Púder Nélkül

2016.01.23. 10:54

Profi smink ecsetekkel

SZOMBATHELY - A művészek is megirigyelhetnének néhány profi sminkelésben jártas nőt, olyan sokféle ecsetet használnak. Ha már birtokolunk hasonló készletet, festővel ne költözzünk össze, mert ha szemet vet rájuk, sajnos meglehet, hogy el is fogja használni!

Tóth Tímea

Kemény Kata szépségtanácsadót most ezekről a kis segéd szőrpamacsokról kérdeztük.

- Ha sminkszereket vásárolunk, a dobozokban található egy picike, rövid nyelű, pár szőrszálból álló ecset, vagy egy aprócska applikátor. Utazásnál, vagy sminkfrissítésnél jó szolgálatot tehetnek, de ha igazán szép sminket szeretnénk készíteni, akkor érdemes beszereznünk néhány speciális sminkecsetet - mondta. - Persze a kínálat bőséges, és nem is fillérekbe kerül, érdemes megtanulni, melyik ecsetet mire használjuk. Egy otthoni tökéletes smink elkészítéséhez 7-8 ecsetre lehet szükségünk.

Kemény Kata tanácsadó Fotó: a szerző

1. ALAPOZÓECSET Ez egy lapos, lekerekített fejű ecset, szőrszálai sűrűek, tömöttek. A folyékony és krémalapozók egyenletes felvitelére szolgál. Használatukkal vékonyan tudjuk eloszlatni az alapozót, úgy hogy arcunk legeldugottabb része se maradjon fedetlenül. Kistestvére a korrektorecset, amely hasonló kialakítású, de sokkal kisebb fejű, és a korrektor egyenletes felvitelére szolgál.

2. PÚDERECSET Viszonylag nagy fejű, gömbhöz hasonló alakú ecset, amely jó ha természetes szőrből készül. A porpúder, kompakt púder felvitelére szolgál. Segítségével ütögető, tunkoló mozdulatokkal visszük fel arcunkra, nyakunkra a púdert.

3. PIROSÍTÓECSET A púderecsethez hasonló, de ferdén metszett és kicsit laposabb ecset, mely szépen illeszkedik az arc vonalához, ezáltal alkalmas a pirosító, barnító árnyalatok elhelyezésére. A pirosítót az arc almácskáira tesszük ütögető mozdulatokkal, és a halánték irányába satírozzuk, a barnító árnyalatok az arccsont alatti mélyedésbe téve vékonyabbnak, csontosabbnak mutatják az arcot.

4. SZEMHÉJPÚDERECSET Nagyon sokféle kialakítású szemhéjra való ecset létezik. Általában kis fejűek, lekerekített végűek, laposak. A rövid szőrű, tömör ecsetek a szemhéjpor felvitelére szolgálnak. Kicsit hosszabb szőrű változatukkal a folyékony szemhéjfestékeket tudjuk szépen eloszlatni. Satírozásra a puhább, lazább szerkezetű ecset alkalmas. Szemhéjfestő palettánkat érdemes kiegészíteni egy hosszú nyelű applikátorral is.

5. FERDE METSZÉSŰ ECSET Lapos, nagyon kicsi fejű, tömör ecset, melynek szőrszálai ferdén vannak elvágva. Ezt használhatjuk szemöldökünk megrajzolásához, és kontúrvonalak kialakításához.

6. SZEMÖLDÖKKEFE, SZEMPILLAFÉSŰ A szemöldökkefe spirálalakú, vagy vékony fogkeféhez hasonlít, és a szemöldök szálainak eligazítására szolgál. A szemöldök festése után mindenképpen ajánlott a használata, mert kiigazítja a szőrszálakat, és eltávolítja a felesleges festéket, ezáltal természetesebb hatású lesz a sminkünk. A szempillafésű olyan, mint egy mini fésű, spirálozás után az összetapadt szempillákat választhatjuk szét vele.

7. RÚZSECSET Vékony, hegyes, tömör ecset, használatával precízebben, egyenletesebb módon oszlatható el a rúzs a szájon.

Ecseteinket hetente egyszer samponnal, vagy tusfürdővel meleg vízzel érdemes kimosni, majd formára igazítva, fektetve szárítani. Vigyázzunk, ne törjenek meg, szálaik ne kuszálódjanak össze! Szállításnál kis tokba, külön csomagoljuk. Ha vigyázunk rájuk, megfelelően tisztítjuk, sokáig segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!