Púder Nélkül

2016.08.27. 07:33

Lezser eleganciával a nyárutón

A divat bő szárakat, bő ujjakat mutat most, mintha a szélnek kínálná, lengesse a ruhát, bújjon alá, emelje fel, hadd érezzük még egy kicsit, hogy a nyár simogat, legyen hely, ahol még a libbenő meleg hozzánk ér.

Tóth Tímea

Már vége a forrónadrágos időknek, a hosszabb, de a bokát villantó szárak annyira bővek, hogy harangozik benne a lábunk. Ugyanez az érzet a vállakat szabadon hagyó felsőkben, amelyek ujjait is ugyanebben a modorban tervezték: könnyedek, lágyak, tényleg belekap minden szellő, vagy ha felemeljük a karunkat, rögtön vállig omlik az egész. Ha meg is van húzva a ruhaujj, a melleket takaró, egybefüggő fodorral kombinált a látvány, maradtak nyerésben a kisebb-nagyobb virágminták.

Mivel az összhatás szerves része az ápoltság - a nyakunk körüli kiterjesztésben -, kardinális kérdés, hogy milyen állapotban van, elég hidratált-e a kebel, a vállak bőre.

Fotó: Tóth Tímea

A bizsuimádók elővehetik most a nagy szemű láncaikat, akár a színes golyók, akár a csiszolt kövek jól néznek ki a blúztól szabadon maradó hatalmas felületen. A természetesség hívei kitarthatnak a bőr szépségének megmutatásánál. A stílus szexi, de nem praktikus, mert önmagában nem számol a hűvösödéssel, ezért ha így öltözünk fel, legyen nálunk egy nagyobb kendő vagy egy széles nyári sál, amit magunkra teríthetünk szükség esetén.

A lezser elegancia egy másik iránya a fehér alapanyagú, áttört mintájú, gépi hímzett ruhakölteményeké, amelyek ha rövidek, ha hosszúak, kissé hálóing-hatást keltenek, mintha most ugrottunk volna ki az ágyból. A modern embernek alaposabb tanulmányozás kell, hogy észrevegye, milyen míves textilek ezek, milyen egyedi, finom munkák a belőlük készült ruhák.

Fotó: Tóth Tímea

Ha valaki azt merné kérdezni: nagyanyánk valamely terítőjéből szabtuk-e, nyugodtan mondjunk igent vagy azt, hogy bár abból szabtuk volna! Akkor ugyanis még büszkébbek lehetnénk, mert az a generáció az azsúrozást még nem géppel, hanem kézzel csinálta, ilyen értelemben sokszoros volt a magukon viselt érték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!