Púder Nélkül

2011.02.28. 06:23

Kövekkel a zsebben: a jolly joker a hegyikristály

A csillogó drágakövek, féldrágakövek, a csodálatos ásványok nem csak szépségükkel hatnak ránk. Már az ókorban is használták gyógyításra e gyönyörű darabokat.

Péter Gyöngyi

Gyógyító hatásuk miatt ma is sokan keresik a drágaköveket, féldrágaköveket.
A jolly joker a hegyikristály, mely általános erősítő, de persze minden problémához létezik ideális darab. Az ásványokat több módon használhatjuk. Abszolút elfogadott és divatos, ha nyakláncként, fülbevalóként, karkötőként viseli ezeket az ember, említette Sass Andrea, az egyik zalaegerszegi ajándékbolt vezetője. Hatásuk annál jobb, minél közelebb vannak a beteg testrészhez: torokproblémára például ideális a nyaklánc, ínhüvelygyulladásra a karkötő. Nemcsak ékszerként, de marokkőként, „nyugikőként” is élvezhetjük jótékony hatásukat: elférnek a zsebben és naponta többször kézbe vehetjük a kiválasztott darabot.

Ha valaki fázik és hegyikristályt vesz magához, tíz percen belül átmelegszik, fejfájásra hatásos lehet a rózsakvarc, melyet egyébként számítógép mellé is hasznos elhelyezni. A sólámpa az ionegyensúlyt állítja helyre lakásban, például polarizálja a számítógép által termelt negatív ionokat.
Elixírt is készíthetünk a kövek segítségével.
– A víz minden információt átvesz, így a kristályokét is. Ha forrásvízbe, tiszta vízbe helyezzük a köveket egy éjszakára, a kövektől átvett információt bevihetjük a szervezetbe. Hatékony fürdővíz is készíthető e módon, de természetesen nagyobb darabokkal és nagyobb mennyiséggel – tudtuk meg Sass Andreától.
– A kövek rezgéseikkel hatnak az emberi szervezetre, ugyanakkor az emberi szervezet rezgéseit is felveszik. Ezért lényeges a rendszeres tisztításuk, ha gyógyászati célra alkalmazzuk őket. A legegyszerűbb, ha hideg folyóvízben mossuk le a köveket és szükséges a mentális cselekvés is: gondoljuk végig, ahogy a víz által mindent kimosunk belőlük. Jómagam teliholdkor kiteszem őket, így megtisztulnak és feltöldődnek. Az is jó módszer, ha a vízzel már lemosott köveket nyers ametiszt darabra helyezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!