzatnak – még ő sem hallott. De komolyan fontolgatja, hogy beszerez egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!