Púder Nélkül

2014.08.13. 13:05

Az ápoltság nem függ a nemektől

A férfiaknak talán még nagyobb szükségük van a rendszeres, de minimum havonta egyszeri kozmetikai kezelésre, mint a nőknek.

Magosi Beáta

Főként azért, mert ők nem (vagy csak ritkábban) használnak napi szinten olyan ápoló kozmetikumokat, mint a nők. A bőrnek szüksége van a rendszeres ápolásra, teljesen mindegy, hogy férfiéről vagy nőéről van-e szó.

Ma már egyáltalán nem kirívó eset, ha egy férfi szemöldökszedést kér a kozmetikustól. kiszedett szemöldök férfiak esetében nem formázást, csupán igazítást jelent, hiszen a középen összenőtt szemöldök egyáltalán nem szexi vagy divatos. A szakember kíméletesen eltávolítja a kusza szőrszálakat, az eredmény pedig egyáltalán nem feltűnő, inkább csak elegáns rendezettséget ad.

Az arctisztítás is fontos. A bőr letisztítása és gőzzel vagy kozmetikumokkal való felpuhítása után a kozmetikus eltávolítja a mitesszereket. Férfiaknál különös jelentősége van, hiszen mivel genetikailag nagyobbak a pórusaik, mint a nőknek, sajnos a tisztítás is jobban rájuk fér. Problémás bőr esetén is javulás érhető el, ha rendszeresen átesnek ezen. Kicsit fájdalmas művelet, de a bőr egészsége érdekében megéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!