Púder Nélkül

2015.10.24. 10:07

Mutatjuk, hogyan fess pókot az arcodra! - Hallowen-i smink lépésről lépésre

A halloween-t október 31. éjszakáján tartják angolszász országokban, de hazánkban is egyre több rendezvény szerveződik köré.

Pusztai Fanni

Én még soha nem voltam ilyen jellegű rendezvényen, bár a jelmezbe öltözést imádom. Halloween hallatán nekem mindig Tim Burton Karácsonyi lidércnyomás című örökzöld mesefilmje ugrik be, a filmből is kiderül, az ijesztgetésről szól. Ennek megfelelően készítek egy esztétikus, halloween szimbólumait idéző sminket.

A smink alapja egy nagyon világos alapozóval és púderrel elkészített porcelánbőr lesz. Vigyük fel az arc egész területére az alapozót, utána, ha kell, korrektorral a sötétebb részeket még fedjük be, majd pedig jöhet egy réteg, nagy púderecsettel felvitt, szinte fehér púder. Lehet persze igazi fehér arcfestékkel is csinálni, úgy még hatásosabb lesz, de most szándékosan, alap sminkszerekkel igyekszem elkészíteni mindet, hogy mindenkinek sikerülhessen.

A szem színe  narancssárga lesz, idézve ezzel a töklámpás színét. Ha kész az alap, szükségünk lesz egy nagyon krémes erősen fogó, és jól kenhető, fekete szemceruzára, fekete szemhéjpúderre és egy narancssárga szemhéjpúderre.  Először vigyük fel az egész szemhéjunkra a narancssárga festéket egészen a szemöldök vonaláig, és egy félcentis vonalban végig a szemünk körül. Ezután, akárcsak máskor tennénk a fekete ceruzával, húzzuk ki a szemünket, alul és fölül, a vége lehet cicás, kinek, ami jól áll.

A vízvonalat is húzzuk ki, és az egészet enyhén mossuk el, hogy füstös hatása legyen. Arcpír helyett egy narancssárgás, lilás festékkeverékkel készítsünk árnyékot orcánkra. Majd jöhet a pók, fekete ceruzával. Először a testét rajzoljátok meg, majd a nyolc lábát. Igyekeztem árnyékolni, hogy élethűbb legyen. Majd ezután a szemöldökünket is húzzuk át szemceruzával, és a képek alapján húzzátok tovább az ívét. Erre épül a háló, a szemöldök vonala a legalsó szár, és emellé arányosan még húzzatok három vonalat a szemöldök elejéből indítva.

Majd fekete szemhéjtussal, vékony, sűrű, enyhén hajlított vonalakat húzzatok. A másik szemeteket ugyanígy sminkeljétek, de most nem kell háló. Végezetül pár réteg fekete festék a szempillánkra, ajkunkra egy kis alapozó és kész is vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!