Púder Nélkül

2016.02.06. 09:52

Ami csak sejteti a nőt, avagy a dekoltázs szépészete - nemcsak az arcunkkal kell foglalkozni

Hogyan várjuk haza Valentin napon a kedvesünket? Ha már megvettük a figyelmességet, amit erre az alkalomra gondoltunk, szánjunk egy kis időt magunkra, hogy magunk is ajándékok legyünk ezen az estén: frissek, üdék, vonzók és felejthetetlenek. Ezen a napon a szokásos szépítésen kívül a dekoltázsunkra is több figyelmet fordíthatunk.

Merklin Tímea

- A ruhakivágás olyan mély legyen, hogy sejteni lehessen a nőt, és olyan magas, hogy fel lehessen ismerni a dámát - tartja egy régi mondás. Kemény Kata szépségtanácsadótól halljuk mindezt, aki a dekoltázs ápolásába avat be minket és olvasóinkat.

- Hajlamosak vagyunk arra, hogy az állunk vonalánál véget ér a bőrápolás, pedig a nyakon és a dekoltázson vékony a bőr, hamar látszanak a ráncok, valamint a környezeti hatások nyomai. Ugyanúgy kellene rá gondot fordítanunk, mint az arcápolásra. A ráncosodás elkerüléséért sokat tehetünk mi magunk is a mindennapokban. Húzzuk ki magunkat ülés, valamint járás közben, ne görnyedjünk össze! Nagyon fontos, hogy viseljünk megfelelő méretű melltartót. Nem mindegy az sem, hogy milyen magas párnával alszunk, hogy mennyire gyűri meg az alvás a nyakat, illetve a keblet éjszakánként. Rendszeresen tornásztassuk a mellizmainkat is. Ősrégi csodaszer: a váltott vizes zuhany, meleg vízzel kezdjük, majd hideggel fejezzük be, ez edzi a bőrt, feszesít csökkenti a ráncosodást. Fontos a napi tisztítás, a bőr táplálása, valamint radírozása. A dekoltázsban is jó az arcra használt bőrradír és a tápláló, hidratáló arckrém.

Modellünk: Holdosi Anett Fotó: Merklin Tímea

Ha alkalomra mélyen kivágott ruhát veszünk fel, mert szexisen akarjuk fogadni a párunkat, a nyakat és dekoltázst kezeljük az arc folytatásaként. Az alapozót vékonyan dolgozzuk végig a látható helyeken, hogy egyöntetű fedettséget és színt kapjon az egész. Megbolondíthatjuk a látványt egy épp a kebel vonaláig belógó ékszerrel, valamint csillámporral, egy aprócska csillámtetoválással, ezek vonzzák a szemet. Ha szabadon hagyjuk a vállakat, a karokat, akkor oda is jusson a csillámos testápolóból, csillámpúderből, ettől egészen frissnek hat a bőr. Ezek szép fénye optikai csalódást okoz, nemcsak üdének, vonzónak látszunk majd, hanem úgy is érezzük magunkat.

És ha végképp le akarjuk bilincselni a kedvesünket Valentin napkor, még egy új, csábító illatot is tegyünk magunkra, hogy ezzel is sokáig emlékezetessé tegyük ezt a napot. A különleges illattal ugyanis összekapcsolódik majd a felejthetetlen esemény. S amikor megérzi az illatot, rögtön eszébe jutnak a szép élmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!