Púder Nélkül

2015.09.28. 13:22

Lakkozz magadnak trendi ombre körmöket!

A színátmenetes körömfestés nagyon vagány, és sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre gondolnád.

Ebben a szezonban nagy kedvenc az ombre lakkozás, melynek elkészítése cseppet sem bonyolult.

Az eredeti ombre körmök általában három színből épülnek fel, finom átmenettel, általában egy színcsoportból, de többféleképpen is lehet festeni. Lehet egészen sötét a vége, pompázhat vidám fagylaltszínekben, készülhet farkasfog mintával is, de akinek nincs kedve pepecselni ezekkel, az egyszerűen minden körmét más árnyalatúra festi egy színből.

Egyszerűen, gyorsan, szivacsos módszerrel is meg lehet próbálni ombre körmöt készíteni  Fotó: archív

Az ombre azt jelenti, hogy színátmenet. Minél közelebb állnak a színek egymáshoz, annál finomabb átmenetet lehet közöttük létrehozni, így a színek kiválasztásánál törekedj arra, hogy ne túlságosan elütő színeket próbálj összemosni. Kitűnő választás a piros és narancs, a piros és fekete vagy a fehér és mangószín, viszont egy kissé nehezebb dolgod lesz egy piros és fehér vagy egy citromsárga és sötétnarancs esetében. Amennyiben körömlakkal szeretnél ombre körmöket készíteni, úgy néhány csepp lakkhígítóval biztosítsd, hogy ne legyenek sűrűek a lakkjaid. Kend fel a körömlemez tövére az egyik színt, és még mielőtt megszáradna, a köröm végére vidd fel a másik színt. Gyorsan, mielőtt elkezdene a felületük száradni, egy varrótű segítségével a két szín határára rajzolj apró köröket, ezáltal mosd össze a színeket. A színkeverést egészen addig tudod finomítani, amíg a lakkok felülete el nem kezd száradni.

Műköröm esetén kissé könnyebb a dolog, hiszen a zselét addig tudod igazgatni, és a színátmeneten egészen addig tudsz dolgozni, amíg be nem teszed a kezedet az UV-lámpába.

Porcelán esetében pedig az egyik szín felvitele után a másik színt kell felvinni a körömre, és egy simító mozdulattal egyszerűen elhúzni a köröm vége felé, és máris kész az átmenetes, ombre
köröm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!