Púder Nélkül

2015.10.28. 10:05

Pusztai Fanni horrorsminkje a halloweeni partira - Így csináld!

Ezúttal egy igazán ijesztgetésre való, szinte horrorisztikus arcot készítek. Ez a smink akár férfiak kifestésére is alkalmas.

Pusztai Fanni

A sminkhez egy nagyon világos alapozóval és púderrel készített alappal kezdünk. Minél fehérebb és világosabb, annál jobb lesz. Ha valakinek van fehér arcfestéke, amely egyenletesen fed, azt használja.

A szemöldök megrajzolásával folytatjuk a smink elkészítését. A képek alapján látható, hogy a saját szemöldökömet átrajzoltam fekete szemceruzával, majd a felső részét megvastagítottam, a végét csúcsosabbá rajzoltam, végül a ceruza és egy fültisztító pálcika segítségével apró szálakat húztam felfelé, így egy dús, hosszú szőrű, ördögi szemöldök született.

Ezután a szemek következnek. Egy élénkpiros színű rúzzsal rajzoljuk körbe a szemünket, mintha csak egy pandamaci karikáit szeretnénk megrajzolni: alul szinte az arcunk közepéig, fölül egészen a szemöldökünkig. A széleken ujjunkkal kicsit dolgozzuk el a kör szélét, hogy összemosódjon a világos alappal. A szemöldök alatt jó, ha marad egy kis világos rész, mert így lesz igazán kontrasztos a szem. A belső szemzugot, a vízvonalat, és közvetlenül a szemünk körül, mintha szemceruzával emelnénk ki, egy piros szájkontúrral fessük ki. Ezután fogjunk egy fekete szemhéjpúdert, lehetőleg mattot, és mintha durva füstös sminket készítenénk, ujjunkkal, ütögető mozdulatokkal vigyük fel a fekete színt a szemünk köré. Itt is dolgozzuk össze a színeket. Majd jöhet 3 réteg szempillaspirál. Ezután egy kis rajztehetségre lesz szükség: piros szájkontúrceruzánkat hegyezzük ki, hogy jó vékony hajszálereket tudjunk rajzolni az alsó szemhéjtól egészen az arc közepéig, túlhúzva a vonalat a karikákon. Én a szem belső oldalára sűrűbb, kisebb ereket rajzoltam majd körülbelül 8 nagyobbat a szem széle felé. Ha ezekből a fő szálakból rajzoltok még pár mellékágat, akkor lesz igazán élethű az erezet.

Végül jöhetnek az ajkak. Ismét a fekete szemceruzára, piros ajakkontúrra és rúzsra lesz szükségünk, valamint egy piros vagy bordó ajakfényre. Először piros ajakkontúrral rajszoljuk meg az ajak formáját. Amint láthatjátok, kicsit a szám szélén jokeresen továbbhúztam a vonalakat. Nyugodtan rajzolhatunk nagyobb szájat. Majd jöhet a piros rúzs felvitele, majd az ajak szélét a fekete ceruzával is rajzoljuk körbe, és kicsit mossuk össze a pirossal. Végül pedig, hogy a kicsorduló vér hatását keltsük, az alsó ajkunk félcentis részén, belülről kifelé egy olajos fültisztító pálcikával húzzunk egy vonalat, eltüntetve a festéket. Az itt maradt, pőre részre jöhet a szájfény, bőségesen. Az alsó ajkunk belsejét is kenjük át ezzel, és hogy a vércsöpögés hatását keltsük, a vonalat meghosszabbítva húzzuk túl ajkunkon a szájfényt lefelé, és itt rétegezzük a festéket.

Egy ilyen maszk esetén érdemes sminkfixáló spray-t használni, hogy a szörnyű arc még órákon át rémisztgethessen.

Kapcsolódó cikk:

Mutatjuk, hogyan fess pókot az arcodra! - Hallowen-i smink lépésről lépésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!