Púder Nélkül

2016.07.16. 09:16

Nagyi ül a virágboltban

SZOMBATHELY - A virágboltok már rég nemcsak növényeket árulnak, hanem dekorációs tárgyakat is, jól követhetők a kirakatokban a trendek. Az apróbb dísztárgyak mellett azonban megjelentek a nagyobb méretű lakberendezési elemek is.

Tóth Tímea

A polcokat benépesítő állatfigurák és manók mellett nagy divatja van a mécsestartóknak, melyek közül a lámpás forma a legmenőbb, a nosztalgikus stílus egyik kedvelt eleme. Érdekes, hogy ma megint milyen szívesen használnak tárolóként színesre vagy fehérre festett, kis fonott kosarakat.

Gyertyatartók, vázák, régi vekkerórák, hatalmas faliórák is szerepelnek a virágköltemények között. A kirakatokat nézegetve megfigyelhetjük, hogy az utóbbi évek minimalista, egyenes vonalakkal és csak két színnel operáló lakberendezéseit selyembe, tüllbe öltöztetett figurákkal dobják fel. Az idei két fő szín, amit mindenhol látunk, a rózsakvarc és a babakék, illetve ezek árnyalatai. Óriási divat, hogy a lakásban minden bútor fehér - ha bőr, ha fa, ha textil -, ezeket a fiatalok az erősebb változatokkal, a pinkkel vagy a királykékkel élénkítik.

A dekorációs elemek között a legvagányabb, amit találtunk, a fotelbe ültethető nagyi - jó ajándék karácsonyra, húsvétra, születésnapra, névnapra, virágcsokor mellé vagy helyett, vagy a kezébe téve, ölébe ejtve. Ki ne örülne egy mindig a szobában lévő maminak, aki a puszta jelenlétével lakályossá teszi azt, és pláne elevenné a színeivel? Nem csak húsvétkor hatásos a barokkos, fodros bohócruhába bújtatott nyúl, ébresztőórával a mancsában.

A balerinának álcázott hattyú határozottan hozza környezetünkbe a romantikát, láttán óhatatlanul beleng a lelkünkbe Csajkovszkij muzsikája. Textilszobrászok alkotnak ilyen babákat, de ha jobban belegondolunk, elég jól megnézni őket, a kézimunkázó háziasszonyoktól sem állhat messze hasonló kompozíciók ügyes megvalósítása. Az öltözékek színeit és fazonját lehet az adott környezethez illően változtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!