Púder Nélkül

2014.11.07. 21:58

Ajakradír olcsón, házilag

A következő praktikát kifejezetten ajánlom a férfiaknak is, mivel ők kevesebbet foglalkoznak ajkuk ápolásával, és ezért gyakran cserepes szájjal jelennek meg, olykor intim közelségünkben is.

Nem csak rúzsos száj esetén visszataszító a repedezett bőr, mely sajnos fagyos időben gyakran felbukkan. Ezért ajánlatos ajkaink kenegetése, persze igyekezzünk természetes összetevőkből készült terméket használni, melyek nem okoznak függőséget, személyes kedvencem erre a célra a körömvirágkenőcs. De ha már megtörtént a baj, vagy szeretnénk megelőzni a cserzett bőrt, a következő ajakradír segítségünkre lesz. Gyógyszertárban fillérekért kapható vazelin, és kristálycukor kell még a keverékhez. Egy teáskanál vazelinhez keverjünk ugyanannyi cukrot, gyengéden dörzsöljük át vele ajkainkat, majd hagyjuk hatni egy fél percig. Ha az egyszerű kristálycukrot túl durvának érezzük, egy mozsárban, vagy evőkanállal kicsit törjük meg a cukrot, és így keverjük a masszába. A hatóidő után a cukordarabokat enyhén vizes kézzel, vagy zsebkendővel töröljük le, a vazelin pedig, mivel vízhatlan, ezután még jó ideig hidratáltan tartja ajkunkat. Próbáljátok ki ti is!

Címkék#ajakír

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!