Púder Nélkül

2016.01.23. 10:50

Mit tegyünk a fejünkre télvíz idején? Mi az idei divat?

SZOMBATHELY - Biztosan ismerik ezt az állandó problémát: ha van sapka, az a baj, ha nincs sapka, az a baj. Ha van, milyen legyen, ha nincs, majdnem letörik a fülünk, fázik a fejünk, a fagy az agyunkig hatol. Megnéztünk néhány érdemleges fejfedőt, amit hideg ellen és dekorációs céllal is viselhetünk ebben a csalóka télben, mikor sokszor süt a nap, de metszően jeges a levegő, máskor meg váratlanul hó esik, jól jön a hajra a burkolat.

Tóth Tímea

Milyen legyen a sapka, hogy ne nyomja le a hajunkat, ne legyen benne bilifejünk? Divatos is legyen, de ne egészen olyan parádés, mint a kifutókon, még végig merjünk menni benne az utcán.

Idén újra menő a kötött sapka, a pomponok most nem lógnak, hanem egy nagy a fejtetőn csücsül. Ez azoknak áll jól, akiknek hosszú, sima hajuk van, és ezt a frizurát nem is teszi tönkre. De akinek loknis, fazonra vágott haja van, sokszor inkább nem visel fejfedőt, hogy levéve ne változzon „Borzas Katává”. Számukra megváltás lehet egy jó kalap, egy ügyesen szabott, „lazább”, nem fejre simuló sapka, ami passzentosan zár szél ellen körbe a fejen, de teret ad a hajnak. Ezek nem kötöttek, hanem nemezből vagy bársonyból készülnek, és jellemzően valami nőies díszt kapnak elöl: egy masnit, egy virágot a sapka saját anyagából.

A kötött mellett divat a horgolt sapka is, hozzávaló sállal, kesztyűvel, ma már nem csak idősebbek hordják Fotó: Tóth Tímea

A szőrdíszítések mellett érdekesek a fém- és műanyagcsatok, valamint a pántok. A Pál utcai fiúkat idéző „simlis” sapka fiatal, hosszú hajú lányoknak nagy kedvence, látjuk oldalra vagy hátra fordított simléderrel is. Rövid hajúak is hordhatják, de a fázó fület sajnos akkor nem takarja semmi. A kötött mellett divat a horgolt sapka is, hozzávaló sállal, kesztyűvel, ma már nem csak idősebbek hordják, és feltétlenül megjelenik rajtuk egy kis szőrme valahol. Sokan szeretik a fényes kövekkel, flitterekkel díszített darabokat is, amelyeket nem alkalmakra szánnak a készítők, hanem arra, hogy apró, picike csillogást vigyenek a hétköznapokba. Színekben bármi jó, ami nekünk tetszik, és megy a kabátunkhoz, stílusában is.

Címkék#sapka#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!