Púder Nélkül

2016.04.09. 09:17

A látvány optikailag karcsúsít: bónusz a csipkéből, mínusz a kilókból

Vajon hányan lehetnek azok - gyanítjuk, hogy sokan -, akik számára vigasztaló a gondolat: nem kell feltétlenül soványnak lenni!

Merklin Tímea

Ha valaki arányosan telt, 44-46-os méretig ugyanolyan csinos ruhákban járhat, mint a 36-38-asok vagy a 40-42-esek. Egyes ruhatervezőket kifejezetten szórakoztat a pluszkilók ügyes elrejtése.

Az optikai karcsúsításhoz rafinált szabásvonalak, tehát nagy kreativitás és fantázia kell, úgy is mondhatnánk, hogy ez nemes kihívás egy tervező számára. Hogyan oldja meg, hogy a pink egész ruha jól mutasson egy 44-es méretű hölgyön?

A csipkeőrület pár éve szimplán alábélelt ruhákkal kezdődött, a csipke és a más anyagok illesztésével folytatódott, és mára odáig finomodott, hogy a karcsúsításhoz is használják. Modellünkön jól látszik, hogy követi a szabás a vázaalakot, a fekete csipkebetét olyan, mint egy ráadás, ajándék, valósággal feledteti, hogy pluszokat takar.

Egy másik trükk a rejtésre a virágos és a csíkos anyagok aszimmetrikus szabása, amely „viszi a szemet”, elvonja a figyelmet a feleslegről. Tévhit, hogy a csíkos a telteknek nem áll jól! Csak okosan kell használni, ahogy a virágmintás anyagokat is. A megfelelő helyen egy kis ráncolás, egy jól elhelyezett zseb, és máris úgy látszik, mintha nem is a has domborulna ott, hanem a textil.

Képeinken szép példákat látunk arra, hogy a mintákkal és a szabással lehet úgy is játszani - megosztva a testet -, hogy az erősebb testalkatú hölgyek is felvehessenek feszesebb, alakot követő ruhákat. Ilyen az alul-felül bordűrös, amely derékrésznél az egyszínű kék, de ilyen az egyik oldalra szabott virágmintás betétes is. Kezdődhet a ruhapróba, ismerjük meg ezeket az öltözködési titkokat a tükörből! Ha nem hiszünk a szemünknek, figyeljük a kísérőnk arcát: elégedetten bólogatni fog.

Címkék#trend#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!