Púder Nélkül

2010.10.17. 06:20

Intim torna bármikor, bárhol! Javul a szexuális élet is...

A Kriston Andrea nevéhez fűződő intim torna minden egészséges nőnek ajánlott már 16-18 éves kortól. Terhesség idején is el lehet kezdeni.

Merklin Tímea

A gátizom torna a medencefenék izmainak gyakorlatait jelenti. A kérdéses három nyílást  végbél, hüvely, húgycső  három gyűrű alakú izom köti körbe, és vannak még további izmok jobbról, balról, melyek az alhasi szerveket tartják, részt vesznek a szülőcsatorna alkotásában  mondja Misik Andrea gyógytornász.

Ha a medencefenék izmokat nem edzzük, kialakulhatnak vizelet-, székletvisszatartási problémák, szüléstől függetlenül is. A várandósság idején vagy már az arra készüléskor különösen fontos ezen izmok karbantartása, sőt a szülést követő órákban is. Hiszen szüléskor megnyúlnak ezek a medencefenék izmok. Az intim torna javítja a gáttájék vérellátását, erősíti a gyengült medencefenék izmokat. További előnye, hogy a gyakorlás nyomán javul a szexuális élet, egyáltalán az életminőség. Kevesebbszer fordulnak elő nőgyógyászati gyulladások azoknál a nőknél, akik az intim tornát gyakorolják. A változó kort is könnyebb viselni.

Az intim tornának ellenjavallata szinte nincs is. Fel kell függeszteni a gyulladások vagy méhkeményedés idejére, de különben bármikor, bárhol lehet csinálni. Csak öt-tíz  perc! További előnye, hogy  senki nem látja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!