Púder Nélkül

2011.05.12. 05:53

Felragyogott Gomes csillaga: hányatott sorsú gyerekeken segít

Nehézségekkel teli életet szánt a sors Gomes-Martins Klaudiának, de most úgy tűnik – szó szerint – felragyogott az ő kis csillaga. A Veszprémben és Hajmáskéren felnőtt táncos érzelemgazdag produkciója hétről hétre meghatja a Csillag születik zsűrijét és nézőit.

Matolcsi Renáta

- Azért jelentkeztem a műsorba, hogy tudjak segíteni a hányatott sorsú, hátrányos helyzetű gyerekeken – mondja Gomes. – Tizenkét éves voltam amikor elvesztettem a szüleimet, s bár a nevelőapámra a mai napig számíthatok, ezzel a traumával mindennap megküzdök, ezt feldolgozni nem lehet.

Nehezen élte meg az anyák napja előtti szombatot is, amikor produkciója végén élő adásban elsírta magát.
Erről nem szívesen beszél, arról viszont igen, hogy Veszprémben született, a megyeszékhelyen kezdte az iskolát is:
- A suli melletti réten, a Gábor Áron utcában hagytam el az első fülbevalómat, erre a mai napig emlékszem. Később kiköltöztünk Hajmáskérre, és az ottani iskolában folytattam a tanulást. Aztán Zircre jártam, majd elvégeztem a táncművészetit. 



Gomes hosszú ideje Budapesten él, szeret tanítani, de leginkább a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolása az, ami meghatározza az életét. Azok a tehetséges fiatalok, akik anyagilag nem tehetik meg, hogy táncórákra járjanak, hozzá bátran betérhetnek, ingyen foglalkozik velük. Saját tapasztalatból tudja, milyen érzés az, ha nincs kivel megosztani, megbeszélni a problémákat. Abban próbál a fiatalok segítségére lenni, hogy meghallgatja őket, így nem egyedül kell szembesülniük a nehézségekkel, mint anno neki.

- Én is volt, hogy megbíztam valakiben, aztán csalódtam. Nagyon is értem ezeket a fiatalokat, ha csak egy kicsit elbeszélgetek velük, már úgy érzem, azzal is tudtam segíteni. Korábban nem gondolkodtam egy tehetségkutató műsorban való induláson sem, de úgy érzem, most jött el az ideje annak, hogy a gyerekek kiszolgáltatottsága ellen küzdjek, ezúton is felhívjam a figyelmet a problémáikra, nehéz sorsukra – mondja lágy hangján, de nagyon komolyan és határozottan.
- A Csillag születik számomra nem egy verseny, hiszen én, mint szólótáncos, hogyan is küzdhetnék meg egy énekessel? Hogy eddig eljutottam, már az is nagy eredmény. Én csak örülök annak, hogy megmutathatom magam, és rávilágíthatok bizonyos dolgokra. Minél tovább jutok, annál több emberhez szólhatok, s ha ez a döntőig kitart, nagyon boldog leszek. Az biztos, beleadom a tőlem telhető maximumot.


Mint mondja, az arcát sem azért festi ki mert álarc mögé akar rejtőzni, hanem a gyerekek – akik nagy rajongói - így fogékonyabbak az előadásra, jobban elfogadják őt. – A festés csak egy színpadi plusz, ami legköti a figyelmet.
Legyen bohóc, indiai lány, vagy bújjon Michael Jackson bőrébe, a nézőket lenyűgözi Gomes tánca.

- Előre megkoreografált mozdulatok nincsenek, improvizálok – mondja. S, hogy ez mennyire hatásos, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy a zsűri legkritikusabbja, Fáy Miklós az első körben, öt másodperc után eldöntötte, a fiatal lánynak helye van a legjobbak között.
- Meghatódok azon a szereteten, amit a nézőktől kapok. Megállítanak az utcán, és gratulálnak. Én mégis annak örülök, hogy odafigyelnek arra, amit képviselek, hogy ez sokakat érdekel – mondja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!