Púder Nélkül

2016.03.11. 17:21

Hódítsd meg a tavaszt! - Megmutatjuk, mit vegyél fel: ezekben a szettekben igazán trendi lehetsz

Végre eljött a tavasz, az egyre melegedő időjárás azonban egyet jelent a téli ruhatár száműzetésével is. Ilyenkor reggelente sokan szembesülnek a tipikus „nincs mit felvennem” problémával. Adunk egy kis segítséget: mutatjuk az idei tavasz alapdarabjait, amiket beszerezve biztosan minden szem rád szegeződik majd.

Vadas Krisztina

Színek és minták

A 2016-os tavasz divatszínének a rózsakvarcot választották a szakértők: ha ezt a színt viseled akár a ruhádon, akár a kiegészítőiden, biztosan nem lősz mellé. A hivatalos szín kiválasztásánál azonban akadt néhány vetélytársa ennek az árnyalatnak, azokat is előszeretettel használták a tervezők. Ilyen például a barack, a sárga, a lilásszürke és a kék minden árnyalata.

Tavasszal a természet virágba  borul, kiszínesedik: éppen  ezért  a természetes színekkel  sem foghatsz mellé. Bátran használj pasztellszíneket: ezekkel stílusosan kifejezheted egyéniségedet.

Ami a mintákat illeti: végre hasznosíthatod mindazt, amit matekórán tanultál, ugyanis idén tavasszal hódítanak a geometrikus formák. Jöhet minden, ami téglalap, karika, rombusz. Ezekkel a mintákkal biztosan nem olvadsz majd bele a tömegbe. A divatdiktátorok másik kedvence a szezonban a színes csíkozás. Lehet vékony vagy vastag, élénk vagy pasztell, egy a lényeg: mindig olyan csíkos ruhát válassz, ami passzol az alakodhoz. Habár a keresztbecsíkozásról mindenki azt hiszi, hogy előnytelen, ha jó helyen mennek azok a vonalak, optikailag akár pár kilót el is csalhatunk vele.

Alapdarabok

Minden szezonnak megvannak azok a basic darabjai, amik egy nő ruhatárából sem hiányozhatnak. Ezek jól kombinálhatók: semleges, mégis stílusos ruhák. 2016 tavaszának egyik ilyen alapdarabja a fehér póló: kombinálható akár farmerrel és tornacipővel, de szoknyával és magassarkúval is. Ha van otthon egy-két fehér pólód, pillanatok alatt összeállíthatsz egy szettet - bármilyen alkalomra.

A blézer szintén hódít a szezonban, sok tervező kifutóján feltűnt ez az egyszerű, de elegáns darab. Fekete vagy fehér színben, de akár még pasztell árnyalatban is jól passzol egy farmer-sneaker összeállításhoz, de egy ünnepségre vagy megbeszélésre akár ceruzaszoknyához is. Érdemes szűkített fazont választani: ezzel kiemelheted a nőiességedet még egy hétköznapi összeállításban is.

Úgy tűnik, a tornacipők és a sneakerek lassan kiszorítják a balerinacipőket a boltok polcairól. Ezt annyira nem is bánjuk, hiszen egy virágmintás, alacsony szárú tornacipő éppen annyira nőies tud lenni, mint egy balerinacipő - csak sokkal kényelmesebb. Valljuk be őszintén, a kis balerinacipők - bár nagyon bájosak - a vékony talpuk miatt sokszor elég kényelmetlenek, ha hosszú ideig viseljük őket.

A bőrdzseki szintén olyan alapdarab, ami sosem megy ki a divatból: érdemes ebből is egy visszafogottabb, minimál modellt beszerezni, mert így nem válik kötötté, sokkal szabadabban felhasználható. Akár üzleti tárgyalásra, akár a barátnőkkel lazítani mész, a hűvös tavaszi estéken jó szolgálatot tesz egy kényelmes dzseki.

Kiegészítők

Most térjünk át azokra az apróságokra - vagy nem is annyira apróságokra -, amikkel tavasszal különlegesebbé tehetjük öltözékünket. Habár a ruhákat az egyszerűség jellemzi inkább, ez a kiegészítőkről abszolút nem mondható el. Minél extrémebb, annál jobb - ez az egy mondat teljesen összefoglalja azt, ami a kiegészítőket  jellemzi a szezonban.  Csillogó, túlméretezett,  harsány  és barokkosan díszes darabokat érdemes vásárolni, ha követni szeretnénk  a tervezők által mutatott irányvonalat. A nagyméretű, átláthatatlan napszemüveg alapkiegészítője a tavaszi ruhatárnak: minél  nagyobb és színesebb,  annál jobb - legalábbis a divatdiktátorok szerint.

A táskákra ugyanez a jellemző: a közepestől a giga méretűig minden belefér. A színes, feltűnő minták a táskáknál is hódítanak: a geometriai formák és a folklór- motívumok is divatosak tavasszal. Ha extrémebbre vágysz, választhatsz egy metál fényű, fémes hatású darabot is. Egy a lényeg: harmonizáljon az öltözékeddel. Ha a ruháid feltűnőek, érdemesebb visszafogott kiegészítőket viselni hozzá. Ám ha visszafogott ruhadarabokat viselsz, a kiegészítőkből minden belefér: mint mondtuk, minél feltűnőbb, nagyobb, színesebb, annál jobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!