Púder Nélkül

2015.03.06. 21:25

Körömerősítés természetesen

A nagy téli hideg nem csak a bőrünket, de a körmünket is megviseli. Így tavasz hajnalán érdemes körömerősítő kúrába kezdenünk. Az étkezésünkre is figyeljünk oda, körmünk egészségéhez különösen C, E, A-vitaminra, valamint cinkre, vasra és kálciumra lenne szükségünk.

Pusztai Fanni

Most két receptet is megosztok veletek, hogy megerősíthessétek a körmeiteket. A hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók és nem is kell sok belőlük.

Az első pakoláshoz 1 tojás sárgájára, 0,5 deciliter tejre és 3 teáskanál mézre lesz szükség. Keverjünk össze, majd hagyjuk a körmeinket benne 15 percig, a lábkörmeinkkel is megtehetjük ugyanezt.

Házi körömerősítő: naponta használjuk az olajas kencét (Fotó: Pusztai Fanni)

A következő recept pedig egy házi körömerősítő kence lesz. Egy légmentesen lezárható kis üvegbe (én egy üres, kitisztított körömlakkos üveget ajánlok) töltsünk egy evőkanál ricinus olajat és egy evőkanál búzacsíraolajat (ha nincs, lehet olívaolaj is) és 2 csipet tengeri sót. Jól rázzuk össze, majd naponta esténként kenjük be vele a körmeinket. Ha ezt az ápolókúrát megtartjuk, néhány hét alatt látványosan erősebb, egészségesebb lesz a körmünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!