Púder Nélkül

2016.08.20. 07:36

Pamacsos trükkök nemcsak a fiataloknak

SZOMBATHELY - A smink témáin belül a fiatal lányok az arc árnyékolására kattantak rá, mert mindegyikük szeretne szexibb, trendibb lenni. Van, aki szeretné, ha az arca csontosabb lenne, más azt, ha nem annyira kerek, inkább hosszúkás, mindenesetre szeretne felépíteni egy olyan látszatot, amely róla egy szebbnek vélt képet mutat. Segítünk!

Tóth Tímea

A szépség relatív, és talán lélektanilag fontosabb, hogy miként érezzük magunkat egy adott sminkben, egy adott alkalommal. Fontos a megjelenésnél, hogy belülről ragyogjunk, magabiztosak legyünk. Ennek kiindulópontja az, hogy mi mit gondolunk magunkról, szerintünk szép-e az arcunk. Ha igen, mások is annak fogják látni. Ha nem, kenhetünk magunkra akármilyen sminket, nem üt át a belülről a fény.

Vannak szabályok, amiket érdemes szem előtt tartani, ha az arc lehető legelőnyösebb árnyékolásáról van szó. Szépségtanácsadónk, Kemény Katalin azt mondja, a legfontosabb: sosem fényes, hanem matt anyagokat vigyünk fel. A kontúrozó színe legyen egy-két árnyalattal sötétebb, a highlighter színe egykét árnyalattal világosabb a bőrszínnél. Végül: mindig satírozással dolgozzuk össze a különböző árnyalatú részeket, ez csak megfelelően tisztított és alapozott arcon sikerülhet tökéletesen.

Kemény Kata szépségtanácsadó most is segít a sminkelésben Fotó: Tóth Tímea

Megtudjuk: más-más arcformánál másképp dolgozunk. Ovális arcforma esetén árnyékolásra nem nagyon van szükség, elég egy kis highlighter az arccsontra, a szem külső része alá, a homlokra és esetleg az állra. Az arccsont alá kerülhet némi pirosító, az alá pedig a kontúr. A kerek arcot a homlok két oldalán és az arccsonton lehet kicsit sötétíteni, így az arc keskenyebbnek tűnik. Highlightert tegyünk a homlok közepére, az állra, és a szem külső része alá. A szögletes arcot lágyítani kell: a homlok és az állkapocs két oldalára tesszük a kontúrt, a highlightert a homlok közepére, az állra, a szem külső részére. A hosszúkás arcon az áll alsó részére, a haj vonalához, a homlok tetejére tesszük a kontúrt, a pirosítót pedig az arccsontokra. A szív alakú arcnál a homlok két oldalát és az arccsontot érdemes árnyékolni, a highlighter a homlok közepére kerül, illetve az állra és szem külső részére.

Az arcformán kívül figyelembe kell venni az arc egyéb adottságait is. A szem megfelelő árnyékolásával tovább javíthatunk arcunk arányain. Szépségtanácsadónk azt ajánlja: mélyen ülő szem esetén világos színt satírozzunk az egész szemhéjra a szempilláktól a szemöldökig, és ugyanannak a színnek a középárnyalatával árnyékoljuk a szemöldök alatti területet. Közel ülő szemeknél a legfontosabb, hogy a belső szemzugba mindig világos szín kerüljön, a sötétebb árnyalatokat a külső szemzugban használjuk. Távol ülő szemeknél éppen ellenkezőleg, a belső szemzugba kerüljenek a sötétebb árnyalatok. Kis szem esetén világos színeket használunk és a mélyítő vonalat árnyékoljuk sötétebbre, ez által nagyobbnak tűnik a szem. Ha kicsit dülledt a szemünk, sötétebb színnel húzzunk egy vonalat a szempillák tövébe, és satírozzuk el felfelé. Ehhez a szemtípushoz illik igazán az alsó vízvonalra húzott sötét ceruzás kontúr.

Címkék#smink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!