Púder Nélkül

2014.12.19. 18:05

Klasszikus karácsonyi smink - Arany és piros a két meghatározó szín, elegáns, csillogó és gyönyörű

Karácsonyra készítsetek ünnepi sminket, aranyra és piros színre lesz szükségetek. Elmondom, hogy csináljátok.

Pusztai Fanni

Ilyen különleges ünnepek alkalmával, mint a karácsony, szeretek egy kicsit speciálisabb sminkeket készíteni. Az idei karácsonyra is kitaláltam egyet, amit most meg is osztok veletek. Természetesen igyekeztem a karácsony klasszikus árnyalatait feltüntetni, melyek egyébként mindenkinek jól állnak.

Vigyük fel szemhéjunkra az arany szemfestéket.

Arany és piros lesz a két meghatározó szín: az arany a szemre kerül, míg a piros a szájra. Nyugodtan használjunk erősen csillogó festékeket, hiszen ilyenkor, ez igazán ünnepiessé teszi a sminket. Bátran állítom a piros rúzs mindenkinek jól áll, csak a megfelelő árnyalatát kell kiválasztani.

Bronzos barna színnel kontúrozzuk szemünket, alul és felül.

Először korrektorral javítsuk az apró hibákat arcunkon, majd alapozzuk, végül kicsit púderezzük arcunkat, majd válasszunk három aranylóan csillogó szemhéjpúdert: egy nagyon világosat, ami lehet akár csillogó fehér szín is, egy igazi aranyszínűt, és egy bronzos barnát.

Kontúrozáshoz is válasszunk csillogó színt.

Először a teljes felső szemhéjunkra vigyük fel az arany színt, egészen a szemöldökig, majd az alsó szemhéjunkra is vékonyabb rétegben. Majd a fehér színből egy kicsit a szemöldökünk alá és a belső szemzugunkba paskoljunk. Ezután a bronzos festékkel kicsit hangsúlyozzuk a szempillák tövét, majd spirálozzunk két rétegben. Végezetül pedig a smink éke következik: a piros, csillogó rúzs felvitele. Én szándékosan szerettem volna kicsit bájosabb, ártatlanabb piros ajkakat, így a száj kontúrozását most kihagytam, de ha nagyon elegáns és tartós sminket szeretnétek, Ti tegyétek meg.

Két rétegben vigyük fel a fekete szemfestéket.

Ez a smink leginkább fekete, fehér, arany, púder vagy akár a rúzzsal harmonizáló piros árnyalatú ruhához illik a legjobban, de el tudok képzelni, pink, lila vagy akár smaragdzöld koktélruhát hozzá. Remélem ti is örömmel alkalmazzátok majd! Boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!

A pirosítóból is tegyünk a külső szemzugunkba, a szemhéjecsettel.

A kirúzsozott ajkainkra tegyünk egy kis szájfényt.

Mici és én boldog karácsonyt kívánunk Nektek. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!