Púder Nélkül

2016.03.19. 09:59

Áhítatos pletykák a divatházból - ki, miért, hogyan házasodik

Szombathely - Megszaporodtak a tavaszi esküvők, olyan intenzitással keresik az alkalmi ruhákat a vevők, mint máskor a nyári szezonban szokás, tudjuk meg divatfotózás közben, mikor a legújabb tavaszi modelleket keressük a kínálatban.

Merklin Tímea

A vevők vásárlás közben mindig mesélik, milyen ruha miért, mire, hova, mikor kell, így mutatkozott meg a márciusban már csúcsosodó jelenség a boltban, hogy a fiatalok rápörögtek az „új szocpol csókra", vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezményre (CSOK), mielőbb összeházasodnak, hogy élni tudjanak a lehetőséggel. Az „ajándék" tízmillió forint, amiért három gyereket kell vállalni, sokak fantáziáját megmozgatta, azok is egybekelnek, akik még vártak volna, kimegy a divatból az „éljünk együtt csak úgy, papír nélkül, szabadon" koncepció. Már csak azért is, mert tavaly év végén törölték az élettársakra vonatkozó jogi szabályozást, és az új helyzetben az élettárs már nem számít közeli hozzátartozónak, akit a jogszabály több tekintetben előnyben részesít. Az élettárs már csak egyszerűen hozzátartozó, megváltoztak rá vonatkozóan az öröklés szabályai is.

Ha hiszik, ha nem, ez mind ruhapróba közben kerül elő, ahogy az is - milyen érdekes -, hogy az idősebb, hosszú évek óta együtt élő párok körében is fellendült a házasodási kedv.

- Gyakori az a kérés, hogy mutassunk valami szép alkalmi ruhát, ami nem is feltétlenül fehér, de elegáns, amiben gyorsan meg lehet tartani az esküvőt az önkormányzatnál, mondják, hogy az egyházi esküvő, a lakodalom majd később lesz. Ilyenkor előkapunk egy csipkés, ekrü vagy egy színes hosszú ruhát, amit egy hozzávaló, menyasszonyi csokor emel majd igazán ünnepélyessé - mondja Horváthné Farkas Ilona. - A tanúknak, örömanyáknak magenta, málnapiros, rózsaszín, pink ruhákat, kosztümöket tudunk ajánlani, de betáraztunk világoskékből és világoszöldből is, hogy a tavasz az esküvői öltözékeken is megjelenhessen. Ezek sem nélkülözhetik a trendet: a csipkebetéteket, az ezüst csíkokat, kiemelt szegélyeket, a geometrikus mintákat, amelyet a szabás is tükröz. Divat a kámzsanyak, a blúzok ejtettsége, az anyagok könnyűek, lágy esésűek.

A nők között bizony még a csillagok állásáról is szó esik, nevezetesen arról, hogy a természet adta megújuló energiák a párválasztásra, a páros létformák megerősítésére inspirálják az embereket. Az új élet, a tavaszpont csiklandozó gondolata, amihez persze poénokat is tudunk fűzni, megnevettet minket, és hogy eléggé meg legyen támogatva érzelmi igényeink jogossága, még azt a bíztató hírt is betoljuk a fogasok közé, hogy az asztrológusok szerint most új korszak nyílik - méghozzá a szerelem jegyében. Tehát vasárnap: beköszönt a csillagászati tavasz, ez a kezdet szimbóluma az égen és a földön is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!