Púder Nélkül

2016.07.30. 07:09

Milyen ruhákban viselhető jól a meleg?

A jó női ruha olyan, mint egy költemény. Finom én-közlés, textil-metaforákba bújtatott test és lélek. Megsúgja ki vagy, de tényleg csak súgja, nem kiabál, nem ordít, nem harsány. Csak mesél: a meglévő adottságokról és a vágyakról, reményekről, arról, ami van, és arról, ami legyen.

Virágokkal kínálják a női minőséget, piros, sárga, kék, rózsaszín, lila szirmok, zöld fűszálak idézik a színes, szerelmes réteket, kirándulások emlékét a városi viseletben. A természeti motívumok a legkülönbözőbb anyagokon jelennek meg, amelyek azonban mindig könnyűek, lágy esésűek. Az egész ruháknak van egy kis ujja, nagyon mutatós a karokat ölelő gallér, ami ezzel a dekoltázzsal bárkiből „donna bellát” csinál. A hosszok a térdet még mutatják, de többet már nem.

Divat az egyszínű is, V-kivágással, a derekán enyhe fodorral, amelynek furfangos esztétikája a has kis domborulatát takarja, legalábbis elvonja róla a figyelmet. Ugyanez a funkciója, a ruhákon alkalmas helyekre szerelt kis fémlemezeknek. A fazon csipke változata főleg élénk színekben kapható, trendi a pink, a kék. Az ünnepi eseményeken nem kötelező a fekete-fehér, nyáron nemcsak a fiatalok engedhetik meg maguknak a színes eleganciát, egy rózsaszín vagy világoskék kis kosztüm ugyanolyan emelkedett öltözék lehet, mint egy fekete egybeszabott ruha. Viszont bevihetjük a fekete-fehéret a hétköznapokba is: az örök nyári darabunk, a fehér nadrág mellé most beszerezhetünk egy fekete-fehér mintásat, ami meglepő erejével megújítja egy kicsit a megjelenésünket, szokásosan fehér vagy fekete pólóval, fehér blézerrel.

Divatosak a kék-fehér és a kék-fehér-piros összeállítások, az idősebbek is bátran választhatják ezeket, akár alkalomra, akár hétköznapra. Az ujjatlan kék ruhához egy lenge ujjú, növénymintás blúz illik, valamilyen fém elemmel, lánccal. A csíkos mellrész és a szoknyarész szegélye nemcsak dekorál, hanem a hangsúlyokat is áthelyezi, így azok is viselhetnek testhez állót, akiknél az alak úgymond nem tökéletes, de jól formába önthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!