Púder Nélkül

2016.07.09. 07:55

Nagyon trendi a horgolt felső - kislányoknak tüllfodorral, nagylányoknak rojtokkal

Óriási divatja van a horgolt felsőknek: trikóknak, topoknak, bikinit formázó napozóknak, és természetesen méregdrágák, meg kell fizetni a kézimunka árát. Ezek ugyanis nem öt perc alatt összevarrt, negyed perc alatt felmárkázott termékek, hanem valaki keze munkáját dicsérő 20-40 óra alatt elkészülő darabok.

Tóth Tímea

Most kiderül, kit tanított meg az anyukája vagy a nagymamája horgolni, illetve kinek a felmenője hajlandó újra előkeresni a horgolótűt és a hajdan vitrineket díszítő csipkék maradék fonalgombolyagjait a szekrény mélyéről. A minták a régiek, csak a fazonok kialakításán kell egy kicsit törni a fejünket, de némi kreativitással és bátorsággal el lehet térni attól, hogy mindig csak körbe-körbe haladunk. Van olyan trikó, aminek a közepén egy sarkára állított négyzet kerül, pont olyan, amilyet porcelán nippek alá is szoktak tenni. Ez a kiindulás. Ezt horgoljuk alulról, a két oldalán oda-vissza, felülről pedig a Madonna koncertruhája óta nem illetlen, melleket hangsúlyozó két újabb kis terítő jön, amelyeket az összeillesztés után ismét folyamatosan fel és alá horgolunk, követve a formákból is adódó „V” alakot. Az elejét kis kombinévállpánt köti össze a hátuljával.

A minták a régiek, csak a fazonok kialakításán kell törni a fejünket (Fotó: Tóth Tímea)

Szintén a nagylányok kedvence az úgynevezett „napozó”, ami úgy készül, hogy fogunk egy bikinit felsőt és egy alsót, és a formáját „lehorgoljuk”, ugyanabban a méretben. Horgolt pántokat használunk a melltartó hátra és nyakba kötésénél, illetve az alsó kétoldali megkötésénél.

A kislányok a topot szeretik– méghozzá rózsaszínben - , csakhogy nekik kell rá meghosszabbításnak egy kis tüll fodor, hogy elég tündériek legyenek benne. A nagylányok számára horgolt, fehér vagy ekrü színű topot rojtokkal meghosszabbítva tehetjük igazán trendivé. Romantikus lelkületűek esetleg elfogadnak egy kis virágot (vagy még apróbb virágsort) dísznek, de ezt feltétlenül beszéljük meg a majdani viselőjével, mert van, akinek ez már „sok”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!