Púder Nélkül

2011.07.09. 05:36

Maximálisan divatos: jolly joker a hosszú nyári ruha

Divatos a szafari stílusú, a könnyű, szinte áttetsző anyagból készült, a selyem hatású, a virágos, a tengerész vagy az apró, etnomintás is. S egyáltalán ne gondoljuk azt, hogy csak magas hölgyeknek és csak alkalomra való.

Horváth Viktória

 – Öt éve jött divatba a maxi ruha, de nagyon lassan vált kelendővé – mondta el Hantosné Rózsás Hajnalka, aki divatáru üzletet vezet Zalaegerszegen. – Igaz az, hogy az alacsony lányokat még jobban összenyomja, de nem általános szabály ez: ma már vannak olyan fazonok, amelyek a kis termetűeknek is jól állnak. Az asszimetrikus fazonokat, amikor elől rövid, de hátul hosszú a ruha, például kifejezetten az alacsony hölgyekre szabták.

A hippi korszak egyik kedvence volt, a korábbi szezonokban is találkozhattunk már vele, de idén már elengedhetetlen része a ruhatárunknak. A batikolt vagy virágmintás darabok még a retro jegyében születtek, ám egészen moderneket is találunk már a kínálatban. Ilyen például az, amelyiken vegyítik az állatmintát a virágokkal. Szinte minden megengedett tehát, ha az idei maxiruhadivatról van szó; és természetesen a kedvenc nyári színeink – a fekete, a rózsaszín, a lazac illetve a türkiz – is visszaköszönnek a kirakatokból.

– Az egyszínűt keresik a legtöbben, ez is azt mutatja, hogy bátortalanok még a nők, ha maxiruháról van szó – folytatta Hajnalka. – Ha mégis mintásra vágynak, akkor az legyen inkább apró virágokkal díszített, hiszen a nagy minták csak a valóban tökéletes alakú lányoknak állnak jól, mivel erősítenek. Egyik előnye, hogy takar, ahol kell, a nyár másik nagy slágerével, az overállal szemben, sosem nyújt pizsama-hatást, és szinte minden alakon jól mutat, ha ügyesen választjuk meg a színeket és az anyagokat.


A maxiruha másik nagy előnye, hogy nem kell külön alsót és felsőt keresgélni a reggeli öltözködéskor. Elegáns, ugyanakkor laza viselet is lehet: előbbi esetben vegyünk fel hozzá magassarkút, ékszereket, utóbbinál egy papuccsal és hatalmas táskával kombinálhatjuk. Bármennyire is szexis, vékony, áttetsző az anyaga, mégsem mutat többet a kelleténél, és persze attól pedig nem kell félnünk, hogy felfújja a szél a nyakunkba.

– Sokan alkalomra vásárolják, mondjuk esküvőre vagy nyáresti baráti partira. Nem győzöm a lányoknak és a fiatal nőknek elmondani, hogy akár mindennap is hordhatjuk, csak a kiegészítőket kell helyesen megválasztanunk hozzá. 



Remek választás, igazi jolly joker

Hantosné Rózsás Hajnalka szerint ma már nem tesz különbséget a legtöbb nő az esti alkalmi és a nappali munkába járó viselet között. Hiszen egy elegáns szatén nadrág is felvehető az irodába egy lazább trikóval és papuccsal, este pedig tűsarkúval és kivágott blúzzal. A maxiruha ilyen téren igazi jolly joker, mivel remekül kihasználható: buliba, munkahelyre, nyaralásra és sétálásra is. 

Szerző: Horváth Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!