Púder Nélkül

2016.11.21. 20:55

A lábbelik téli tisztításáról

Bár ezekben a napokban semmi nem utal rá, egészen biztosan közeleg az esős-havas időszak, ami próbára teszi a legszebb lábbelinket, a féltve óvott csizmát, amit annyit nézegettünk a kirakatban, mielőtt beruháztunk rá.

Vas Népe-információ

A szakemberek javaslata szerint mielőtt letiszítanánk, szárítsuk meg szobahőmérsékleten. Ne tegyük azonban a radiátor elé, alá vagy fölé, és a kályhához sem, mert a magas hőtől csak megkeményedik a bőr. Miután megszáradt, tisztíthatjuk. Először kefével szedjük le a rászáradt sarat, majd alkalmazzunk tisztító spray-t, ha maradt még felületi szennyeződés. Az esetleges sónyomokat többféleképpen is eltávolíthatjuk: ecetes öblítés: 1/3 ecet és 2/3 víz elegyével, majd tiszta vizes ronggyal is töröljük át (de ne folyó víz alatt), végül pedig száraz és puha ruhával. Félbevágott vöröshagymával dörzsölhetjük le a sónyomokat, majd vizes és száraz ruhával töröljük le.

Címkék#cipő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!