Púder Nélkül

2016.02.27. 08:00

Kora tavaszi divat Rómából

Róma - Bár tizenöt Celsius-fok különbség van a magyar és az olasz főváros hőmérséklete között, itt még téli hideg van, ott már kellemes napsütés. Végignéztünk néhány római kirakatot, milyen a kora tavaszi divat a mediterrán tájon, milyen portékák érkeznek meg várhatóan előbb-utóbb hozzánk is.

Merklin Tímea

A szezon legfőbb jellemzője - legyen bármilyen karakterű az öltözék - a lendületesség. Ez egyrészt egymásra öltött rétegeket jelent, másfelől loknikat, gyűréseket, tűréseket és hosszú nyakláncokat, amelyek repülve perdülnek, ha fordulunk. (Ilyenek egyébként a frizurák is: hosszúak, lobogóak, amiket a fiatalok extrém fejfedőkkel reguláznak meg: nagykarimájú kalappal, hosszú szőrű, hajnak látszó műszőrme sapkával vagy strassz díszítésű kötött sapkával. Ha úgy fordul az idő, reggel és este azért még itt is hideg van a napközbeni 19 Celsius-fokhoz képest.)

A miniszoknya most nem divat, miniruhákat hordanak a lányok. A bőr, a szőr és a fémek nélkülözhetetlen elemek az öltözködéskor. Divat a nagyon színes ruházat is, de aki dögös és szexi akar lenni, a szürkét, a drappot, a barna árnyalatait, a feketét választja most egymással kombinálva. Ha nem a ruha bőr vagy bőrhatású, akkor a rétegelt pamutruházat fölé illik bőrdzsekit venni. A hozzávaló láncok minden esetben ezüstszínűek.

Rómában, ha nem a ruha bőr vagy bőrhatású, akkor a rétegelt pamutruházat fölé illik egy dögös bőrdzsekit venni, hozzávaló lánccal. Fotó: Tóth Tímea

Egy másik trend a fekete-fehér geometrikus mintázatú ruhák irányzata. Menők a rombuszok, a cikk-cakk minták, a pókhálóhatás, a koncentrikus körök egymásba játszása. Az anyagok közepesen vastagok, de finomak. A szabás feltétele, hogy a ruha térdközépig érjen, de a lábak nem maradhatnak teljesen szabadon: nejlon harisnyanadrágra húzott, fekete kötött combfix való hozzá.

A háromnegyedes ruhaujjak láttatják a karkötőket, amelyből nem elég egy, hanem sokféle, de egymáshoz illő darabot komponálnak. A ruhák nyakkivágása nem mély, nincs dekoltázs, az öltözékek ilyen módon zártak. Ha nem látványos ezüst ékszereket viselnek hozzá, akkor hatalmas golyókból álló nyakláncot: a fekete és fehér golyók sorát pirosak és pinkek teszik megunhatatlanná. (Ehhez illeszkedik az idei szájhangsúlyos smink, amelynek fő színe az almapiros vagy a pink.)

A felső lehet egy fehér tavaszi ballon- vagy egy fekete bőrkabát, de csinos lehet az idei tavaszi öltözék akár egy hosszú kötött pulóverrel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!