Púder Nélkül

2016.04.02. 06:46

A szolid és a vagány harca - Mit vegyünk fel bérmálásra, ballagásra?

A bérmálás, a ballagás ideje következik, nemcsak a szülőknek, de a testvéreknek is kérdés: mit vegyenek fel az alkalomra? Van, aki a szolid, konzervatív eleganciát részesíti előnyben, fekete kosztümöt fehér blúzzal, de van, aki merészebb, vagányabb darabokat választ.

Merklin Tímea

Az egyházi ünnepre feltétlenül klasszikus, visszafogott ruházat illik, a ballagáson azonban a testvérük ünnepére érkező fiatalok bátran nyúlhatnak az élénk színekhez, amelyek eleve feldobják a hangulatot.

A ruhákat Tóth Veronika mutatja be. Élénk színű blézer fekete felsővel nagyon elegáns viselet lehet Fotó: Merklin Tímea

Első pillantásra talán meglepő, de nagyon öltöztet a minőségi anyagból szabott, banánsárga nadrágkosztüm fekete blúzzal és magas sarkú fekete cipővel, fekete táskával. Az egész ruhák még mindig csipkebetétesek, de nagyobb hangsúlyt kapnak a kontrasztok, mint télen, amikor sötét árnyalatokkal párosították. Most pedig fekete csipke díszíti az élénk kék, pink ruhát is, olyan ravaszul formálva belőlük mintákat, hogy az optikailag karcsúsítson is.

Vannak nagyon szerethető világos kiskosztümök is a kínálatban, amik más alkalmakkor is jó szolgálatot tesznek majd. A szoknya-blúz-blézer összeállítás megszokott (és talán picikét meg is unt) látványából kizökkent a blézer gombok helyett használt hosszú selyemszalagja, amiből akár szép masnit is lehet kötni. A fiatalok pedig miniruhákat is vehetnek a nadrághoz, amely most bokáig ér, így kivillantja, láthatóvá teszi a bokacsontot (persze ezt kifejezetten csak azoknak ajánljuk, akiknek szép lába van).

A szolid eleganciát képviselő ruhák fekete-fehérek vagy kék-fehérek, legyenek hosszú ujjúak vagy bolerót, kabátkát igénylő ujjatlanok. A felső rész ejtett, ráomlik a derékrészre, csalóka módon, mintha külön volna. Minden darabot érdemes úgy választani, hogy más alkalmakkor is kedvünk legyen felvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!