Púder Nélkül

2016.07.16. 09:20

Átrendezi az önbizalmat

SZOMBATHELY - A szülők már lehet, hogy unják, hogy nincs egy „rendes” lábbelije a gyereknek, de a fiatalok sportcipőmániája sok szempontból előnyös. A legfőbb, hogy ezeknek végre van „rendes”, emberi mozgáshoz kiképzett talpa, nem úgy mind sok divatcipőnek, - szandálnak, amikben vagy csak tipegni, vagy csak csoszogni lehet.

Tóth Tímea

Szerencsére sok igényes tervező van, aki nemcsak humán droidokra és biorobotokra gondol, miközben lábbelit álmodik, hanem arra a tökéletes szerkezetre, ami az emberi láb, ami egész életünkben hordoz bennünket, tehát megérdemli, hogy védve legyen. Mit kell tudni egy jó cipőnek? Rugalmasnak, stabilnak, ugyanakkor kényelmesnek, illetve tartósnak kell lennie, és képesnek kell lennie lengéscsillapításra is.

Ha mindezeknek a feltételeknek megfelel, akkor cipő a cipő (különben csak annak látszik), lehet kiválasztani az ízlésnek megfelelő dizájnt. Az idei nyár hűvösebb napjaira főleg strasszkövekkel kirakott lábbelit húznak szívesen a lányok, minthogy most minden menő, ami csillog, a körömlakktól a táskáig. A másik irányzat a magasított talpú sportcipő, ami valóban sokat nyújt az alakon, és nemcsak sportos öltözékhez, hanem például hosszú trikóruhához is viselik. Vigyázat: ne dőljünk be az olcsó változatoknak: ami magas, lehet, hogy nem is kiképzett, nem is hajlik. Inkább szánjunk pár ezer forinttal többet a cipőre, de ne kínozzuk a lábat, ne késztessük botorkálásra, járásra alkalmatlan tákolmányokban. Képeinken mutatunk két jól megtervezett és kivitelezett, ugyanakkor divatos darabot. Lehet, hogy egy kicsit drágábbak, de ez úgysem szezonális mánia, sokáig tartani fogja magát az „ami magasít, az karcsúsít” idea. Mert nemcsak a Barbi típusú, vékony lányok szeretnek igazodni a trendekhez, hanem a teltebbek is, és ez a még nem „holdjáró”, de már három centit megemelő cipő újrarendezi az önbizalmat.

Címkék#cipő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!