Púder Nélkül

2015.04.01. 15:04

Kristóf Renáta látni akarta a napot, így karriert építő szingliből boldog feleség, anya lett

Szombathely - Kristóf Renáta (38) közgazdász diplomával indult, dolgozott marketing tanácsadóként, jó állásokban magas fizetésekért, aztán váltott. Asztrológiát kezdett tanulni és a család lett az első.

Merklin Tímea

Budapesten lakott, sikeres volt a munkában, de úgy érezte nincs benne több . Közvetlenül emberekkel szeretett volna foglalkozni, eleinte úgy gondolta, hogy talán egy HR osztályon jobb lenne. Szingli volt, és nem értette, hogy miért nincs párkapcsolata. Ezért magányában gondolta, hogy körülnéz a csillagokban.

- Eredetileg pszichológus akartam lenni vagy pedagógus, felvételiztem a tanárképzőre is, de nem vettek fel, mert túl gyorsan beszélek - meséli Renáta. - Viszont mindig jöttek hozzám az emberek a lelki problémáikkal és jó tanácsokat tudtam adni a visszajelzések szerint. Egy multinál dolgoztam éppen középvezetőként, sokat kerestem, de reggel 9-től este 6-ig, nyáron éjfélig bent voltam, nem láttam a napot. Egyszer csak elég lett. Már hányingerem volt minden reggel a cégtől, hogy be kell mennem, nem bírtam a légkört, a taposást. Nem az érvényesült, aki szakmailag jó volt, hanem aki jóban volt a főnökkel. A marketing osztályról egyszerre négyen jöttünk el. Pest nekem a munkát jelentette, mást nem, és mivel feladtam a karriert , hazaköltöztem. Nem szerettem már egyedül lenni, hiányoztak a szüleim, egy társ... A felmondási időszakban - még a papírokat intéztem -, bekopogott a sárvári házunkba a leendő férjem. Apu ismerőseként jött, én meg épp lesétáltam az emeletről, csak úgy otthonosan, melegítőben, kócos hajjal. Hamar találtunk közös témát, aztán találkozgattunk. Jól beszélek angolul, ajánlottak európai állásokat, hogy legyek kozmopolita , de én normális partnert akartam, családot, emberszerű, emberséges életet, közvetlen kapcsolatokat.

Kristóf Renátának (38) most is vannak tervei a munkavégzéssel kapcsolatban, csak már nem karrierépítésnek hívja, nem alkalmazotti léthez köti az önmegvalósítást , hanem a családi életet egészíti ki tevékenységeivel
Fotó: Merklin Tímea

Renáta a házasságkötés után 2007-ben Szombathelyre költözött a férjével. 2009-ben születtek az ikrek, Petra és Dorka.

- A gyes alatt már tudtam, hogy nem tudok, nem akarok visszamenni semmilyen céghez. Úgy akarok dolgozni, hogy családi körben is legyek. Akkor kezdtem el horoszkópokat készíteni. Tavaly a szüleim is ideköltöztek Szombathelyre Sárvárról, így kerekebb a világ, gyakrabban tudunk találkozni, együtt lenni, rájuk bízhatom a gyerekeket. Sokat segít az anyósom is, mindig számíthatok rá. Ikreket nevelni nem könnyű. És mi is tudunk segíteni a szüleink napi gondjaikban, nem külön utazás, hogy láthassuk őket.

Az új, másik élet a nőiség megélése jegyében zajlik, Renáta most úgy érzi, már nem útkereső, hanem maga az út . Ez nem azt jelenti, hogy most nincsenek problémái, hanem azt, hogy sokkal boldogabb. Kerekebb így a világ.

- Nem bánom, hogy nem keresek sokat, tévút lenne valahol alkalmazottnak lenni. Nekem emberekkel kell foglalkoznom. Az asztrológiából megtanultam: mindig a témával kell találkozni egy-egy életterületen. Arról mi döntünk, hogy aktívak vagyunk benne vagy elszenvedjük. Például egy kórházba bemehetünk orvosként, de betegként is, vállalhatunk szociális munkát is. Egy életfeladattal többféleképpen is birkózhatunk: egy zárt intézetben segíthetünk másokat vagy magunk kerülünk oda lakóként. Az is érdekelt, hogy nézzük meg a fizikai bajok lelki hátterét. Tanultam családállítást, Théta Healing-módszert, hogy ne kelljen továbbküldenem senkit a problémájával, hanem oldjuk meg együtt, ha már a horoszkópban feltártuk. Ami az én leckém volt, amit meg kellett tanulnom az évek során, az az együttműködés. Mert régen, mikor a karrier volt az első, egyedül voltam, és nem ismertem ezt a képességet. Keservesen tanultam meg, hogy megosszak - időt, energiát, szeretetet - , de megérte. Aki mindent magának akar, az egyedül van. A férjemnek és a gyerekeimnek köszönhetem, hogy az lettem, ami. Nélkülük más lennék és nem is érné meg csinálni az egészet.

Kristóf Renátának (38) most is vannak tervei a munkavégzéssel kapcsolatban, csak már nem karrierépítésnek hívja, nem alkalmazotti léthez köti az önmegvalósítást , hanem a családi életet egészíti ki tevékenységeivel



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!